T. Phillipsas ne tik pasižymi puikiu humoro jausmu, bet ir lakia fantazija – įrodymų užtenka tiek jo kurtuose filmuose, tiek tuose, kuriuos jis prodiusavo, pavyzdžiui, filme „Projektas X“. Artėjant ilgai lauktai lietuviškajai komedijos „Pagirios 3: Velniai žino kur“ premjerai, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie šio Brukline gimusio juodojo humoro virtuozo gyvenimą ir darbą.

42-ejų režisierius ir aktorius gimė kaip Toddas Bunzlas.

Jo ūgis – 183 cm.

Išskirtiniai T.Phillipso filmų bruožai – trumpi garsenybių pasirodymai, herojų susidūrimai su gyvūnais (šįsyk nukentės žirafa).

T.Phillipsas nusifilmuoti jo juostose dažniausiai kviečia Mattą Walshą, Juliettę Lewis, Zachą Galifianakį, Vince‘ą Vaughną ir Willą Ferrellą.

Garsus vyras lankė Niujorko universiteto Kino mokyklą, tačiau išėjo iš jos prieš pat baigimą, kad galėtų reklamuoti savo pirmąjį dokumentinį filmą, 1994-aisiais išleistą „Hated: GG Allin & the Murder Junkies“. Ši juosta pasakojo apie pankroko muzikantą GG Alliną, kuris mirė perdozavęs heroino 1993-aisiais.

Beje, būtent T.Phillipsas turėjo režisuoti garsųjį 2006-ųjų filmą „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“. Tačiau jis paliko projektą nufilmavęs sceną, kurioje Boratas dainuoja Kazachstano himną per rodeo varžybas. Teigta, kad dėl kūrybinių nesutarimų su Boratą įkūnijusiu Sacha Baronu Cohenu. Tiesa, T.Phillipsas vistiek buvo nominuotas „Oskarui“ už šį filmą geriausiai adaptuoto scenarijaus kategorijoje.

T.Phillipsas yra vienas iš Niujorko pogrindžio kino festivalio (angl. New York Underground Film Festival) įkūrėjų.

Šio režisieriaus filmuose dažnai skamba Billo Witherso ir „Wolfmother“ muzika.

T.Phillipsas yra darbavęsis Manhetene esančioje populiarioje vaizdo ir muzikos prekių parduotuvėje „Kim‘s Video and Music“.

Žinomas vyras taip pat yra pasirodęs televizijos šou „Taxicab Confessions“, kuriame jis pirmuosius sezonus buvo vienu iš taksi vairuotojų. Jam reikėdavo prakalbinti keleivius, o jų pokalbis buvo įrašomas slaptomis kameromis.

T.Phillipsas „The New York Times“ yra sakęs, kad jaunystėje turėjo nemalonumų su policija, nes vogdavo parduotuvėse.

Vienas mėgstamiausių T.Phillipso filmų – „Kovos klubas“.

T.Phillipsas savo filmuose nuolat atlieka nedidelius vaidmenis, štai kai kurie iš jų:

• 2000-ųjų filme „Kelyje“ (angl. „Road Trip“) T.Phillipsas vaidina „Kojų mylėtoją autobuse“, jis vilki sportinį kostiumą ir yra užsidėjęs juodų garbanotų plaukų peruką.

• Filme „Senoji mokykla“ (angl. „Old School“) 2003-aisiais jis pasirodo beveik pačioje juostos pradžioje ir prie durų pasako, kad atėjo į masinį pasimylėjimą. Jo vaidmuo įvardijamas „Gang Bang Guy“. Beje, jis vilki tą patį sportinį kostiumą ir peruką.

• 2009-ųjų kino hite „Pagirios Las Vegase“ T.Phillipsas taip pat pasirodo vilkėdamas sportinį kostiumą ir panašų peruką. Jis vaidina poną Creepy. Šį poną taip pat galima trumpai išvysti filme „Pagirios Tailande“ bei naujausioje komedijoje „Pagirios 3: Velniai žino kur“.

• 2010-ųjų filme „Vingiuotas kelias namo“ (angl. „Due Date“) T.Phillipsas suvaidino aktorės Juliette Lewis herojės Heidi kambarioką Barį, kuris rūko marichuaną.

„Pagirios 3: Velniai žino kur“ yra trečiasis ir paskutinis „Pagirių“ trilogijos filmas. Šįsyk istorija prasidės nuo Alano tėvo laidotuvių. Po jų prislėgtam herojui draugai mėgins pagelbėti veždami jį į reabilitacijos kliniką. Tačiau paaiškės, kad vienas „Pagirių“ ketveriukės narių – Dagas – pagrobtas. E.Helmso, Bradley Cooperio ir Zacho Galifianakio herojams teks vaikytis poną Chow, nuo kurio priklausys, ar iš mafijos nagų jie išlaisvins savo bičiulį. Vyrukams teks gerokai paplušėti tam, kad kiekvienas galėtų sugrįžti į savo ramų gyvenimą...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją