Naujausioje garsaus Charleso Dickenso romano „Didieji lūkesčiai“ ekranizacijoje H.Bonham Carter atliko kuoktelėjusios senmergės ponios Havišam vaidmenį. Prieš pat premjerą kviečiame iš arčiau susipažinti su neprilygstama režisieriaus Timo Burtono mūza, aktore, kuri bene geriausiai sugeba vaidinti įvairaus plauko keistuoles.

Ji, beje, turi labai gerą humoro jausmą. „Man patinka tokia ironija: pelniau prastai besirengiančios moters reputaciją, bet esu sukūrusi savo mados liniją. O siuvimu susidomėjau atsitiktinai – buvau nėščia, man buvo nuobodu ir nusprendžiau pakarpyti džinsų porą...“ – linksmai kalba H.Bonham Carter.

Londone gimusios aktorės ūgis – 160 cm.

Helena yra jauniausia iš trijų vaikų. Ji yra kilusi iš kilmingos šeimos, aktorės prosenelis yra buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Herbertas H.Asquithas, jos giminėje taip pat netrūksta baronų ir baronienių, diplomatų. Jos giminaitis yra ir režisierius Anthony Asquithas, 1938-aisiais sukūręs garsųjį „Oskaro“ nusipelniusį „Pigmalioną“.

H.Bonham Carter aktoryste susidomėjo būdama 13-os, po to kai nacionaliniame poezijos konkurse pelnė antrąją vietą ir prizinius pinigus skyrė savo nuotraukos patalpinimui aktorių agentūros dosjė.

Pirmąjį savo darbą, kuriame teko vaidinti, Helena gavo būdama 16-os, ji pasirodė reklamoje, o netrukus ir televizijai skirtame 1983-ųjų filme „A Pattern of Roses“.

Anglijos žiniasklaidą skyrė H.Bonham Carter tokias pravardes kaip „korsetų karalienė“ ir „Anglijos rožė“, kurių ji nusipelnė savo ankstyvaisiais darbais.

Aktorė išgarsėjo tamsių ir neurotiškų moterų vaidmenimis.

H.Bonham Carter dar niekuomet nėra gavusi didžiųjų JAV kino apdovanojimų, tokių kaip „Oskarai“, tačiau daugybę kartų pelnė įvairius kitus įvertinimus – buvo nominuota penkiems „Auksiniams gaubliams“, vienam „Oskarui“ ir dviem „Emmy“.

Su savo partneriu, režisieriumi Timu Burtonu H.Bonham Carter susipažino filmuodamasi 2001-ųjų filme „Beždžionių planeta“.

Aktorė ir režisierius turi du vaikus: 9-erių sūnų Billy Raymondą ir ką tik penkerių sulaukusią dukrą Nell. Mergaitę H.Bonham Carter gimdė labai vėlai, būdama net 41-erių.

Kine H.Bonham Carter dažniausiai yra dirbusi su režisieriais T.Burtonu ir Timothy Spallu. Jos herojės įprastai būna susivėlusios, su tamsiu makiažu ir keistuoliškai apsirengusios.

Aktorė laisvai kalba prancūziškai.

Į Kembridžo universitetą H.Bonham Carter nebuvo priimta ne dėl prastų įvertinimų, o dėl to, kad vadovybė pabijojo, jog jauna moteris mes mokslus dėl aktorystės. Šis sprendimas paskatino Heleną anksčiau nei ji planavo visas jėgas atiduoti vaidybai.

2006-ųjų gegužę H.Bonham Carter pristatė savo mados liniją, kurią pavadino „The Pantaloonies“. Ją aktorė kūrė draugė su maudymosi kostiumėlių dizainere Samantha Sage.

Aktorė atsisakė vaidmens filme „Prieš bangas“ (angl. „Breaking the Waves“) dėl pernelyg seksualaus turinio. Vaidmuo atiteko jos kolegei Emily Watson, kuri už šią rolę buvo nominuota „Oskarui“.

H.Bonham Carter artimai bendrauja su Johnny Deppu, kuris dažnai dirba su jos mylimuoju T.Burtonu. J.Deppas taip pat yra vyresniojo poros sūnaus Billy Raymondo krikštatėvis.

2008-ųjų „The Telegraph“ 100-o galingiausių britų kultūros žmonių sąraše H.Bonham Carter skyrė 99-ąją vietą.

Aktorė buvo išleista neribotam laikui iš 2009-ųjų filmo „Terminatorius: Išsigelbėjimas“ filmavimų, kai Naujajame Meksike safario metu žuvo keletas jos giminaičių.

Filme „Terminatorius: Išsigelbėjimas“ H.Bonham Carter turėjo vaidinti kiborgę, tačiau po to, kai scenarijus buvo nutekintas į internetą, jos vaidmuo buvo perrašytas ir gerokai sumažintas.

Savo heroję Marlą Singer filme „Kovos klubas“ H.Bonham Carter kūrė pagal garsiąją amerikiečių aktorę Judy Garland, kokia ji buvo paskutinėmis savo gyvenimo dienomis.

Raganą Belatriks Lestreindž filmuose apie Harį Poterį suvaidinusi H.Bonham Carter kovos scenai filme „Haris Poteris ir Fenikso brolija“ su kolega Gary Oldmanu ruošėsi tris savaitės, tačiau galiausiai scena apskritai buvo iškirpta iš filmo.

Prieš pasirodydama filme „Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“ aktorė lankė intensyvias vokalo pamokas.

2009-aisiais laikraštis „The Times“ pavadino H.Bonham Carter viena iš dešimties geriausių Didžiosios Britanijos visų laikų aktorių.

H.Bonham Carter yra tolima Kembridžo hercogienės Catherine (Kate Middleton) giminaitė.

Aktorę naujojoje Mike‘o Newello kostiuminėje dramoje „Didieji lūkesčiai“ Lietuvos kino teatruose pamatyti galima nuo gruodžio 21 dienos. Naujausioje, jau septintojoje Ch.Dickenso „Didžiųjų lūkesčių“ ekranizacijoje be H.Bonham Carter vaidina tokie aktoriai kaip Jeremy Irvine‘as (Pipas), Ralphas Fiennesas (Magvičas), filmuose „Ana Karenina“ ir „Mielas draugas“ pasirodžiusi Holliday Grainger (Estela) ir Robbie Coltrane‘as (ponas Džagersas).

Filmo „Didieji lūkesčiai“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)