61 metų rokeris metro stotyje atliko U2 repertuaro klasiką – „Sunday Bloody Sunday“, „Desire“ ir „With or without you“.

„Ukrainos žmonės kovoja ne tik už savo laisvę, bet ir visus mus, mylinčius laisvę“, – pertraukoje tarp dainų kalbėjo dainininkas ir dainų kūrėjas.

Jis priminė ir konfliktus jo grupės gimtojoje Airijoje ir bėdas, kokių turėjo dėl žymiai galingesnio kaimyno.

„Meldžiamės, kad jau artimiausiu metu pas jus sugrįžtų taika“, – sakė muzikantas.

Netikėtas Bono – ilgamečio humanitarinės veiklos aktyvisto, kovojančio už pačias įvairiausias problemas pradedant skurdu ir baigiant AIDS – koncertas metro vyko kaukiant oro pavojaus sirenoms.

Vieną akimirką Bono pasikvietė kartu padainuoti vieną Ukrainos karį, kuris paragino pasaulį remti jo šalį. Jie atliko dainos „Stand by Me“ interpretaciją. Nedidelei grupelei gerbėjų, tarp kurių buvo ir pervargusių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių, Bono pasirodė kartu su U2 gitaristu The Edge.

„Šiek tiek gerų emocijų, ir tiek“, – sakė vienas pasirodymo klausęs Ukrainos teritorinės gynybos pajėgų narys.

„Labai keistas jausmas, tarsi būčiau pirmos klasės mokinė“, – prieš koncertą sakė 36 metų universiteto dėstytoja Olesia Bezsmertna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją