Artėjant naujausio filmo „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ premjerai, kuri įvyks lapkričio 16 dieną, kviečiame iš arčiau susipažinti su iš pažiūros svajinga ir kiek baikščia 22-ejų aktore.

Los Andžele gimusi Kristen Jaymes Stewart Amerikoje turi nemažai pravardžių, ji dažniausiai vadinama KStew, taip pat Kris, Ki Ki ir Stew.

Aktorės ūgis 168 cm.

Nors K.Stewart išgarsėjo tik suvaidinusi „Saulėlydžio“ sagos filmuose, ji aktoryste užsiėmė nuo mažų dienų. Talentų ieškotojas mergaite susidomėjo pastebėjęs ją mokyklos Kalėdų vaidinime, kai Kristen buvo 8-eri. Abu aktorės tėvai, Johnas ir Jules Stewartai, dirba kino ir televizijos versle.

Kristen yra jauniausia iš keturių vaikų, ji turi tris brolius – tikrą brolį Cameroną ir du įvaikintus – Daną ir Taylorą.

Vienas garsiausių K.Stewart jaunystės vaidmenų – 2002-ųjų filme „Panikos kambarys“, kur ji vaidino Jodie Foster herojės dukrą.

Aktorė neišsikėlė iš gimtojo miesto ir iki šiol gyvena Los Andžele.

K.Stewart ekranuose yra pažįstama iš blyškios odos, jai dažniausiai tenka problemų ar emocinių sukrėtimų patyrusių merginų vaidmenys.

Aktorė priklauso JAV Raudonojo Kryžiaus garsenybių draugijai.

2008-aisiais mergina užėmė 17-ąją vietą žurnalo „Entertainment Weekly“ 30-ies geriausių aktorių iki 30 metų sąraše.

Filmuodamasi pirmuose keturiuose „Saulėlydžio“ sagos filmuose K.Stewart privalėjo būti užsidėjusi rudus akių lęšius, kadangi norėta paslėpti jos natūralią, žalią, akių spalvą. Būsimame filme „Brėštanti aušra. 2 dalis“ ji dalį filmo įsidėjusi raudonus lęšius, o pabaigoje – gintaro spalvos (jie parodo, kad vampyras jau subrendo).

Kristen yra didelė gyvūnų mylėtoja, ji turi tris šunis – Ozą, kolio mišrūną, bei vilkšunius Jacką ir Lily. Taip pat K.Stewart augina katę Jellą.

Aktorės motina yra australė, K.Stewart yra sakiusi, kad Noosa Heads (kurortas Australijos šiaurės rytų valstijoje Kvinslande) yra jos mėgstamiausia vieta pasaulyje.

Filme „Panikos kambarys“ prieš pat filmavimą K.Stewart pakeitė Hayden Panettiere, kuri turėjo atlikti Saros Altman vaidmenį.

Vos pasirodžius antrajam „Saulėlydžio“ sagos filmui „Jaunatis“ 2009-aisiais, K.Stewart buvo pakviesta tapti prisiekusiąja Los Andželo teisme. Byloje kaltinamasis buvo teisiamas dėl to, kad reikalavo sekso iš po priedangos dirbusios pareigūnės, apsimetusios prostitute. Svarstymas truko tris dienas, galiausiai prisiekusieji išteisino kaltinamąjį.

K.Stewart nelinkusi atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą ir stengiasi nekomentuoti net savo plačiai nušviesto romano su kolega R.Pattinsonu.

2010-aisiais internetinėje žurnalo FHM versijoje K.Stewart buvo išrinkta 3-ąja seksualiausių pasaulio moterų sąraše.

Aktorės mėgstamiausias siaubo filmas – 1980-ųjų Stanley Kubricko „Švytėjimas“.

2011-aisiais K.Stewart kartu su R.Pattinsonu žurnalo „Forbes“ buvo išrinkti 5-ąja geriausiai pasaulyje uždirbančia garsenybių pora.

Pirmąsyk Kristen ant amerikietiškojo „Vogue“ viršelio pasirodė 2011-ųjų sausį. 2011-aisiais ji taip pat pozavo Italijos „Vogue“.

Dėl vaidmens 2010-ųjų filme „The Runaways“ aktorė išmoko groti gitara, tai pat pati įrašė vokalinę partiją filmo garso takelyje skambančioms dainoms. Anksčiau K.Stewart dainavusi yra 2007-ųjų filme „Atgal į gamtą“ (angl. „Into the Wild“).

Filmo „Snieguolė ir medžiotojas“ filmavimo aikštelėje K.Stewart buvo pasitempusi dešinės rankos raištį, tad darbus teko laikinai sustabdyti. Šios juostos kūrimo procese aktorė taip pat buvo susižeidusi koją.

Nuo 9 iki 12-tos klasės K.Stewart buvo mokoma namuose, mat jos grafikas buvo pernelyg užimtas, kad ji galėtų lankyti mokyklą. Vidurinę aktorė baigė būdama 19-os ir filmuodamasi juostoje „Užtemimas“.

Kolegai Joshui Hutchersonui (pažįstamas iš filmo „Bado žaidynės“), su kuriuo Kristen drauge vaidino 2005-ųjų filme „Zatura: Nuotykiai kosmose“, mergina 13-ojo gimtadienio proga padovanojo vėžliuką.

19-ąjį gimtadienį K.Stewart atšventė filmo „Jaunatis“ filmavimo aikštelėje, kai buvo įamžinamos Belos Svan 18-ojo gimtadienio scenos.

2012-ųjų sausį K.Stewart buvo paskelbta naujuoju „Balenciaga“ kvepalų veidu.

Tam, kad išlaikytų Marilu vaidmenį 2012-ųjų filme „Kelyje“ (angl. „On the Road“), K.Stewart sutiko filmuotis už jai itin mažą atlygį – mažiau kaip 200 tūkst. JAV dolerių. Aktorė prisipažino esanti didelė to paties pavadinimo Jacko Kerouaco romano gerbėja.

Mėgstamiausias Kristen mokslinės fantastikos autorius – Kurtas Vonnegutas jaunesnysis.

Anksčiau K.Stewart yra susitikinėjusi su serialo „Vilas ir Greisė“ aktoriumi Michaelu Angarano.

K.Stewart natūraliai yra šviesiaplaukė, tačiau dėl vaidmens „Saulėlydžio“ sagos filmuose persidažė plaukus tamsiai.

Didįjį vampyriškosios epopėjos finalą su K.Stewart, R.Pattinsonu ir kitais mylimais aktoriais gerbėjai Lietuvoje išvys kartu su „Saulėlydžio“ sagos aistruoliais visame pasaulyje – lapkričio 16 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)