Artėjant šio filmo premjerai, kviečiame iš arčiau susipažinti su šia talentinga viduriniosios kartos aktore ir sužinoti daugiau detalių apie jos gyvenimą.

Naomi Ellen Watts gimė Anglijos pietryčiuose, Kento grafystėje.

Žiniasklaida aktorei skyrė „Perkūrinių karalienės“ (angl. „Queen of Remakes“) pravardę, mat N.Watts daugybę kartų yra vaidinusi senų filmų perkūriniuose ar naujose užsienio kūrinių ekranizacijose.

Aktorės ūgis 165 cm.

N.Watts tėvas Peteris Wattsas buvo grupės „Pink Floyd“ turo vadybininkas. Jis mirė, kai Naomi buvo 7-eri. Vėliau būsima aktore su mama ir broliu ne kartą keitė gyvenamąsias vietas Anglijoje, kol galiausiai persikėlė į Australiją, tada N.Watts buvo 14-a.

Velsietė Naomi motina Myfanwy Watts yra interjero dizainerė.

Aktorės brolis Benas Wattsas yra žinomas fotografas, jis nuo 1994-ųjų gyvena JAV.

Pirmąjį savo vaidmenį Naomi gavo 1986-ųjų filme „For Love Alone“, iki tol ji pasirodė tik televizijos reklamose.

Naomi su savo geriausia drauge Nicole Kidman susipažino dar būdama paaugle – abi jos dalyvavo atrankoje į maudymosi kostiumėlių reklamą ir namo grįžo vienu taksi. 1991-aisiais abi jos pasirodė netikėtai hitu tapusiame filme „Flirting“.

Didysis lūžis N.Watts aktorės karjeroje įvyko tuomet, kai ji nusifilmavo Davido Lyncho 2001-ųjų filme „Malholando kelias“. Po šios juostos ją pastebėjo ir daugiau žinomų kino kūrėjų. Tikrą sėkmę ir šlovę aktorei atnešė garsusis 2002-ųjų siaubo trileris „Skambutis“.

Nuo 2005-ųjų pavasario N.Watts turi mylimąjį – aktorių Lievą Schreiberį, 2007-aisiais jiedu susižadėjo. 2007-ųjų liepą pora susilaukė sūnaus Alexanderio Pete‘o, o 2008-ųjų gruodį – dar vieno sūnaus Samuelio Kai.

Anksčiau ilgus metus aktorės mobiliojo telefono melodija buvo „Pink Floyd“ daina „Money“. Šios dainos įraše girdėti maniakiškas N.Watts tėvo juokas.

Kino pasaulyje aktorė dažniausiai atlieka tamsius ir sudėtingus vaidmenis, neretai ji tampa moterimi, kenčiančią netektį ar skausmą.

N.Watts yra vegetarė.

Kartą aktorė pasirodė Australijos televizijos reklamoje, kurioje ji atsisakė pasimatymo su Tomu Cruise‘u dėl mamos gaminto ėrienos kepsnio.

Žurnalas „People“ 2002-aisiais įtraukė N.Watts į 50-ies gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

N.Watts sutiko vaidinti 2003-ųjų filme „21 gramas“ net neskaičiusi scenarijaus.

Mėgstamiausios Naomi aktorės: Meryl Streep, Jodie Foster ir Julianne Moore.

Mėgstamiausios N.Watts grupės ir atlikėjai: Fiona Apple, „Coldplay“, Bjork, „Radiohead“, Cat Stevens ir „Pink Floyd“.

Po N.Kidman skyrybų su T.Cruise‘u 2001-aisiais, žinomos aktorės kurį laiką gyveno kartu. Kol Naomi nebuvo garsi, ji padirbėdavo Nicole ir Tomo įvaikių aukle.

N.Watts turi Jorkyšro terjerą Bobą.

Moteris yra prisipažinusi, kad panoro tapti aktore pamačiusi 1980-ųjų filmą „Fame“.

Filmuodamasi 2005-ųjų filme „King Kongas“ Naujojoje Zelandijoje, N.Watts kolegų ir kūrybinės grupės siaubui iš didelio aukščio nukrito į griovį. Rimtų sužeidimų nepatyrusi aktorė tvirtino, kad „minkštai“ nukristi jai padėjo tai, jog ji daugelį metų praktikuoja jogą.

N.Watts per filmavimus pasiruošia kiekvienai scenai niūniuodama tam tikrą dainą.

Portalo AskMen.com 2006-ųjų geidžiamiausių moterų sąraše N.Watts užėmė 29-ąją vietą.

O štai prancūziško žurnalo „FHM“ 2006-ųjų 100-o seksualiausių pasaulio moterų sąraše aktorė užėmė net 2-ąją vietą.

Naomi yra gera aktoriaus Marko Ruffalo ir jo žmonos Sunrise Coigney bičiulė, taip pat ji draugauja su aktoriais Kate Hudson, Seanu Pennu, Gia Carides ir Carla Gugino.

N.Watts atsisakė Siuzanos vaidmens filme „Fantastiškas ketvertas“, šią rolę atliko Jessica Alba.

Aktorė laiko save ir australe, ir brite.

N.Watts yra didelė kovos menų gerbėja, ji ilgą laiką mokėsi dziudo, o dešimtojo dešimtmečio pradžioje net dalyvavo mėgėjų čempionatuose. Šiandien aktorė lanko braziliško džiudžitsu treniruotes.

Mėgstamiausias aktorės siaubo filmas – 1973-ųjų „Don‘t Look Now“.

2011-aisiais N.Watts tapo „Audi“ ir „Pantene“ plaukų priežiūros priemonių ambasadore, taip pat „Ann Taylor“ kolekcijos modeliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)