Jau nuo pirmųjų naujojo filmo anonso akimirkų Z.Galifianakis nustebina kone angelo balsu traukdamas giesmę „Ave Maria“. Kas šįkart apvers visas kortas, galima tik spėlioti, bet chaosas kelyje ir liepsnojantis Las Vegasas šioje juostoje garantuoti.

Beje, pasirepetuoti dainuoti prieš filmavimus graikiško kraujo turintis aktorius galėjo akomponuodamas pats sau, mat jis – įgudęs pianistas. Artėjant pašėlusiai juokingos komedijos „Pagirios 3: velniai žino kur“ premjerai kviečiame sužinoti daugiau netikėtų detalių apie Z.Galifianakio profesinį ir asmeninį gyvenimą.

Z.Galifianakio seneliai iš tėvo pusės į JAV atsikėlė iš Graikijos, Kretos salos.

Pilnas aktoriaus vardas – Zacharius Knightas Galifianakis.

Komiko ūgis – 173 cm.

Šiaurės Karolinoje gimęs Z.Galifianakis į Niujorką atsikraustė po to, kai jis 1992-aisiais, paskutiniais koledžo metais, surinko vienu tašku per mažai, kad būtų užskaitytas jo mokslų baigimas.

Pirmiausia Niujorke kaip „stand-up“ komikas Z.Galifianakis pasirodė mėsainių užkandinėje Taims aikštėje. Jo pirmas pokštas buvo toks nepavykęs, kad niekas nesijuokė.

Z.Galifianakio svajonė – gimtojoje Šiaurės Karolinoje, kur jis turi nemenką 24,3 hektarų ūkį, sukurti visiškai autonomišką ir sveiką fermą ir išėjus į pensiją ten užsiimti kūryba.

Kaip aktorius yra pats sakęs (neaišku, ar jis kalbėjo rimtai), jam patinka traktoriai, raudonasis vynas ir jis mėgsta svajoti apie Islandiją.

Z.Galifianakis yra Willo Ferrello bičiulis, jie kartu yra rengę „Funny or Die“ komiškų pasirodymų turą.

Prieš nusifilmuodamas jį išgarsinusiame filme „Pagirios Las Vegase“, Z.Galifianakis nusifilmavo kitame filme, kurio siužetas turi panašumų – juostoje „Pametę galvas Las Vegase“ (angl. „What Happens in Vegas“), kurioje vaidino Ashtonas Kutcheris ir Cameron Diaz.

„Disney“ kompanijos 2009-ųjų filmuke „G-Force“ Z.Galifianakis įgarsino jūrų kiaulytę.

Ypač gerai internautai Z.Galifianakį pažįsta dėl jo šmaikščių laidų „Between Two Ferns“ (liet. „Tarp dviejų paparčių“), kurias gerbėjai gali išvysti „Funny or Die“ tinklalapyje. Savo laidose komikas kalbina viso pasaulio garsenybes.

Vienas Z.Galifianakio skiriamųjų ženklų – vešli barzda. Aktorius savo veido puošmenai net yra sukūręs vardą. Jis barzdą vadina Shelly.

Z.Galifianakis yra prisipažinęs, kad jį kankina klaustrofobija.

Pirmasis filmas, kurio pažiūrėti aktorius yra pakvietęs merginą į pasimatymą – 1987-ųjų „ Eddie Murphy Raw“. Mergina buvo 10-čia centimetrų aukštesnė už Zachą.

Z.Galifianakis yra viešai pasakęs, kad televizijos serialas „Tru Calling“, kuriame jis filmavosi 2003-aisiais, buvo „kvailiausias šou, kokį tik jis yra matęs“ ir jis tyčia bjauriai elgėsi, kad būtų atleistas.

Komikas ne kartą yra patraukęs per dantį kolegą Ryaną Goslingą, teigdamas, kad jis netrukus ketina užimti moterų numylėtinio vietą Holivude.

Z.Galifianakis puikiai skambina pianinu, o jo muzikavimo įgūdžius galima pamatyti dokumentinėje juostoje „The Comedians Of Comedy.“

Anksčiau Z.Galifianakis turėjo katiną, kurį vadino Mr. Stevensonu. Augintinį aktorius taip pavadino muzikos legendos Cato Stevenso garbei.

Už vaidmenį „Pagirios Tailande“ Z.Galifianakis gavo nei daug, nei mažai – 5 mln. JAV dolerių.

Z.Galifianakis yra pasirodęs amerikiečių atlikėjų Fionos Apple ir Kanye Westo muzikiniuose vaizdo klipuose. 2006-aisiais aktorius pasirodė F.Apple dainos „Not About Love“ klipe, kur jis žiopčiojo dainos tekstą, o metais vėliau – antrojoje K.Westo dainos „Can‘t Tell Me Nothing“ vaizdo klipo versijoje.

2006-ųjų birželį Z.Galifianakis išleido singlą „Come On and Get It (Up in 'Dem Guts)“. Šioje komiškoje dainoje su hiphopo elementais galima išgirsti ir F.Apple balsą.

2008-ųjų vasarį komikas pasirodė gyvoje, parą trukusioje laidoje „Jackassworld.com: 24 Hour Takeover“, kurioje jis ėmė interviu iš „Jackass“ komandos narių.

2012-ųjų rugpjūčio 11 dieną Z.Galifianakis vedė savo dabartinę žmonč Quinn Lundberg, kuri yra viena labdaros organizacijos „Growing Voices“ įkūrėjų.

Aktorius yra didelis kramtomo tabako mėgėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)