„Staiga iš manęs išsiveržė neviltis“, – rašo jis savo antradienį išleistuose memuaruose „Už burtų lazdelės: magija ir chaoas burtininkui augant“ (ang. Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard). „Kaip dabar suprantu, tuomet pirmą kartą po ilgo buvau visiškai blaivus ir mane užvaldė aiškumo ir pykčio jausmas. Ėmiau šaukti ant Dievo, ant dangaus, ant visų ir ant nieko. Buvau kupinas pykčio dėl to, kas man nutiko, dėl savo situacijos. Klykiau iš visų plaučių ant dangaus ir vandenyno. Klykiau tol, kol viską išliejau, ir daugiau rėkti nebegalėjau“, – atvirauja kino žvaigždė.

Britų aktorius, filmuose apie Harį Poterį suvaidinęs Draką Smirdžių, rašo, kad tą naktį sutiko jį išgelbėjusius „tris karalius“. Pirmasis jų buvo degalinės darbuotojas, davęs jam vandens ir 20 dolerių, antrasis – „Uber“ vairuotojas, nuvežęs jį į Holivudą, ir trečiasis – barmenas iš jo dažnai lankomo baro, davęs jam lovą ir petį išsiverkti.

Josh Herdman

Prieš mažiau nei parą T. Feltonas buvo užsukęs į savo vadybininko biurą aptarti naujo vaidmens pasiūlymo, o atėjęs suprato iš tikrųjų patekęs į artimųjų jam surengtą akistatą–intervenciją.

Vyrui buvo perskaityti keli laiškai, tarp jų – ir jo mylimosios, aktorės Jade Olivios žinutė, tačiau jį labiausiai sujaudino laiškas, parašytas žmogaus, kurį jis iš visų tame kambaryje buvusiųjų pažinojo mažiausiai.

„Mano advokatas, su kuriuo beveik nebuvau bendravęs akis į akį, kalbėjo su ramiu nuoširdumu, – rašo jis, – Tomai, pasakė jis man, aš tavęs gerai nepažįstu, bet, regis, esi geras žmogus. Tik noriu pasakyti, kad ši intervencija – septyniolikta, kurioje dalyvauju nuo savo karjeros pradžios. Vienuolika jų objektų jau yra mirę. Netapk dvyliktuoju.“

T. Feltonas persikėlė į Holivudą ieškodamas darbo pasiūlymų ir greitai pasinėrė į svaiginančią atmosferą: dizaineriai jam nemokamai siuntė drabužius, jis galėjo važinėtis skolintais prabangiais automobiliais.

„Mano pasaulis tapo kupinas beprotiškų galimybių, prabangių vakarėlių ir visokiausio puikaus nemokamo šūdo. Man tai patiko. Jade irgi patiko“, – rašo aktorius, pažymėdamas, kad praktiškai neįmanoma nepasikeisti kaip žmogui tokioje situacijoje. „Kurį laiką buvo labai smagu. Bet tik kurį laiką. Blizgučiai netrukus nusitrynė. Niekada nemaniau, kad norėčiau tokio gyvenimo. Laikui bėgant, pamažu atsivėrė nemaloni tiesa: tokio jo aš nenorėjau... Man pasisekė, buvau privilegijuotoje padėtyje. Tačiau tokiame mano gyvenime trūko autentikos“, – prisipažįsta garsenybė.

Jis prisimena pasiilgęs senojo gyvenimo, mamos ir paprastų pokalbių su „tikrais žmonėmis, kurie nežinojo, kas aš esu, ir kuriems tai nerūpėjo.“

T. Feltonas pradėjo dažnai lankytis senamadiškame Holivudo bare „Barney's Beanery“. Prieš tai jis praktiškai nevartodavo alkoholio, o tuomet ėmė išgerti „po kelis bokalus per dieną saulei dar nenusileidus, o prie kiekvieno bokalo – po stikliuką viskio.“ „Pasiekiau tokį lygį, kad man atrodė normalu gerti darbo metu. Ateidavau nepasiruošęs: nebuvau tokiu profesionalu, kokiu norėjau būti. Bet problema buvo ne alkoholis. Jis buvo tik simptomas“, – prisimena jis.

Palikęs Malibu reabilitacijos centrą, aktorius susirado kitą – mažesnį ir ne tokį prabangų. Tačiau jį iš ten išmetė, nes vyras buvo rastas vienos pacientės kambaryje.

„Kelis kartus gydytojai mane užtiko besiglamonėjant su [mergina] už įstaigos pastato, mums apsimetinėjant, kad išnešėme šiukšles. Vieną vakarą padariau mirtiną nuodėmę: įsmukau į merginų gyvenamas patalpas ir nuėjau į jos kambarį. Tiesą sakant, neplanavau nieko ypatingai nedoro. Vakarienės metu ji tylėjo, tad norėjau įsitikinti, kad jai viskas gerai“, – rašo vyras.

Nors aktorius nebaigė reabilitacijos programos, jis ir toliau savanoriavo Veniso paplūdimyje dalydamas maistą. Jis taip pat susidraugavo su aktoriumi, veganu ir aktyvistu Gregu Cipesu. Porą mėnesių jis nakvojo pas naująjį draugą, įsitaisęs ant jogos kilimėlio.

„Tas laikas visiškai perprogramavo mane kaip žmogų“, – rašo M. Feltonas. Aktorius ėmė labiau kontroliuoti savo gyvenimą, iš prieglaudos pasiėmė šunį ir tapo laimingas. Bet, dideliam jo šokui, po poros metų „sugrįžo sustingimas: be jokio įspėjimo ar konkretaus dirgiklio.“

Jam sunkiai sekėsi net rytais pakilti iš lovos, tad galiausiai teko grįžti gydytis.

„Galiu nuoširdžiai pasakyti, kad tai buvo vienas sunkiausių sprendimų mano gyvenime. Tačiau jau tas faktas, kad sugebėjau sau prisipažinti, jog man reikia pagalbos, ir ketinau kažką dėl to nuveikti, buvo svarbus momentas“, – teigia kino žvaigždė.

T. Feltono knygoje neminimas 2021-aisiais įvykęs incidentas, kurio metu jis susmuko golfo aikštyne. Vėliau jis teisinosi laiko juostų pakeitimo sindromu.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją