Ir G. Gadot tikrai nėra vienintelė garsenybė, kurios vardas ar pavardė visame pasaulyje tariami klaidingai. Štai kelios iš tokių įžymybių.

JK Rowling

Prieš dvidešimt metų niekas nebuvo negirdėjęs apie „Hario Poterio“ autorę JK Rowling. Kuo daugiau žmonių apie sužinojo, tuo daugiau jų neteisingai tarė jos pavardę.

Kai kas ją tarė „Rauling“. Tačiau kartą ji pati pataisė iš jos interviu imantį žmogų ir pasakė, kad jos pavardė tariasi „Rouling“, kaip garsi grupė „The Rolling Stones“.
Eddie Redmayne, JK Rowling

Amanda Seyfried

Miuziklo „Mamma Mia!“ žvaigždei nuolat tenka taisyti neteisingai jos pavardę tariančius žmones. Kokių variantų tik ji nėra girdėjusi: Sigfrid, Saifryd, ir Seifryd. Tačiau 2012 metais duoto interviu metu ji aiškiai pasakė, kad jos pavardė tariama “„Saifred“.
Amanda Seyfried

Martinas Scorsese

Visi juk žino, kad tai Skorsezė, ar ne? Ne. Šio režisieriaus pavardė angliškai tariama „Skorsesi“.

Shia LaBeoufas

Daug kas šio aktoriaus vardą taria „Šija Labufas“. Tačiau teisingai ji tariama taip – Šaja Labafas.
Shia LaBeoufas

Charlize Theron

Šiai iš Pietų Afrikos Respublikos kilusiai aktorei sunkiai sekėsi išmokyti žmones teisingai ištarti jos pavardę. Ji yra Šarlizė Terin (kirčiuojamas pirmasis skiemuo), o ne Teron ar Teroun (abiem atvejais kirčiuojamas antrasis skiemuo).
Charlize Theron

Mattas Groeningas

„Simpsonų“ kūrėjas turi vieną iš labiausiai gluminančių pavardžių. Dažnai ji tariama „Grouningas“ ar „Gryningas“. Tačiau iš tiesų ją reikėtų tarti „Greiningas“.

Susan Sarandon

Jeigu visą gyvenimą šios aktorės pavardę kirčiavote Sarandon kirčiuodami paskutinį skiemenį, tai tarėte neteisingai. Kirčiuoti reikia antrąjį skiemenį. Angliškai Sarandon rimuojasi su „abandon“.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)