Internete paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad karą Ukrainoje anksčiau pasmerkęs Damiano scenoje pasirodė su apatiniais ir apsigaubė Ukrainos vėliava.

Tada numetė ją nuo pečių ir kelis kartus žengė ant jos. Unian.net teigiama, jog atlikėjas galimai tai padarė netyčia, bet komentatoriai šį poelgį pasmerkė.

Po šiuo įrašu pasipylė daugybė komentarų, vieni žmonės nesuprato tokio poelgio ir kėlė pasipiktinimą, kiti, priešingai, palaikė D. Davidą teigdami, kad toks poelgis yra netyčinis.

„Tai 100 proc. padaryta netyčia, jis per daug jautrus ir supranta ukrainiečius. Jis tiesiog patyrė adrenaliną“, „Esate pikti, nes ant grindų yra vėliava? Jis aiškiai palaiko Ukrainą. Po velnių, kai kurie žmonės per daug verkšlena“, „Manau, kad jam mūsų vėliava yra tik skuduras. Tiesą sakant, žmonės, kurie negyvena Ukrainoje, nesuvokia mūsų simbolių vertės ir apskritai mūsų jausmų. Galbūt jie pavargo nuo žinios apie karą Ukrainoje, nori gyventi normalų gyvenimą. Ir mūsų vėliava jiems nesvarbi, bet kam ją nešti į sceną ir žaisti su ja?“, „Manau, kad kiekvienas suaugęs turi būti atsakingas už savo veiksmus. Tai, ką Damiano darė per koncertą Bostone, mane įžeidė kaip ukrainietę, šalies, kurioje žmonės kasdien miršta už teisę gyventi po šia vėliava, gyventoją. Vaizdo įrašas skaudina“, – po įrašu rašė komentatoriai.

Primename, kad muzikantai Ukrainą palaikė nuo pirmųjų karo dienų. Dar balandį jie išleido dainą „Gasoline“, kurios vaizdo klipe parodė visus Ukrainoje vykstančius karo baisumus.

Be to, grupė „Måneskin“ atšaukė visus koncertus Rusijoje, nepaisant to, kad šalyje agresorėje jie turi daug gerbėjų. Taip jie dar kartą išreiškė paramą Ukrainai. „Coachella“ muzikos festivalyje dainininkas Damiano Davidas nuo scenos sušuko: „Išlaisvinkite Ukrainą!

Savo poziciją jie dar kartą išsakė ir Romoje vykusio koncerto metu, kuriame pasiuntė Putiną „velniop“.

„Po velnių, Putiną! Po velnių karą! Eikite, visi velniop, jei prieštaraujate ką tik mano pasakytiems žodžiams“, – nuo scenos yra kalbėjęs Damiano Davidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)