Į jausmingą istoriją, nusidriekiančią per skirtingus miestus ir, atrodytų, niekuo nesusijusių žmonių gyvenimus, įsivelia ir Rouz. Jos vaidmuo teko žaviajai 42-ejų britų aktorei Rachel Weisz. Artėjant lietuviškajai filmo premjerai, kviečiame iš arčiau susipažinti su šia aktore, sugebėjusi pakerėti net patį Džeimsą Bondą.

Aktorės ūgis 170 cm.

R.Weisz tėvas – vengrų išradėjas George‘as Weiszas, o motina Edith Ruth – iš Austrijos, Vienos, kilusi mokytoja, vėliau tapusi psichoanalitike. Į Angliją aktorės tėvai persikėlė bėgdami nuo nacių persekiojimo prieš pat Antrąjį pasaulinį karą. R.Weisz tėvas yra žydas, motina taip pat turėjo žydiškų šaknų.

R.Weisz tėvas sukūrė tokius išradimus, kaip pačios oru prisipildančios deguonies kaukės ir prietaisai, skirti fiksuoti žemėje pasleptas minas.

Aktorė turi jaunesnę seserį Minnie, kuri yra fotografė ir įvairių parodų bei renginių kuratorė.

R.Weisz yra sakiusi, kad mokykloje jai prastai sekėsi iki pat 16 metų, o vėliau ėjosi kaip per sviestą, nes ją siekti mokslo aukštumų įkvėpė anglų literatūros mokytoja.

Dėl savo išvaizdos tėvynėje Rachel yra vadinamas „Anglijos rože“.

Modelio darbo R.Weisz paragavo būdama 14-os. Netrukus po to, 1984-aisiais aktorė sulaukė didelio žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio, mat atsisakė vaidmens filme „Karalius Dovydas“ (angl. „King David“), kuriame drauge su ja būtų vaidinęs žavusis Richardas Gere‘as. Juosta vėliau patyrė fiasko. Vaidinti šiame filme aktorei neleido tėvai.

Aktorystės R.Weisz ėmėsi studijuodama Kembridžo universitete, ten ji sukūrė teatro trupę, pasivadinusią „Talking Tongues“. Ši sulaukė pripažinimo ir net apdovanojimų.

2011-ųjų pradžioje R.Weisz nustebino gerbėjus ir kino pasaulio kolegas bei žiniasklaidą slapta susituokusi su mylimuoju Danieliu Craigu. Amžinos meilės priesaikomis jiedu apsikeitė privačioje ceremonijoje Niujorke.

Aktorė vairuoja seną, juodą „Jaguar 4.2 Sovereign“ automobilį.

Rachel namai Londone yra kolegos ir bičiulio Jude‘o Law kaimynystėje.

Aktorė yra Karališkojo radiologų koledžo labdaros fondo „The X Appeal“ globotoja.

Nuo 2002 iki 2010-ųjų R.Weisz buvo režisieriaus Darreno Aronofsky mylimoji, jie gyveno Niujorke.

Žavioji aktorė buvo pasirinkta kosmetikos kompanijos „Revlon“ veidu.

R.Weisz dievaičiai: aktoriai Gena Rowlands, Katharine Hepburn, Jackas Nicholsonas, Shirley MacLaine, Ingrid Bergman bei kompozitoriai ir atlikėjai Jimi Hendrixas ir Janis Joplin.

Prabangaus prekės ženklo „Burberry“ reklaminėje kampanijoje yra pakeitusi supermodelį Kate Moss.

Mokydamasi universitete Rachel buvo radikali feministė.

Mėgstamiausias aktorės filmas – 1970-ųjų psichodelinis Nicolaso Roego ir Donaldo Cammello šedevras „Performance“.

Bičiulių gretose – aktoriai Jude‘as Law, Susan Lynch, Johnas Hannah, Ralphas Fiennesas su visa šeima, Ianas McKellenas, taip pat mados dizaineriai Narciso Rodriguezas ir Donna Karan.

Žurnalas „Empire“ 2007-aisiais įrašė R.Weisz į seksualiausių kino aktorių šimtuką 37-uoju numeriu.

Vaikystėje Rachel buvo padauža ir mėgo berniukiškus žaidimus.

Aktorė buvo svarstoma į Deizės vaidmenį 2008-ųjų filme „Keista Bendžamino Batono istorija“, tačiau ji darbo atsisakė dėl užimtumo prie kitų projektų. Aktorę pakeitė Cate Blanchett.

Žurnalas „Glamour“ žavingiausių pasaulio moterų sąraše 2009-aisiais R.Weisz skyrė 44-ąją vietą.

R.Weisz į filmavimo aikštelę grįžo praėjus dviems mėnesiams po to, kai 2006-aisiais pagimdė sūnų Henry.

Aktorė buvo tarp pretendenčių į Selinos Kail/Moters-katės vaidmenį 2012-ųjų filme „Tamsos riterio sugrįžimas“, tačiau rolė teko Anne Hathaway.

Žurnalas „People“ 2011-aisiais įtraukė R.Weisz į nuostabiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Ant klubo Rachel turi tatuiruotę, vaizduojančią laiptus arba kopėčias.

R.Weisz prisidėjo prie „Simpsonų“ 22-ojo sezono, 7-osios serijos („How Munched is that Birdie In the Window), kūrimo ir įgarsino vieną iš herojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)