Joks jis ne Teksaso reindžeris

Palaukite, bet juk jis yra Teksaso reindžeris. Tiesa ta, kad realybėje jis greičiausiai niekada nėra sučiupęs narkotikų kontrabandos karaliaus, sudalyvavęs tikrų tikriausiame susišaudyme ar išgelbėjęs kam nors gyvybę, tačiau tiesa ta, kad jis yra garbės Teksaso reindžeris. Jo bičiulis iš politikos pasaulio ir buvęs Teksaso gubernatorius Rickas Perry 2010 metais Ch. Norrisą paskelbė reindžerių kapitonu.

Kam tokios meilės apraiškos? Na, žmonėms Ch. Norrisas ir Walkeris, Teksaso reindžeris, yra vienas ir tas pats asmuo. Juk reindžerį aktorius CBS kanale vaidino net aštuonerius metus.

Tik mažai kas žinojo, kad Aaronas Norrisas, Ch. Norriso brolis, kuris taip pat buvo paskelbtas garbės reindžeriu, buvo vienas iš serialo režisierių. Tiesa ta, kad jis daug metų dirbo kaskadininku. Kitaip tariant, dirbo toje pačioje sferoje, kaip ir vyresnis brolis. Juk nežinojote, tiesa?

Jis vedęs modelį Christie Brinkley

Nepaisant „Google“ paieškos sistemoje randamų priešingų rezultatų, iš tikrųjų jie nėra vyras ir žmona. Ir niekada nebuvo. Nėra absoliučiai jokių įrodymų, kad Ch. Norrisas kada nors buvo neabejingas savo „Total Gym“ televizinio projekto partnerei. Vienintelis šiuos du puikios fizinės formos žmones jungęs dalykas – šlovė ir bendro kūno rengybos projekto sėkmė. Na, dar ir tai, kad abu absoliučiai nepavaldūs laiko tėkmei. Tiesa, net ir silpnai matantis pritars, jog Ch. Brinkley ir aktoriaus žmona - panašios it du vandens lašai.

Tad kokia moteris galėtų pasigirti gyvenanti su pačiu Ch. Norrisu? O gi Gena Norris, su kuria aktorius susituokė prieš daugiau nei 20 metų. Ir vėlgi – metai absoliučiai nesvarbūs.

Chuck Norris su žmona ir vaikais

Ch. Norrisas gimė 1940 metais, o jo antroji pusė - net 23 metais jaunesnė už savo sutuoktinį. Pora augina dukrą Danilee ir sūnų mergaitišku Dakotos vardu. Ch. Norrisas turi ir du sūnus iš ankstesnės santuokos su Dianne Holechek.

Oho, keturi vaikai, bet palaukite – ir tai dar ne viskas. Savo autobiografijoje „Against All Odds: My Story“ Ch. Norrisas atskleidė, kad gyvendamas su pirmąja žmona užmezgė romaną. Iš šios neteisėtos meilės gimė vaikas. Vyras prisipažįsta apgaudinėjęs žmoną ir nesikrato atsakomybės už nesantuokinį vaiką – dukrą Diną.

Užpakalius spardo tik ekrane

Prieš tapdamas filmų ir televizijos žvaigžde, kovos menų žinovas Ch. Norrisas buvo įvertintas ir šios srities profesionalų. Kurį laiką 7-ojo dešimtmečio pabaigoje ir 8-ojo pradžioje jis net šešerius metus iš eilės buvo pasaulinio kontaktinės karatė vidutinio svorio kategorijos čempionato prizininkas.

Prieš tapdamas čempionu, Ch. Norrisas kaip reikiant prisiragavo pralaimėjimo kartėlio. Karjera sporte prasidėjo tikrai sunkiai, nuo 1964 iki 1968 metų jis neiškovojo nė vienos pergalės. Kai galiausiai pasisekė, tapo kone nesustabdomas.

Tais pačiais 1968 metais pirmą kartą tapo čempionu. Nors iš profesionalaus sporto senokai pasitraukė, įgūdžius tobulina ir po šiai dienai. Be to, 1997 metais gavo taekwondo juodąjį diržą, domisi visais be išimties kovos menais.

Dar vienas butaforinis konservatorių pakalikas

Nors Ch. Norrisas tikrai savo žinomumu ir populiarumu padėjo ne vienam Respublikonui rinkiminių kampanijų metu, jis politikai neabejingas ir pats. Pavyzdžiui, norėtų vadovauti. Ir ne šiaip kam, o nepriklausomai Teksaso valstybei.

