Štai keli geriausi J. Fondos patarimai, kaip sėkmingai senti:

1. Niekada nevėlu keistis. Jane pateikia 11 dalykų, kuriuos turėtume ir neturėtume daryti, kad sėkmingai sentume. Tarp pastarųjų – rūkymas, piktnaudžiavimas alkoholiu ir miego trūkumas. Ir nors veikiausiai ne kartą esame darę tai, ko neturėtumėme daryti, svarbiausia mintis yra ta, jog niekada nevėlu sustoti ir kažką keisti.

2. Planuokite laiką sau. Ne paslaptis, kad visi esame užsiėmę. Mes planuojame susitikimus, pietus su draugais, vaikų žaidimus, tačiau retai planuojame laiką, kurį skirsime tik sau. Būkite griežtos ir skirkite laiko sau – pagulėkite vonioje, pasidarykite manikiūrą, eikite pasivaikščioti ar nuveikite dar kažką, kas teikia jums malonumą. Neatšaukite pasimatymo su savimi.

3. Mankštinkite smegenis. Jei manote, kad autobuse spręsdami sudoku mankštinate smegenis, galvokite iš naujo. Kardio yra vienas iš geriausių būdų išlaikyti sveikas smegenis, nepaisant amžiaus. Fizinis aktyvumas ir naujų dalykų mokymasis – užtikrintas būdas neleisti smegenims užkerpėti.

4. Sveikai maitinkitės. Rodos, tai paprasta, tačiau suvalgome daugybę nesveiko maisto. Pinigus leiskite vaisiams ir daržovėms, o ne pigiam ir ilgai negendančiam maistui. Jūsų kūnas jums už tai padėkos.

5. Valgykite pagal spalvas. Įsivaizduokite tokias spalvų kategorijas: raudona, mėlyna/violetinė, geltona/oranžinė, žalia ir balta. Mėginkite kasdien suvalgyti keturis-penkis produktus iš kiekvienos kategorijos, kad jūsų mityba būtų subalansuota ir naudinga sveikatai.

6. Atsisveikinkite su druska. Siekite per dieną suvartoti ne daugiau kaip 1500 mg. Nesūdykite maisto ir pradėkite skirti daugiau laiko etiketėms. Per didelis druskos kiekis didina kraujospūdį ir sulaiko organizme vandenį. Didelis druskos kiekis taip pat gali privesti prie širdies smūgio ir insulto.

7. Išmokite pasiilgti sporto. Jeigu imsime norėti sportuoti, tai bus geras dalykas. Pasiekusios lygį, kai nesijaučiate gerai nesportuodamos, pakeisite visą savo gyvenimą. Krūvis, žinoma, bėgant laikui skirsis, tačiau jums reikia to pradinio postūmio.

8. Mylėkitės. Su amžiumi lytinis potraukis silpnėja. Jane skatina moteris nepamiršti sekso ir erotiškumo, nes jis padeda išsaugoti pasitikėjimą savimi. Seksualinis pasitenkinimas – vienumoje ar su partneriu – sumažina depresijos, artrito ir streso riziką bei stiprina imuninę sistemą.

9. Imkitės kontrolės. Kaip ir kovos menuose, kai jūs kontroliuojate reikalus, o ne jiems priešinatės, su amžiumi įgyjate gebėjimą susidoroti su tuo, ką gyvenimas jums atneša, ir darote tai vis geriau. Moksliniai tyrimai rodo, kad vyresnio amžiaus žmonės dėl tokių įgūdžių jaučia mažesnį nerimą ir mažiau kenčia nuo depresijos.

10. Nuolat judėkite. Ne kartą esame skaitę, jog sėslus gyvenimas yra blogas. Kuo daugiau vaikščiokite: lipkite laiptais, darbe darykite pertraukas ir pavaikščiokite po biurą, eikite pasivaikščioti po pietų. Ir ilgą gyvenimą garantuos visi šie pasirinkimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)