Artėjant pasaulinei filmo „Kitas pasaulis. Pabudimas“ (angl. „Underworld 4“), rodomo 3D formatu, premjerai siūlome iš arčiau susipažinti su jau triskart Selena tapusia K.Beckinsale.

Londone gimusi K.Beckinsale didžiąją dalį gyvenimo gyveno būtent šiame mieste.

Būdama paaugle K.Beckinsale dusyk laimėjo britų knygų pardavėjo W.H.Smitho Jaunųjų rašytojų konkursą – kartą už tris trumpus apsakymus ir kartą už tris poemas.

Per neramią paauglystę, kurios metu aktorė sirgo anoreksija ir daug rūkė (šį žalingą pomėgį ji tebeturi), ji atrado būsimą profesiją, kuri jai atnešė šlovę.

K.Beckinsale debiutavo kaip aktorė suvaidinusi televizijos filme apie Antrąjį pasaulinį karą „Hallmark Hall of Fame: One Against the Wind“ 1991-aisiais. Juosta buvo nufilmuota tų metų vasarą Liuksemburge.

1991-ųjų rudenį aktorė pradėjo mokytis Oksfordo universitete, kur jos specialybė buvo prancūzų ir rusų literatūra. Nors K.Beckinsale jau buvo supratusi, kad nori vaidinti, tačiau nutarė praplėsti akiratį siekdama aukštojo mokslo ir atsisakė mokytis teatro mokykloje.

Mokydamasi universitete aktorė vaidino kine, o trečiuosius studijų metus ji praleido pagal mainų programą Paryžiuje, kur gilinosi į prancūzų kalbą, paryžiečių kultūrą ir mėgavosi prancūziškomis cigaretėmis.

Metai toli nuo akademinės bendruomenės privertė K.Beckinsale dar kartą apgalvoti savo gyvenimo kelią. Po daugybės svarstymų ji nutarė nebaigti universiteto, o susikoncentruoti ties klęstinčia aktorės karjera.

1999-aisiais su britų aktoriumi Michaelu Sheenu (jis „Kito pasaulio“ filmuose vaidina vilkolakį vardu Lučianas) susilaukė dukters Lily.

2004-ųjų gegužės 9-ąją K.Beckinsale susituokė su režisieriumi Lenu Wisemanu (jis režisavo pirmąsias dvi „Kito pasaulio“ dalis ir prodiusavo kitas dvi). Jie susipažino 2003-aisiais filmuojant pirmąjį filmą „Kitas pasaulis“.

K.Beckinsale motina Judy Loe yra aktorė, o jos tėvas Richardas Beckinsale‘as buvo žinomas kaip komedijų aktorius. Būdamas jaunas jis mirė nuo širdies smūgio.

K.Beckinsale gavo pagrindinį vaidmenį 2001-ųjų filme „Perl Harboras“ po to, kai jo atsisakė Charlize Theron, pasirinkusi tuo metu jai siūlytą juostą „Meilės lapkritis“.

Dėl kovos už vaidmenį 1992-ųjų filme „Vėtrų kalnas“ (angl. „Wuthering Heights“) K.Beckinsale nusileido beveik dešimčia metų vyresnei prancūzų aktorei Juliette Binoche.

K.Beckinsale turi skrandžio opą.

Kartą britų šou „The Big Breakfast“ aktorė pareiškė, kad nekenčia mūvėti kelnaičių.

Žurnalas „Hello“ K.Beckinsale 2002-aisiais išrinko gražiausia Anglijos moterimi.

Aktorė moka rusų, vokiečių ir prancūzų kalbas.

Liepos 26-ąją gimusi K.Beckinsale gimtadienį švenčia tą pačią dieną kaip Sandra Bullock, Kevinas Spacey ir Helen Mirren.

K.Beckinsale praktiškai gavo vaidmenį 2002-ųjų siaubo trileryje „Skambutis“, tačiau vėliau prodiuseriai nusprendė, kad ji per jauna ir pasirinko Naomi Watts.

Liekna aktorė 2004-aisiais dėl vaidmenų priaugo beveik 10 kilogramų.
Papildomų penkių prireikė vaidmeniui filme „Van Helsingas“, o prie jų dar penkių vaidinant iškilių formų gražuolę Avą Gardner juostoje „Aviatorius“.

Per savo karjerą kine K.Beckinsale yra vaidinusi ir vampyrę („Kito pasaulio“ filmai), ir vampyrų žudikę („Van Helsingas“).

Mokykloje K.Beckinsale labiausiai nemėgo kūno kultūros pamokų.

2004-ųjų sausį aktorei buvo skubiai operuotas apendicitas.

2007-ųjų siaubo filme „Mirties motelis“ (angl. „Vacancy“) K.Beckinsale pakeitė kolegę Sarah Jessica Parker.

Karščiausių pasaulio moterų šimtuke žurnalas „Maxim“ 2007-aisiais K.Beckinsale skyrė 21-ąją vietą.

Žurnalas „FHM“ šimto seksualiausių moterų sąraše 2008-aisiais K.Beckinsale skyrė 12-ąją vietą.

2009-aisiais žurnalas „Esquire“ išrinko K.Beckinsale seksualiausia pasaulio moterimi.

2011-aisiais internetinio vyrams skirto žurnalo „Ask Men“ sudarytame geidžiamiausių moterų 99-uke K.Beckinsale užėmė 14-ąją vietą. Tokiame pačiame sąraše 2010-aisiais ji užėmė 3-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją