Pilnas aktoriaus vardas yra Robinas McLaurinas Williamsas.

Vaikystėje turėjo didelį antsvorį, todėl iš bendraamžių sulaukdavo daug pašaipų. Norėdamas save pralinksminti, jis išmoko kalbėti įvairiausiais balsais, tai vėliau tapo jo „arkliuku“.

Prieš pasirinkdamas aktorystę jis kurį laiką studijavo politikos mokslus.

1997 metais išrinktas visų laikų juokingiausiu žmogumi.

Po širdies operacijos tapo vegetaru.

Oskaro laimėtojas aktyviai rūpinosi aplinkos apsauga. „Aš rūšiuoju savo šiukšles, nenaudoju jokių dezodorantų ir kai tik galiu, važiuoju dviračiu“, – sakė Holivudo aktorius.

Aktorių ilgą laiką kamavo depresija ir priklausomybė nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų. Teigiama, jog su priklausomybėmis vyras kovoti pradėjo bene prieš 30 metų.

Liepos mėnesį, prieš pat savo 63-ąjį gimtadienį aktorius praleido reabilitacijos klinikoje. Tiesa, buvo skelbiama, kad R. Williamsas yra blaivus ir švarus, bet norėtų tokiu likti ir toliau.

Įsimintiniausi kadrai iš filmų su R. Williamsu:

„Po intensyvių darbų periodo Robinas tiesiog norėjo pasinaudoti proga atsigauti ir sutelkti dėmesį į sau duotą pažadą, kuriuo labai didžiuojasi“, - teigė aktoriaus atstovas spaudai.

2006 metais R. Williamsas pradėjo gydytis nuo alkoholio, anksčiau jis turėjo problemų ir su kvaišalais – po 1978-1982 metais netikėtai užgriuvusios didelės sėkmės.

„Man kokainas buvo išsigelbėjimas, būdas pasislėpti. Daugumą žmonių jis veikia suteikdamas energijos, o mane slopino“, - dar 1988 metais per interviu sakė kino žvaigždė.

Įdomiausi R. Williamso atlikti vaidmenys:

R. Williamsas kokaino ir alkoholio atsisakė 1982 metais, kai pirmoji žmona Valerie laukėsi poros sūnaus Zachary, kuriam dabar 31 metai. Tėvystė ir tragiška bičiulio Johno Belushi mirtis paskatino keisti gyvenimo būdą.

Antroji aktoriaus žmona Marsha Garces Williams dirbo aukle ir prižiūrėjo vyro bei pirmosios jo žmonos Valerie Velardi sūnų Zaką Williamsą.

Jis buvo Oskaro, dviejų Auksinių gaublių ir trijų Emmy laureatas. Aktorius žinomas už legendinius vaidmenis filmuose „Mirusių poetų draugija“, „Džiumandži“, „Labas rytas, Vietname“, „Naktis muziejuje“, „Ponia Dautfajė“, „Gerasis Willas Huntingas“. Už pastarąjį filmą aktorius apdovanotas Oskaru.

Pastaruoju metu vyko derybos dėl jo vaidmens populiariojo filmo „Ponia Dautfajė“ (angl. „Mrs. Doubtfire“) tęsinyje.

Aktorius tvirtino turįs homoseksualų šunį, vardu Leonardas. Maža to, kino žvaigždė teigia, kad jo augintinis turi širdies draugą.

Už vaidmenį filme „Mork & Mindy“ (1978) R. Williamso atlyginimas siekė 35 tūkst. dolerių. O jau 1999 metais sukurtas vaidmuo juostoje „Bicentennial Man“ papildė jo kišenę 20 mln. dolerių.

R. Williamsas - DELFI nuotraukų galerijoje:

R. Williamso citatos:

„Kokainas yra geriausias būdas Dievui jums pasakyti, kad turite per daug pinigų“

"Dievas duoda vyrui smegenis ir penį. Tačiau nepakankamai kraujo, kad jie veiktų tuo pačiu metu“

„Moterys niekada negamino atominių bombų. Jos niekada nesukurtų ginklo, kuris nužudytų. Jos kuria ginklus, kurie sužeidžia ilgam laikui“.

„Pradėjau vaidinti komedijose, nes tai buvo vienintelė scena, kurioje galėjau save realizuoti. Scena buvo vienintelis mane dominantis dalykas.“

„Netgi klaidos gali būti nuostabios“.

„Ketinu būti mielas, užmaršus senelis. Myliu vaikus, tačiau jie rimta auditorija. Kai Zeldai vaizdžiai skaitydavau ir vaidindavau įvairiausias istorijas, ji giliai atsidusdavo, paprašydavo liautis kvailioti ir skaityti normaliai“.

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija [BR] Budi savanoriai konsultantai8 800 28888 I-VII [BR] visą parą
Vaikų linija [BR] Budi savanoriai konsultantai, profesionalai116 111 I-VII [BR] 11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba) [BR] Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui. 8 800 77277 I-V [BR] 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija [BR] Budi profesionalai, savanoriai konsultantai8 800 66366 I-VII [BR] 10:00 - 21:00
Vilties linija [BR] Budi profesionalai, savanoriai konsultantai116 123 I-VII [BR] visą parą
Skambučius į visas linijas apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas
Krizių įveikimo centre
(Olandų g. 19 - 2, Vilnius,  www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai.  Darbo laikas:  I, III, V 16.00–20.00  Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)