Fizinis atstumas – ne vienintelis dalykas, skiriantis jį nuo pusbrolių princų George‘o ir Louiso bei pusseserės princesės Charlotte. Šiuos skirtumus aptaria style.yahoo.com.

Archie neturi karališkojo titulo

Vienas didžiausių skirtumų tarp Archie ir jo pusbrolių bei pusseserės – karališkojo titulo nebuvimas. Jis nėra princas ir nebus laikomas Jo Karališkąja Didenybe.

Tai nėra neįprastas sprendimas Vindzorų atveju. Princesė Anne savo vaikams Peteriui ir Zarai nutarė nesuteikti karališkojo titulo dar 1977-aisiais ir 1981-aisiais.

Tai reiškia, kad Peteris Phillipsas ir Zara Tindall gyvena žymiai ramiau ir turi galimybę patys užsidirbti pragyvenimui. Be to, yra ir karališkosios šeimos narių, turinčių titulą, tačiau jie neatlieka pareigų karalienės vardu.

Nors Archie tėvai tebėra Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė, jie nutarė atsisakyti Jo Karališkosios Didenybės ir Jos Karališkosios Didenybės kreipinių, tad tas pat bus taikoma ir Archie.

Princas Archie su tėvais princu Harry ir Meghan Markle

Jis galės susirasti darbą ir galbūt netarnaus kariuomenėje

Tai, kad Archie neturi titulo, reiškia, jog ateityje jis galės rinktis bet kurį norimą darbą ir karjeros keliu žengti kiek kitaip nei jo pusbroliai.

P. Phillipsas išmėgino įvairiausius darbus, įskaitant darbą „Formulės-1“ komandoje ir vadovavimą savo paties sporto vadybos kompanijai.

Z. Tindall išgarsėjo žirgų sporto pasaulyje ir dalyvavo olimpinėse žaidynėse.

Harry pagrindinė jam atsivėrusi galimybė buvo kariuomenė, kurioje vienaip ar kitaip tarnauja dauguma karališkosios šeimos narių. Tarnybos laikotarpis jam patiko – tai buvo savotiškas pabėgimas. Tačiau Harry sūnus veikiausiai neturės atlikti šios prievolės.

Jis bus mažiau fotografuojamas

Jo Karališkosios Didenybės kreipinio atsisakymas reiškia, kad Archie pavyks išvengti kai kurių fotosesijų ir žurnalistų objektyvų.

Kai princas George‘as ir princesė Charlotte pradėjo lankyti mokyklą, jie buvo įamžinti oficialiose nuotraukose. Panašu, kad kai augdami nuolat mato objektyvus, vaikai prie jų jau priprato.

Objektyvai jų lauks karališkose kelionės, prieš šeimos šventes jie veikiausiai taip pat viešins nuotraukas.

Tačiau Archie tokie atvejai bus retesni. Tiesa, gyvenimas Los Andžele gali reikšti, kad čia bus daugiau paparacų.

Precedentas įvyko jau paskelbus apie Archie gimimą. Kitaip nei princas Williamas ir Kate, jo tėvai su naujagimiu nepasirodė prie Šv. Marijos ligoninės „Lindo Wing“ skyriaus. Jiedu palūkėjo dvi dienas ir suteikė galimybę šiek tiek pafotografuoti ir paklausinėti Vindzoro rūmuose.

Jie taip pat surengė privačias krikštynas ir neįvardijo Archie krikštatėvių.

Princas Archie su tėvais princu Harry ir Meghan Markle

Sostas jam nesišviečia

Archie yra septintas eilėje į sostą – po savo tėčio Harry. Tėvų pasitraukimas iš vyresniųjų karališkosios šeimos narių pareigų to nekeičia, bet jam vis vien yra labai mažai šansų kada nors pasiekti sostą.

Tai reiškia, kad jo gyvenimas gali pasisukti norimu keliu, mat Archie nėra ruošiamas būsimam vaidmeniui.

Jis nesilaikys kai kurių karališkųjų taisyklių

Egzistuoja protokolas ir tam tikros nusistovėjusios taisyklės, kurių laikosi karališkosios šeimos nariai ir kurios kartais glumina aplinkinius, tačiau, negyvendamas rūmuose, Archie tikriausiai galės jų išvengti.

Tarkime, princą George‘ą viešumoje labai retai buvo galima išvysti ilgomis kelnėmis, kol jis sulaukė maždaug šešerių. Iki tol jis daugiausia dėvėdavo trumpas kelnes. Tokiu būdu buvo laikomasi aukštesniosios klasės taisyklės, numatančios, kad berniukai iki maždaug aštuonerių turi vilkėti trumpas kelnes.

Pasitaikė keletas išimčių – štai 2018-ųjų Kalėdų atvirutėje princas George‘as yra užfiksuotas ilgomis kelnėmis.

Kitas atvejis, kai oficialiame renginyje berniukas vilkėjo kelnes, buvo 2018-aisiais vykusios Archie tėvų princo Harry ir Meghan Markle vestuvės.

Tad Archie veikiausiai neteks rūpintis dėl trumpų kelnių taisyklės, nors Kalifornijos karštyje šio drabužio tikrai prisireiks.

Archie turi dvigubą pilietybę

Archie gimė Jungtinėje Karalystėje. Kadangi Harry yra Jungtinės Karalystės pilietis, tokiu tapo ir Archie.

Tačiau kadangi jo motina yra amerikietė, Archie taip pat turėtų turėti ir Jungtinių Valstijų pilietybę. Pasak Jungtinių Valstijų valstybės departamento, užsienio šalyje gimę vaikai, kurių vienas iš tėvų yra amerikietis, gali gauti pilietybę, jei tas tėvas arba motina „bent penkerius metus iki vaiko gimimo pragyveno Jungtinėse Valstijose, bent dveji iš šių metų turėjo būti po to, kai tėvui ar motinai sukako 14 metų“.

Meghan šiuos reikalavimus atitinka, tad panašu, kad Archie turi dvigubą pilietybę.

Jis tebebus kviečiamas į svarbius šeimos renginius

Vien dėl to, kad neturi titulo, Archie neteks praleisti svarbių šeimos susibūrimų.

Jis bus kviečiamas į „Trooping the Colour“ paradą, o kai paaugs, veikiausiai atvyks į Askoto žirgų lenktynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)