Taip, jūs perskaitėte teisingai – jeigu JAV Teksaso valstija kada nors nuspręs tapti valstybe, prie jos vairo noriai stos Ch. Norrisas. 2009 metais aktorius parašė pusiau šmaikštų straipsnį, kuriame teigia, kad „panašu, jog Amerika vis labiau tolsta nuo pirminės jos įkūrėjų vizijos ir valdymo sistemos“, o Teksasas visai ryžtingai nusiteikęs atsiskirti ir pradėti savarankišką gyvenimą.

Tiesą sakant, Ch. Norrisas imasi ir rimtesnio aktyvizmo. 1990 metais jis įkūrė pelno nesiekiančią organizaciją „Kickstart Kids Foundation“, kurios tikslas – apsaugoti vaikus nuo narkotikų ir ugdyti jų pasitikėjimą savimi. Be to, aktorius daug metų aktyviai užsiima labdaringa ir socialiai atsakinga veikla.
Ch. Norrisas neabejingas karo veteranams. Ch. Norrisas nemažai savo pirmųjų filmų skyrė savo jaunesnio brolio Wielando Norriso, žuvusio 1970 metais Vietname, atminimui. Ch. Norrisas aktyviai dalyvauja programoje „National Salute to Hospitalized Veterans“ ir „Wounded Warrior Project“.

Gimė ir augo Teksase

Žmonės, išgirdę Ch. Norriso vardą ir pavardę, pirmiausiai pagalvoja būtent apie Teksasą. Ir nieko keisto, nes kone aštuonerius metus aktorių tapatino su televizijos serialo apie Teksaso reindžerį pagrindiniu veikėju. Juk Teksaso reindžers negali būti kilęs ne iš Teksaso, tiesa?

Tik tiesa ta, kad Ch. Norrisas ne toks artimas Teksasui, kaip kad norėtųsi tikėti. Pirmiausia, jo tikras vardas nėra Chuckas. Žmogus, kurį visas pasaulis pažįsta kaip Chucką Norrisą iš tikrųjų 1940 metų kovo 10 dieną gimė Oklahomos Rajano mieste Carloso Ray Norriso vardu.

Chuck Norris

Tiesą sakant, aktorius niekada nesistengė bėgti nuo mito apie Teksasą. Bėgant metams, Teksasas iš tikrųjų visomis prasmėmis tapo jo namais. Ištikimiausi aktoriaus gerbėjai žino, kad dabar jis gyvena rančoje Navasotoje (į šiaurę nuo Hjustono), o jo vertybės puikiai atitinka valstijos valdančiųjų poziciją.

Jis netgi kartais parašo straipsnių, kuriuose išdėsto konservatyvaus Teksaso gyventojo nuomonę vienu ar kitu klausimu.

Sporto meistras nuo gimimo

Tikra kovos mašina vadinamas vyrukas iš pradžių buvo, galima sakyti, bjaurusis ančiukas – bent jau kalbant apie atleto talentą ir kovos įgūdžius. Kaip yra sakęs pats, paauglys Chuckas Norrisas visomis prasmėmis buvo vidutinybė.

Ch.Norrisas „New York Times“ per atvirą interviu prisipažino, kad jaunystėje jo gyvenimas balansavo tarp labai sudėtingo ir kone nepakeliamo – buvo drovus, nesportiškas ir prastai mokėsi. Vidurinėje mokykloje priklausė futbolo komandai, bet visą laiką leido ant atsarginių suolelio. Jam paprasčiausiai trūko agresijos prasimušti.

Gyvenimas iš pradžių Ch.Norriso tikrai nelepino. Jis gimė gana sudėtingoje šeimoje – nuo alkoholio priklausomas tėvas buvo indėnas, o mama airė. Tuo metu tokia kilmė Amerikoje buvo, švelniai tariant, nepageidaujama. Mokykloje jis netgi buvo pravardžiuojamas mišrūnu.

Patyčios labai neigiamai veikė vaiko savivertę. „Labai savimi nepasitikėjau“, – yra sakęs aktorius. Vaikas pradėjo svajoti, jog vieną dieną bus labai stiprus ir „galės savimi pasirūpinti“, pasipriešinti skriaudikams. Kai baigęs mokyklą Ch. Norrisas atsidūrė kariuomenėje ir buvo išsiųstas į Korėją, pasitaikė puiki galimybė tai ir padaryti. Ten jis pradėjo domėtis kovos menais ir netrukus suprato, jog tai yra tai, ko jam ir reikia.

Stiprus, bet kvailokas

O taip, jis tikrai kietas – tas ir padėjo išgarsėti. Bet tai ne viskas – jis dirba ne tik kumščiais, bet ir galva. Aktorius daug rašo.

Žinoma, dauguma garsių žmonių samdo rašytojus, kurie už juos rašo knygas ar publikacijas, tačiau šis atvejis ne toks. Ch. Norrisas yra konservatoriško tinklalapio „WorldNetDaily“ skiltininkas. Su portalu bendradarbiauja nuo 2006 metų. Ji rašo reguliariai, straipsniai publikuojami du ar tris kartus per savaitę.

Ir apie ką gi rašo Ch.Norrisas? Krikščionišką gyvenimo būdą, pagarbą kariuomenei, įstatymams, Amerikos vaidmenį pasaulyje. Kartais publikacijose pasireiškia ir jo susidomėjamas sveika gyvensena ir mityba, jis noriai dalijasi patirtimi ir patarimais. Ne tik tvirtas kumštis, bet ir aštrus protas – štai koks iš tikrųjų tas Ch.Norrisas.

Chuck Norris

Nebesinaudoja savo koviniais sugebėjimais

Ch. Norrisas – kovotojas, tapęs aktoriumi, o ne atvirkščiai. Pirminis susidomėjimas kovos menais, prasidėjęs atliekant tarnybą Korėjoje, įskiepijo holistinę kovotojo filosofiją, apimančią visas gyvenimo sferas – ne tik kovos veiksmus.

Paskutinio XX amžiaus dešimtmečio pradžioje, kai konkurencijos dienos jau buvo praeitas etapas, Ch. Norrisas viską, ką išmoko, pavertė savo individualia atvira kovos technika, kuriai įkvėpimo sėmėsi iš kitų kovos menų. Jo metodas apima ne tik kovinius veiksmus, bet ir mąstymą, meditaciją ir pasaulėžiūrą.

Jo karjerai kine ir televizijoje atėjo galas

Publicistika, politika ir noras tapti Teksaso prezidentu – tai nėra dienotvarkė vyruko, bet kada galinčio atsidurti naujame Holivudo projekte, tiesa? Nepriklausomo kino kūrėjo Sebati Edward Mafate toks Ch. Norriso gyvenimas neišgąsdino.

S. E. Mafate įtikino Ch. Norrisą sutikti dirbti pagal jo „Blood Brothers“ scenarijų. Filmo režisūra patikėta Isaacui Florentine‘ui, o darbai pradėti Botsvanoje. Juostą iš dalies finansuoti pažadėjo minėtosios šalies valdžia, tad filmo ateitis gana miglota. Bet kas gi nenorėtų pamatyti 79 metų kovos menų eksperto, spardančio užpakalius kietaširdžiams brakonieriams? Aktorius sutiko dalyvauti naujame projekte, tad belieka laukti rezultato.

Jam patinka juokeliai apie Chucką Norrisą

Juk žinojote, kad to jokiais būdais nepamiršime paminėti. Tiesą sakant, panašu, kad Ch. Norrisas jau susitaikė su „Faktų apie Chucką Norrisą“ fenomenu, netgi pats 2009 metais sudarė savų faktų rinkinį. Bet dar prieš dvejus metus – 2007 metais – Ch. Norrisas padavė į teismą Brown universiteto studentą Ianą Spectorą, parengusį knygą „The Truth About Chuck Norris: 400 Facts About the World's Greatest Human“. Tiesa, Ch. Norrisas ieškinį atsiėmė prieš pat knygai pasirodant – galbūt suprato, kad tokia reklama nėra jau toks blogas dalykas. Greičiau priešingai.

Nuo tada jis gana teigiamai priima visus su juo susijusius pokštus. Netgi yra sakęs, kad kai kurie jį kaip reikiant prajuokina. „Man patinka juoktis, kaip ir daugumai žmonių“,– yra sakęs Ch. Norrisas ir pridūrė, jog juokas – vaistas kūnui, sielai ir protui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)