Grupės teigimu, galimas prekės ženklo pasisavinimas padarė jai „nepataisomos žalos“.

Ginčą sukėlęs nemasinės gamybos alus – kurio pavadinime virš „e“ dedamas diakritinis ženklas (aliuzija į rausvąjį vyną, pranc. rosé) – gaminamas bendrovės „Oskar Blues Brewery“, priklausančios JAV vakaruose įsikūrusiai įmonių grupei „Canarchy Craft Brewing Collective“.

Los Andželo federaliniam teismui ketvirtadienį pateiktame skunde grupė, nenurodydama konkrečių sumų reikalaujanti atlyginti žalą ir teisines išlaidas, apkaltino alaus daryklą parduodant produkciją, „be GNR pritarimo, licencijos ir leidimo sąmoningai naudojantis GNR vardu, prestižu ir reputacija“.

„Dėl Atsakovo neteisėtų veiksmų tiesioginio ir netiesioginio rezultato buvo padaryta ir toliau daroma ir/ar veikiausiai bus padaryta žalos GNR prekės ženklui, verslo reputacijai ir vardui“, – pabrėžiama ieškinyje.

Tarp sunkiojo roko grupės narių yra vokalistas Axlas Rose'as (Akslas Rouzas), gitaristas Slashas (Slešas) ir boso gitaristas Michaelas McKaganas (Maiklas Makaganas).

Rokeriai tvirtina, jog alus darykla klaidina pirkėjus, siųsdama žinią, kad jos produkcija gali būti kaip nors susijusi su roko grupe. Anot „Guns N' Roses“, įmonė šį alų skardinėse ir iš statinių pardavinėja nuo 2018 metų ir jį reklamuodama pasitelkia žodžių žaismą.

„Oskar Blues Brewery“ kol kas nesureagavo į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti padėtį.

Ši įmonė pernai mėgino įregistruoti savo alaus prekės ženklą, bet vėliau atsisakė tokio užmojo, pasipriešinus „Guns N' Roses“. Remiantis pateiktais dokumentais, šį gėrimą ir papildomas prekes planuojama pardavinėti iki 2020 metų kovo.

„Oskar Blues Brewery“, panašu, savo svetainėje nepašalino alaus „Guns 'N' Rose“, kurį anksčiau apibūdino kaip „velniškai gaivų, turintį subtilų apynių skonį rožinio vyno stiliaus elį, gaminamą pridedant opuncijų ir kinrožių“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją