Šiais laikais, kai žmonės beveik viskuo dalijasi socialiniuose tinkluose, Irinos Shayk uždarumas yra savotiška atgaiva. Nors socialiniame tinkle „Instagram" ji turi milijonus sekėjų, jos skelbiamos nuotraukos yra susijusios tik su jos darbu, ji niekada neskelbia savo dabar vienuolikos mėnesių amžiaus dukters Lea'os De Seine, kurios susilaukė su amerikiečių aktoriumi Bradley Cooperiu, nuotraukų.

Paklausta apie savo nuostabią šeimą ji sekundei tarsi atsileidžia: „Nekalbu apie savo asmeninį gyvenimą, tačiau būti mama tikrai yra geriausias jausmas pasaulyje". Ji taip pat neatvirauja apie savo santykius su B. Cooperiu, su kuriuo yra pora nuo 2015 metų. Susitikinėti su amerikiečių aktoriumi ji pradėjo po penkerių metų, kuriuos praleido kartu su futbolo žvaigžde Cristiano Ronaldo.

„Didžiausia mano gyvenimo meilė yra mano šeima ir mano draugai, – sakė manekenė. – Meilę gali atrasti visur. Gyvenimo meilė yra kiekvieną sekundę būti dėkingam Visatai už savo gyvenimą ir šiltus jausmus, kuriuos jauti aplink esantiems žmonėms."

Tuo tarpu gerokai atviriau Irina kalba apie du žmones, kurie suformavo ją kaip asmenybę. Tai jos velionis tėvas ir senelė. „Meilė niekuomet nemiršta. Nors netekau tėvo ir savo močiutės, jaučiu, kad jie visuomet yra su manimi mano širdyje", – sakė ji.

Už savo ryškius bruožus ji turi būti dėkinga totoriui tėvui Valerijui Shaykhlislamovui, kuris buvo angliakasys (savo pavardę ji susitrumpino, kad ją būtų lengviau ištarti). Jis mirė nuo plaučių uždegimo, kai jai buvo 14 metų. O jos velionė močiutė (apdovanotoji Raudonosios armijos žvalgybos būrio narė Antrojo pasaulinio karo metu) jai buvo tikras pavyzdys.

„Ji niekuomet nepasidavė. Ji buvo tikra didvyrė, stipri ir nepriklausoma. Jos gyvenimas nebuvo lengvas, – pasakojo Irina. – Į karą ji išėjo būdama devyniolikos ir rizikavo savo gyvybe, kad gintų savo šalį. Žaviuosi ja ir labai jos ilgiuosi."

Pačios Irinos gyvenimas nedideliame Jemanželinsko mieste taip pat nebuvo lengvas. Jos mama Olga mokė groti pianinu ir dirbo papildomai, kad išmaitintų Iriną ir jos vyresnę seserį Tatjaną. „Mes pačios auginome daržoves, nes Rusijoje, jeigu turi daržą, gali šiaip ne taip išgyventi", – sakė ji. Tad nenuostabu, kad Irina yra tikrai užsispyrusi. Kartą ji pati pasakė: „Kai kurie žmonės mano, kad nesu maloni. Esu rusė ir galiu būti tikra rusė, tačiau esu labai draugiška rusė. Esu labai tiesmuka. Jeigu tu man patinki, tai patinki. O jeigu nepatinki, nesiartink prie manęs", – sakė ji.

Toks būdas padėjo jai pasiekti karjeros aukštumų mados pasaulyje. „Kartais ne viskas atrodo taip prašmatnu, nes tai sunkus darbas. Skrydžiai, stresas, ilgos darbo valandos. Tačiau aš suvokiu, kad yra sunkesnių darbų, pavyzdžiui, gydytojo ar mokytojo", – sakė manekenė.

Mados pasaulyje, į kurį įžengia labai jaunos mergaitės, Irina atsirado gana vėlai, kai jai jau buvo 20 metų – ji 2004 metais laimėjo grožio konkursą „Mis Čeliabinskas". Vėliau pasipylė reklamos kampanijos ir fotosesijos žurnalų viršeliams. Tačiau jos pozicijas mados pasaulyje įtvirtino darbas kompanijoje „Victoria's Secret".

„Labai didžiuojuosi būdama pirmąja rusų manekene, atsidūrusia ant „Sports Illustrated Swimsuit Issue" viršelio. Ir tikrai esu laiminga atsidūrusi ant „Vogue Arabia" viršelio, – sakė Irina. – Kai išgirdau, kad pradedamas leisti šis žurnalas, labai nekantravau pamatyti, kaip jis atrodys, nes kiekvienas „Vogue" žurnalas turi unikalų stilių. Tikėjausi kada nors dirbti su šiuo žurnalu ir labai džiaugiuosi, kad mano svajonė išsipildė!"

Ne visas Irinos kelias link mados Olimpo buvo sklandus. Modelio karjerą ji pradėjo dvidešimties ir pirmiausia persikėlė į Paryžių, o vėliau – į Jungtines Valstijas. „Man didžiausias iššūkis buvo kalbos barjeras ir tai, kad šalia nebuvo šeimos. Tačiau džiaugiuosi, kad modelio karjerą pradėjau gana vėlai ir nebuvau paauglė. Aiškiai žinojau, ko noriu. Kai pradėjau dirbti modeliu, nenorėjau išgarsėti. Tiesiog maniau, kad tai yra galimybė man užsidirbti ir padėti savo šeimai", – sakė Irina.

Dabar būtų galima pamanyti, kad ji gyvena idilišką gyvenimą, tačiau Irina skuba pažymėti, kad tai yra vienas iš mitų apie modelių gyvenimą. „Kaip ir žmonių įsitikinimas, kad manekenės nevalgo ir laikosi griežtos dietos, kad būtų lieknos, – juokiasi ji. – Man patinka maistas ir man patinka valgyti. Maistą laikau vienu didžiausių gyvenimo malonumų. Jeigu man reikėtų atsisakyti puikaus maisto ir laikytis griežtos dietos, kad būčiau manekenė, tai jau geriau atsisakyčiau modelio darbo."

Irina taip pat yra išbandžiusi save ir kitose sferose. Ji nusifilmavo ir 2014 metais pasirodžiusiame filme „Heraklis" su Dwayne'u Johnsonu ir suvaidino karalienę Megarą. Ar ji turi planų padirbėti ir su B. Cooperiu? To ji neatskleidžia, tačiau prasitaria, kad jos pabandymas kine jai labai patiko.

„Heraklis" buvo puiki patirtis. Tai buvo didžiulis iššūkis, tačiau man patiko vaidinti ir dirbti su puikia komanda", – sakė ji.

O ką ketina veikti baigusi modelio karjerą? „Jeigu rytoj baigčiau modelio karjerą, sutelkčiau dėmesį į savo šeimą ir labdaros projektus. Dirbu su keliomis labdaros organizacijomis, įskaitant ir Amerikos smurto prieš gyvūnus prevencijos draugiją bei Rusijos labdaros organizaciją „Pomogi" (Padėk). Tai svarbi mano gyvenimo dalis, nes noriu kai ką ir duoti pasauliui, o ne tik imti", – sakė Irina.

„Gyvenimas toks trumpas, todėl tiesiog privalu mėgautis kiekviena jo akimirka", – pabrėžia Irina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)