Pirmadienį paskelbtame pareiškime Aldo Gucci, kuris iki XX amžiaus devintojo dešimtmečio net 33 metus valdė mados namus, įpėdiniai tvirtina, kad juos įžeidė filmo kūrėjų nenoras su jais konsultuotis, o tai, kad filme jie vaizduojami kaip „nuožmūs, arogantiški ir bejausmiai supančiam pasauliui“, giliai žeidžia.

Ridley Scotto juostoje Aldo Gucci vaidina Alas Pacino, Jeremy Ironsas kuria jo brolio Rodolfo vaidmenį, o Adamas Driveris vaidina jo sūnėną Maurizio, kuris, iki tol, kol 1995 metais buvo nužudytas buvusios žmonos Patrizos Reggiani (kurią vaidina Lady Gaga) pasamdyti smogiko, vadovavo bendrovei.

"Gucci mados namai" plakatas

Filmas, paremtas 2000 metais pasirodžiusia dokumentine knyga „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed“, kaip teigia Gucci šeima, „protagonistus perteikia visai ne taip, koks buvo tikrasis jų santykis su visiems puikiai žinomais įvykiais“.

Toliau pranešime teigiama: „Iš žmogiškosios perspektyvos tai labai skausminga ir įžeidžia palikimą, ant kurio šiandien ir kuriamas šis prekės ženklas“. Gucci šeimos nariai nepritaria ne tik pačiam filmui, bet ir „kūrėjų grupės pareiškimams“, kuriuose, panašu, ginama P. Reggiani – ji vaizduojama kaip auka, „bandanti išgyventi vyrų dominuojamoje korporatyvinėje kultūroje“.

Tiesa ta, kad mados namai iš tikrųjų per visus tuos septyniasdešimt metų, kiek juos kontroliuoja Gucci šeima, buvo „visiems atviras verslas“, o XX amžiaus devintą dešimtmetį, kuris ir vaizduodamas filme, aukštas pareigas bendrovėje užėmė ne viena moteris.

Pareiškimas užbaigiamas teiginiu, esą, visa juosta – vienas didelis ir skaudus įžeidimas. „Gucci yra šeima, gyvuojanti per pagarbą savo protėviams, kurių atminimas nenusipelnė būti paverstas tiesos neatitinkančiu spektakliu, kur iškraipoma praeitis“.

Nepaisant to, nors ir buvo tvirtinama, kad „Gucci šeimos nariai pasilieka sau teisę imtis reikiamų veiksmų, kaip apsaugoti savo vardą, įvaizdį ir savo bei artimųjų orumą“, kol kas joks teisinis procesas inicijuotas nebuvo.

"Gucci mados namai" plakatas

Vienintelė Aldo dukra Patricia Gucci jau anksčiau apkaltino R. Scottą „pasinaudojus šeimos tapatybe kaip pasipelnymo šaltiniu“. Režisierius tokią kritiką atmetė, argumentuodamas spalvinga šeimos istorija.

„Turite prisiminti, kad vienas Gucci buvo nužudytas, o kitas atsidūrė už grotų dėl mokesčių vengimo, tad jūs negalite manęs kaltinti noru pasipelnyti. Tai vieša paslaptis“, – praeitą savaitę „BBC Radio 4“ laidoje „Today“ kalbėjo kultinis režisierius.

P. Reggiani, kuri iš kalėjimo išėjo prieš penkerius metus, taip pat išreiškė pasipiktinimą, kad filmo kūrėjai nepasivargino su ja pasikonsultuoti.

Lady Gaga prisipažino nemaniusi, kad tai būtina: „Jutau, kad šią istoriją teisingai galėsiu papasakoti tik tuo atveju, jeigu į ją pažvelgsiu smalsios moters, kurioje glūdi žurnalistinė dvasia, akimis, taigi galėjau skaityti tarp eilučių, kas dedasi filmo scenose. Tai reiškia, kad niekas nesiruošė man paaiškinti, kas ta Patrizia Gucci. Net ir pati Patrizia Gucci“, – per interviu „Vogue“ kalbėjo dainininkė.

R. Scotto filmas „Gucci mados namai“ sulaukė prieštaringų kritikų vertinimų, tačiau publikos susidomėjimas pranoko visus lūkesčius. Per pirmąją savaitgalį kino teatruose JAV juosta uždirbo 22 mln. dolerių, o Jungtinėje Karalystėje – 3,4 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)