H. Jackmanas augo Australijoje, mėgo žaisti saulėje . „Niekada nesitepdavau apsauginio kremo nuo saulės, tad buvau tinkamiausias kandidatas“, – atvirai prisipažino jis. Dabar aktorius nori įspėti kitus, kad jie pasimokytų iš jo klaidų.

46 metų H. Jackmanas kalba apie savo ligą norėdamas visus įspėti, kad buvimas saulėje gali baigtis rimtomis komplikacijomis. Dviejų vaikų tėvas (jis kartu su žmona Deborra-Lee Furness augina keturiolikos sūnų Oscarą ir devynerių dukrą Avą), kuris šių metų spalį atliks nuožmiojo pirato Blackbeard rolę filme „Pan“, neseniai išleido apsaugos nuo saulės priemonių liniją vaikams „Pure Sun Defense“.

„Buvau vienas iš tų, kurie galvoja, „Man tai nenutiks“, – pasakoja H. Jackmanas. – Jeigu mano balsas įtikins nors vieną žmogų pasitikrinti, tuomet mano istorija nenueis veltui“.

Paklaustas, kaip sužinojo sergąs odos vėžiu, aktorius sakė: „2013 metais filmavausi „Iksmenai: Praėjusios ateities dienos“ („X Men: Days of Future Past“). Tada mano grimo meistrė pastebėjo ant mano nosies nedidelę kraujo dėmelę ir pasiūlė man nueiti pasitikrinti. Maniau, kad tai liko nuo kovos scenų. Septyniolika metų vaidinu Wolverine'ą, tad patyriau daug įbrėžimų ir įpjovimų… Su tais nagais esu labai nevikrus. Tai žmona man nuolat kartojo „Eik pasitikrinti, eik pasitikrinti“, kol aš tai padariau. Mano gydytojas man sakė: „Ketinu atlikti biopsiją, manau, kad jums odos vėžys“.

Odos vėžio chirurgas Dr. Michaelas Albomas gydė H. Jackmaną nuo bazinių ląstelių karcinomos, dar vadinamos bazalioma. Tai labiausiai paplitusi odos vėžio forma. Buvo taikomas Moh chirurgijos metodas, kai vėžio pažeista vieta skutama tol, kol ištyrus vėžio ląstelių neaptinkama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)