Gimė 1943 rugpjūčio 17 d., Niujorke, dviejų menininkų šeimoje.

Pilnas jo vardas – Robert Anthony De Niro Jr.

Pravardės: Bobby Milk, Kid Monroe, Bob, Bobby D.

Išgarsėjo suvaidinęs filme “Bang the Drum Slowly” (1973), tačiau kritikų pripažinimą pelnė pasirodęs Martino Scosese juostoje “Mean Streets” (1973).

1974-aisiais gavo Oskarą už antrojo plano vaidmenį filme “Krikštatėvis 2”.

Turi nuosavą prodiuserių kompaniją “Tribeca Film Center”.

1993 metais R. De Niro debiutavo kaip režisierius su filmu “A Bronx Tale”.

1976-1988 metais gyveno susituokęs su Diahnne Abbott, jiedu susilaukė sūnaus Raphaelio. Be to, aktorius įsivaikino savo žmonos atžalą iš ankstesnių santykių. Diahnne iki šiol niekam nėra atskleidusi, kas dukros biologinis tėvas.

1997-aisiais aktorius vedė Grace Hightower, pora taip pat susilaukė vienos atžalos. Pora daug kartų skyrėsi ir taikėsi, tačiau santuokos iki šiol taip ir nenutraukė.

Ilgą laiką draugavo su modeliu Toukie Smith, su ja susilaukė dvynių, kuriems pasaulį išvysti padėjo dirbtinis apvaisinimas.

Prieš pradėdamas vaidinti filme, aktorius visuomet daug dėmesio skiria savo personažo pažinimui, nagrinėja aplinkybes, aiškinasi, kodėl jis situacijose elgiasi vienaip, o ne kitaip ir pan.

Mylimiausias jo režisierius – Martinas Scorsese.

Kalba labai ryškiu niujorkietišku akcentu.

Vaikystėje kitų vaikų buvo vadinamas Bobby Milk, nes buvo labai liesas ir blyškiaodis.

R. De Niro yra ateistas, nors buvo auklėtas kaip krikščionis.

1998 metais Paryžiuje aktorius buvo apkaltintas, nusisamdęs prostitutę. Po šio skandalo R.De Niro prižadėjo daugiau niekada gyvenime negrįžti į Prancūziją.

„The Rolling Stone“ daina “Gimme Shelter”, kurioje minima aktoriaus pavardė, nuskambėjo mažiausiai trijuose filmuose.

Britų grupė “Bananarama” aktoriaus garbei sukūrė dainą “Robert De Niro’s Waiting”. R. De Niro, išgirdęs dainą, susitarė susitikti su dainininkėmis, tačiau jos taip jaudinosi prieš susitikimą, kad padaugino alkoholio. Susitikimas neįvyko.

2002 metais aktorius organizavo pirmąjį „Tribeca“ filmų festivalį.

Ne kartą minėjo, jog jam labiausiai patinka dirbti su aktore Meryl Streep.

2003 metais žvaigždei diagnozuotas prostatos vėžys.

Net keturis mėnesius skyrė mokymuisi kalbėti sicilietišku dialektu prieš suvaidinant Vito Corleone filme “Krikštatėvis”.

Nedalyvavo atsiimant savo pirmąjį „Oskarą“, nes turėjo tam tikrų įsipareigojimų Bernardo Bertoluchi ir tuo metu filmavosi jo filme “1900”.

Buvo geri draugai su komiku Johnu Belushi, kuris mirė perdozavęs narkotikų 1982-aisiais. Beje, R. De Niro buvo paskutinis aplankęs draugą viešbutyje jo mirties dieną.

Jaunystėje mylimiausiais jo aktorius buvo Marlonas Brando.

R. De Niro labai retai sutinka duoti interviu, nes ypatingai saugo privatų savo gyvenimą. Neseniai vienas žurnalistas papasakojo, jog norėdamas gauti interviu, gavo sąrašą temų, apie kurias “nedera kalbėti su aktoriumi”. Kelios jų – politika, religija, jo šeima, domėjimasis prabangiais vynais.

Augo Martino Scorsese kaiminystėje, jiedu matėsi daugybę kartų, tačiau niekada nebendravo. Aktorius ir garsusis režisierius buvo supažindinti 1972 metais draugų vakarėlyje.

Los Andželo limuzinų vairuotojai nuolatos kuria anekdotus apie tai, kaip žvaigždė išsisukinėja ir nepalieka arbatpinigių, todėl aktorių vadina “No Dinero”.

R. De Niro yra kairiarankis, tačiau filme “Taksi vairuotojas” (1976) rašo dešine ranka.

Yra San Franciske įkurto restorano “Rubicon” bendrasavininkis. Restorane, kurio sienas puošia aktoriaus tėvo paveikslai, mėgsta lankytis Francis Fordas Coppola ir Robinas Williamsas. Taip pat aktorius yra investavęs į restoraną “Ago” Holivude ir “Nobu” bei “Layla” Niujorke.

Gimė tą pačią dieną, kaip ir geras jo draugas Seanas Pennas.

Prieš pradedant vaidinti juostoje “Cape Fear”, R. De Niro savo odontologui sumokėjo 5 tūkstančius dolerių, kad šis padarytų jo dantis negražius. Po filmavimų tam pačiam medikui jis paklojo 20 tūkstančių dolerių, kad dantys vėl atrodytų taip, kaip anksčiau. Beje, tam pačiam filmui aktorius buvo ištatuiruotas specialiais dažais, kurie išnyksta po poros mėnesių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją