Kviečiame geriau susipažinti su viena žymiausių prancūzų dainininkių pasaulyje:

Patricia Kaas gimė 1966 m. gruodžio 5 d. nedideliame Forbako miestelyje Lotaringijos regione Prancūzijoje, netoli sienos su Vokietija.

Dainininkė gimė neturtingoje prancūzo ir vokietės šeimoje. Jos tėvas dirbo šachtoje, o motina buvo namų šeimininkė. Patricia buvo jauniausia septynių vaikų šeimoje.

P. Kaas mama gana anksti pastebėjo išskirtinį dukters balso tembrą ir paskatino ją dainuoti.

Būdama vos 8 metų amžiaus, Patricia jau traukė tokių muzikos grandų kaip Sylvie Vartan, Dalida, Claude François and Mireille Mathieu dainas bei jau tada buvo lyginama su legendinėmis prancūzų dainininkėmis Édith Piaf and Marlene Dietrich.

Profesionaliai dainuoti P. Kaas pradėjo sulaukusi 13 metų ir ėmė rengti reguliarius pasirodymus naktiniuose klubuose.

P.Kaas išgarsėjo 1987 metais su daina „Mademoiselle Chante le Blues“ („Panelė dainuoja bliuzą“). To paties pavadinimo debiutinis jos albumas sulaukė didžiulės sėkmės ne tik Prancūzijoje, bet ir Vokietijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Kanadoje, Rusijoje, Suomijoje, net Korėjoje. Visame pasaulyje buvo parduota beveik 3 milijonus šio albumo kopijų.

Patricia Kaas „Mademoiselle Chante le Blues“

Be karjeros muzikoje, Patricia Kaas sėkmingai debiutavo kine. Dalininkei teko pagrindinis vaidmuo 2002 m. pasirodžiusioje režisieriaus Claude Leloucho juostoje „And Now... Ladies And Gelntemen“ („O dabar... Ponios ir ponai“), kurioje ji vaidino su garsiu britų aktoriumi Jeremy Ironsu. Filmas sulaukė didelių kino kritikų liaupsių.

P. Kaas taip pat prisidėjo prie šio filmo garso takelio – jame skamba dainos iš tais pačiais metais pasirodžiusio jos šeštojo albumo „Piano Bar“.

Patricia Kaas „ If You Go Away“ (iš filmo „O dabar... Ponios ir ponai“)

2009 m. Patricia Kaas priėmė iššūkį dalyvauti Maskvoje vykusiame „Eurovizijos“ konkurse, kurio finale jos daina „Et S'il Fallait Le Faire“ užėmė 8 vietą.

Patricia Kaas „Et S‘il Fallait Le Faire“ („Eurovizijos“ konkurso finalas)

2011 m. dainininkė išleido žaibiškai bestseleriu tapusią autobiografinę knygą „L’Ombre De Ma Voix“ („Savo balso šešėlyje“), kuri jau yra išversta į 6 pasaulio kalbas.

P. Kaas vienas artimiausių bičiulių yra kino žvaigždė, gurmanas, vynuogynų savininkas bei vienas populiariausių prancūzų pasaulyje Gérard Depardieu (Žeraras Depardje). Šios dvi įžymybės draugauja jau beveik 3 dešimtmečius. Pirmas jų susitikimas įvyko dar 1985 m., kada aktorius pastebėjo jaunutę dainininkę ir supažindino ją su dainų autoriumi François Bernheim (Fransua Bernheimu). Trijulė kartu dirbo leidžiant pirmąjį P. Kaas singlą „Jealouse“ („Pavydas“).

Publika Patricia Kaas pažįsta ją kaip agresyvią viliokę, scenoje kuriančią fatališkos moters įvaizdį, tačiau šeimos dainininkė taip niekad ir nesukūrė. Pasak prancūzų spaudos, tai nutiko dėl „maniakiško atsidavimo darbui“.

Bene garsiausias prancūzės romanas buvo su žymiu, trimis Michelin (Mišelin) žvaigždėmis 2007 m. įvertintu virtuvės šefu Yannick Alléno (Janiku Aleno). Šiam romanui prancūzų spauda pranašavo laimingą pabaigą, tačiau dėl dažnų išsiskyrimų, dviejų žymių žmonių romanas
tetruko vos metus.

P. Kaas gyvenimo variklis – neblėstantis noras siekti pripažinimo.
Per savo karjerą Patricia Kaas yra išleidusi 17 studijinių, rinktinių ir koncertinių albumų, kurie pasaulyje yra išpirkti beveik 20 mln. kopijų tiražu.

Didžiausiais dainininkės hitais tapusias dainas „Mon Mec à Moi“, „Mademoiselle Chante Le Blues“, „D'Allemagne“, „Les Hommes Qui Passent“, „Il Me Dit Que Je Suis Belle“ ir daugelį kitų žino milijonai muzikos mylėtojų visame pasaulyje, o Patricia Kaas pelnytai vadinama viena geriausių Prancūzijos ambasadorių planetoje, kurios dėka populiarinama prancūzų kalba.

Per ilgiau nei du dešimtmečius trunkančią karjerą dainininkė yra laimėjus beveik visus svarbiausius muzikos apdovanojimus, taip pat jai yra suteiktas Vokietijos Federacinės Respublikos ordinas „Už nuopelnus“ stiprinant Vokietijos ir Prancūzijos tarpusavio santykius.
Naujasis Patricia Kaas šou „Kaas Chante Piaf“ jau dabar vadinamas didžiausiu dainininkės karjeroje. Specialiai šiam šou yra sukurtos įspūdingos dekoracijos ir išskirtinė scenografija. Šou metu žiūrovai ne tik išgirs auksine estrados klasika tapusias dainas, bet ir turės unikalią galimybę pamatyti iki šiol niekur nepublikuotas Edith Piaf nuotraukas ir vaizdo medžiagą.

Patricia KAAS "Kaas chante Piaf" (koncerto Londone akimirkos):

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)