H.Berry gimė 1966 m. JAV Ohajo valstijoje, Klyvlendo mieste kaip Maria Halle Berry, vardą pase ji pasikeitė 1971-aisiais, oficialiai tapusi Halle Berry. Beje, aktorės tėvai vidurinįjį vardą „Halle“ dukrai skyrė pagal tokio pavadinimo vietos parduotuvių tinklą.

1986-aisiais H.Berry tapo grožio konkurso „Mis Amerika“ pirmąja vicemis.

Už vaidmenį 2001-ųjų filme „Monstrų puota“ (angl. „Monster`s Ball“) aktorė gavo JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą („Oskarą“) ir tapo pirmąja bei kol kas vienintele juodaode, laimėjusia Geriausios aktorės statulėlę.

2005-aisiais H.Berry buvo įteikta „Auksinė avietė“ kaip blogiausiai aktorei už vaidmenį filme „Moteris-katė“ (angl. „Catwoman“). Aktorė statulėlę atsiėmė asmeniškai. Tokiam žingsniui ryžtasi reta Holivudo garsenybė.

Nors H.Berry pelnė profesinę sėkmę ir buvo ne kartą įvertinta už grožį, jos asmeninis gyvenimas ilgą laiką nesiklostė taip puikiai. Ji dusyk išsiskyrusi – kartą su beisbolo žaidėju Davidu Justice‘u, kitą – su dainininku Ericu Benetu. Abu vyrai ją apgaudinėjo.

Svajonę susilaukti vaiko H.Berry įgyvendino su kanadiečiu gražuoliu Gabrieliu Aubry, bet maždaug prieš metus ji atrado prancūzų aktoriaus Olivier Martinezo meilę.

Prietaringa save laikanti aktorė yra išsaugojusi visus savo neigiamus nėštumo testus. „Nežinau kodėl, bet tai padariau. Mums pasisekė gal po 35-ių testų...“ – Oprah Winfrey laidoje yra paatviravusi ji.

H.Berry daugybę kartų patyrė traumas filmavimo aikštelėje: ji yra kritusi nuo žirgo, susižeidusi stuburgalį, paspringusi figos vaisiumi, susilaužiusi dešinę ranką, o filmuojantis filme „Moteris-katė“, jai ant galvos užkrito rekvizito gabalas.

Aktorė nuo tada kai buvo 15-os turi siaurų džinsų porą, į kurią vis pamėgina įlįsti, kad pasitikrintų, ar vis dar yra geros formos.

Vaidindama Audrą (angl. Storm) filme „Iksmenai“ ir atlikdama sukinius ore H.Berry prastai pasijuto ir apvėmė dalį filmavimo komandos. „Juokiausi... Ką žmogus gali padaryti tokioje situacijoje“, – „People“ sakė ji.

2007-ųjų spalį buvo pasirodę žinių, kad H.Berry sulaukė rasistinių grasinimų dar negimusiai jos dukrai, po šio įvykio aktorė nusisamdė padidintas apsaugos pajėgas.

Savo žvaigždę Holivudo „šlovės alėjoje“ H.Berry gavo 2007-ųjų balandžio 4-ąją.

2007-ųjų kovą aktorė prisipažino, kad mėgino nusižudyti, po to, kai nutrūko jos santykiai su pirmuoju sutuoktiniu Davidu Justice‘u.

Mėgstamiausios H.Berry aktorės: Dorothy Dandridge, Jodie Foster ir Whoopi Goldberg.

Pirmąjį milijoną JAV dolerių H.Berry uždirbo už vaidmenį filme „Prezidento sprendimas“ (angl. „Executive Decision“) 1996-aisiais. Bulvarinės spaudos žiniomis, aktorė nesutiko vaidinti tol, kol jai nebuvo pažadėtas milijonas.

Aktorė prasčiau girdi viena ausimi po susistumdymo su vaikinu dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

2002-ųjų „Oskarų“ ceremonijoje vilkėta H.Berry suknelė buvo išrinkta pačia populiariausia per 75-erius apdovanojimų ceremonijos gyvavimo metus.

H.Berry yra mulatė dėl to, kad jos tėvas yra juodaodis, o motina – kaukaziečių kilmės. Aktorė turi vyresnę seserį Heidi, bet su ja nebendrauja.

H.Berry yra geriausiai apmokama tamsiaodė aktorė Holivude.

H.Berry buvo antroji „Bondo mergina“ laimėjusi „Oskarą“.

Aktorės ūgis 170 cm.

1989-aisiais H.Berry buvo diagnozuotas I tipo cukrinis diabetas.

Savo 1991-ųjų debiutui kine – filmui „Džiunglių karštinė“ H.Berry nesiprausė, nesišukavo ir nevalė dantų pusantros savaitės.

Po skyrybų su antruoju vyru E.Benetu, H.Berry paskambino dainininkui Justinui Timberlake‘ui norėdama susitikti, bet jis jai taip ir neperskambino.

H.Berry mintys apie plastinę chirurgiją: „Niekada nesakyk niekada. Viliuosi, kad būsiu asmeniu, kuriam rūpi ne tik išorinis grožis.“

Aktorė buvo susiginčyjusi su kolege Charlize Theron, kuri sukritikavo H.Berry vaidmenų pasirinkimą po to, kai laimėjo „Oskarą“.

Ne visi žino, kad 45-erių aktorė buvo atsisakiusi vaidmens filme „Naujieji metai Niujorke“ dėl bylinėjimosi su dukters Nahlos tėvu Gabrieliu Aubry. H.Berry juostoje pakeitė kolegė Katherine Heigl, o vėliau sugrįžti pasiryžusiai aktorei buvo skirta nauja rolė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją