Charizmatiškam 14-mečiui Jadenui jau dabar pranašaujama pasaulinė sėkmė, o kino mėgėjai iki šiol prisimena jausmingą jo ir W.Smitho duetą populiarumo sulaukusiame 2006-ųjų filme „Ieškantys laimės“ (angl. „The Pursuit of Happyness“). Artėjant naujosios juostos premjerai, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie jauną, tačiau atkakliai pramogų pasaulyje karjeros siekiantį Jadeną Smithą.

Pilnas jaunuolio vardas – Jadenas Christopheris Syre’as Smithas.

Paauglys gimė Malibu, Kalifornijoje.

Tėvai – garsūs aktoriai Willas Smithas ir Jada Pinkett Smith.

Jaunesnioji sesuo – aktorė ir dainininkė Willow Smith, netikras brolis – aktorius Trey Smithas, W.Smitho sūnus iš pirmosios santuokos.

Jaunasis Jadenas jau spėjo išgarsėti ne tik kaip aktorius, bet ir kaip reperis, dainų autorius ir šokėjas.

Paauglys nelanko mokyklos, kaip ir jo sesuo Willow, jie abu mokomi namuose. Taip pat abu lanko New Village lyderystės akademiją, vieni kurios steigėjų – jų tėvai.

Visi W.Smitho vaikai, tiek Jadenas, tiek Willow, tiek Trey yra jaunimo ambasadoriai projekte „ZAMBI“. Ši iniciatyva skirta padėti AIDS sergantiems našlaičiams. Viena jo ambasadorių yra ir dainininkė Taylor Swift.

Jadenas yra pasirodęs dainininkės Alicios Keys 2007-aisiais išleistame muzikiniame klipe „Superwoman“.

Vienas gerų Jadeno draugų – populiarusis Justinas Bieberis. J.Smithas su bičiuliu yra įrašęs jo singlą „Never Say Never“ bei pasirodęs to paties pavadinimo J.Bieberio filme.

Filme „Karatė vaikis“ pagrindinį vaidmenį atlikęs Jadenas nuolat lanko Wushu, tradicinio kinų kovos meno, treniruotes.

Prieš 2010-ųjų filmo „Karatė vaikis“ pasirodymą Jadenas lankėsi Oprah Winfrey pokalbių šou. Paklaustas apie bučinį filme jis pasakė nesinervinęs, nes „bučiuojasi gerai“.

Jadenas ir jo sesuo Willow pavadinti pagal savo tėvų vardus – Jadenas pagal motiną Jadą, o Willow pagal tėvą Willą.

J.Smithas sesers Willow dainos „Whip My Hair“ klipe buvo palaikymo šokėjas.

Jadeno vidurinysis vardas – Christopheris – toks pats kaip ir jo netikro brolio Trey. Toks buvo ir J.Smitho herojaus 2006-ųjų filme „Ieškantys laimės“ vardas.

2007-ųjų MTV Kino apdovanojimuose Jadenas laimėjo geriausio debiutanto statulėlę. Tais pačiais metais „Teen Choice“ apdovanojimuose jis pelnė apdovanojimą už įtaigiausią „chemiją“ ekrane.

Būdamas 9-erių, 2007-aisiais, Jadenas pristatė du apdovanojimus per 79-ąją „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Televizijos ekrane J.Smithas debiutavo būdamas 5-erių, vaidindamas jo tėvų kurtoje situacijų komedijoje „All Of Us“.

Buvo išleista ne viena J.Smitho daina ir joms kurti klipai, tačiau pilnas vaikino muzikinis albumas dar nepasirodė. 2012-ųjų spalio 1-ąją Jadenas išleido savo pirmąjį kitų atlikėjų dainų miksą, kurį pavadino „The Cool Cafe“.

Jadenas gali pasigirti ne tik tuo, kad dirbo kartu su Jackie Chanu (kartu filmavosi juostoje „Karatė vaikis“), bet ir buvo akis į akį susitikęs su JAV prezidentu Baracku Obama.

Viena karščiausių su Jadenu susijusių žinių – jis susitikinėja su garsiosios Kim Kardashian netikra sese, realybės šou „Keeping Up With the Kardashians“ žvaigždute Kylie Jenner. Su metais vyresne paaugle jis yra pažįstamas jau ne vienerius metus ir vadina ją „vienu geriausių draugų“.

Filmo „Žemė – nauja pradžia“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)