Gandai apie M. Cimarro mirtį suintensyvėjo šeštadienį, kovo 11 d., kai feisbuko paskyra „R.I.P. Mario Cimarro“ sulaukė beveik milijono paspaudimų „Patinka“. Skiltyje „Apie“ apsilankę naudotojai išvysdavo gana įtikimą „nekrologą“: „Šeštadienį, kovo 11 d., maždaug 11 val. vietos laiku mirė mūsų mylimas aktorius Mario Cimarro. Jis gimė 1971 m. birželio 1 d. Havanoje. Jo ilgėsimės, bet nepamiršime. Pareikškite savo užuojautą – parašykite komentarą šioje paskyroje ir paspauskite Patinka.“

Šimtai gerbėjų iš karto suskubo rašyti žinutes ir liūdėjo, kad mirė talentingasis 51-erių metų amžiaus aktorius. Kaip visada, tviterio naudotojai tiesiog pasiuto dėl melagingos naujienos, skelbia en.mediamass.net.

Nors kai kurie patiklūs gerbėjai patikėjo apgaule, kiti į šią žinią sureagavo skeptiškai, galbūt jau išmoko pamoką, nes pastaraisiais mėnesiais internete pasirodė galybė pranešimų apie anapilin iškeliavusias garsenybes.


Kai kurie naudotojai atkreipė dėmesį į tai, kad apie M. Cimarro mirtį nepranešė nė vienas žinomas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) televizijos kanalas, vadinasi, tai yra melaginga informacija, nes tokio aktoriaus mirtį tikrai nušviestų žiniasklaida.

Neseniai „Celebrity Post“ atliko apklausą: paaiškėjo, kad didžioji respondentų dauguma (91 proc.) mano, kad gandai yra M. Cimarro mirtį jau nebejuokingi.

Sekmadienį, kovo 12 d., aktoriaus atstovai spaudai oficialiai patvirtino, kad M. Cimarro nemirė: „Jis papildė ilgą sąrašą garsenybių, kurios tapo šio pokšto aukomis. Jis yra gyvas ir sveikas, netikėkite viskuo, ką perskaitote internete.“


Vieni internautai supyko dėl melagingos naujienos ir pareiškė, kad toks elgesys yra neapgalvotas ir skaudina mylimo aktoriaus gerbėjus. Kiti mano, jog vis pasirodančios melagienos rodo didžiulį aktoriaus populiarumą visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją