Vienoje juostų ši talentinga aktorė tapo nelaimingai vedusia moterimi ir išsivadavimo iš slegiančios santuokos ieškančia meiluže, kitoje – bebaime, skvarbaus proto iliuzioniste. Žiūrint į 37-erių I.Fisher dabar retas prisimena, kad išgarsėjo ji dar prieš du dešimtmečius, kai būdama paaugle filmavosi Australijos televizijos serialuose, tarp jų ir populiariajame „Be namų negerai“.

Artėjant filmų „Didysis Getsbis“ ir „Apgaulės meistrai“ premjeroms kviečiame sužinoti daugiau įdomybių apie šią neeilinę ir įvairiapusišką aktorę.

I.Fisher ūgis – 160 cm.

Aktorė gimė pietvakarinėje Azijos dalyje esančio Omano Sultonato sostinėje Maskate, tačiau abu jos tėvai škotai. Omane šeima atsidūrė dėl to, kad I.Fisher tėvas dirbo Jungtinėms Tautoms. Būdama vos kelių metukų, aktorė su tėvais grįžo į Škotiją.

Devintojo dešimtmečio pradžioje I.Fisher su tėvais persikėlė į Australiją. Aktorė turi keturis brolius.

Nuo mažų dienų Isla domėjosi vaidyba ir literatūra.

Pirmąsyk televizijoje aktorė pasirodė 9-erių, vienoje australiškų reklamų.

Filmuodamasi seriale „Be namų negerai“ I.Fisher atrado laiko kitai savo aistrai – rašymui. Būdama 18-os ir padedama mamos, kuri yra rašytoja, ji išleido du romanus „Seduced By Fame“ ir „Bewitched“. Abu jie tapo bestseleriais.

1997-aisiais žurnalo „FHM“ skaitytojai skyrė I.Fisher 35-ąją vietą 100-o seksualiausių pasaulio moterų sąraše. 2003-aisiais šiame sąraše ji pakilo iki 26-osios vietos ir ilgą laiką šio sąrašo neapleido.

Aktorės skiriamasis ženklas – ugniniai plaukai. Raudonplauke I.Fisher buvo visada, blondine ekrane ji tapo tik sykį pasirodydama 2002-ųjų filme „Skubis Dū“, kai ji filmavosi vilkėdama šviesiaplaukės peruką, mat vienintele raudonplauke aktore filme turėjo būti Sarah Michelle Gellar.

Žurnalui „People“ I.Fisher atskleidė, kad sykį mėgino iš tiesų persidažyti į blondinę, tačiau nieko nepavyko.

I.Fisher kurį laiką buvo susižadėjusi su britų aktoriumi Darrenu Day.

Teisingai aktorės vardą pasakyti anglų kalba reikėtų tariant „Eye-Lah“.

I.Fisher yra susituokusi su britų komiku Sascha Baronu Cohenu. Jie susipažino vakarėlio Sidnėjuje metu 2002-aisiais. Jie susižadėjo po dvejų metų, o susituokė tik 2010-aisiais Paryžiuje. Pora turi dvi dukras – 5-erių Olive ir 2-ejų Elulą Lottie Miriam.

Aktorė po pirmojo gimdymo dirbti filmavimo aikštelėje grįžo po keturių mėnesių ir iškart pradėjo filmuotis populiarumo sulaukusiame 2009-ųjų filme „Parduotuvių maniakės išpažintis“. Įdomiausia tai, kad atrankoje šiam vaidmeniui ji dalyvavo jau būdama 6 mėnesius nėščia.

Per 2007-ųjų „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją kai kurie renginio svečiai tapo kiek gėdingo momento liudininkais ir pamatė apnuogintą I.Fisher užpakalį, mat kažkas sugebėjo priminti jos suknelės šleifą. „Kurį laiką po to žurnalistai Londone mane vadino Isla Flasher“, – yra juokavusi aktorė.

Prieš susituokdama su S.B.Cohenu aktorė atsivertė į judaizmą, sakydama, kad dėl mylimo vyro yra pasiryžusi pasirinkti bet kokią religiją. Prieš tapdama viena judėjų, I.Fisher šios religijos ypatybių mokėsi trejus metus. Po atsivertimo ji pasirinko hebrajišką vardą Ayala ir yra sakiusi žurnalistams, kad paiso Šabo.

Viena I.Fisher draugių – aktorė Naomi Watts.

I.Fisher apie kintantį požiūrį: „Būdama devynerių svajojau per savo vestuves būti su fėjos sparneliais. Ir dabar puikiai suprantu, kad tai visai ne „kieta“.

Apie vaikinus: „Aš niekada neturėjau vaikino-gražuolio. Na, bent jau tokio, kuris visoms būtų gražus. Džiaugiuosi, kad visų skoniai skirtingi, priešingu atveju visų mūsų vyrus būtų nugvelbusi Claudia Schiffer!“

Apie moterų pareigas: „Man patinka moterų galia. Manau, kad mes valdome pasaulį, nes mes valdome vyrus. Manipuliuoti vyrais – mūsų darbas, tam mes esame sukurtos.“

Apie simpatijas: „Man visada patiko Elvis Presley, kai buvau jauna. Visiems sakydavau, kad ketinu už jo ištekėti. Gaila, kad tuo metu nesupratau, kad jis jau miręs.“

Apie darbą: „Dievinu vaidinti. Tai viena didžiausių pasaulio linksmybių!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)