Jau nuo kovo 11 dienos G. Depardieu genialumu eilinį kartą galėsime įsitikinti naujausioje režisieriaus Francois Ozono komedijoje „Potiche. Žmonos maištas“, kurioje vaidina dar viena Prancūzijos kino legenda Catherine Deneuve.

O kol laukiame filmo – tai, ko galbūt nežinojote apie G.Depardieu:

Aktoriaus ūgis – 180 cm.

1970-aisiais vedė Elisabeth Guignot, su kuria susilaukė dviejų atžalų (sūnus Guillaume ir duktė Julie – taip pat tapo aktoriais). 1992 metais, vis dar būdamas vedęs, G. Depardieu susilaukė dukters Roxannos su modeliu Karine Sylla. 1996-aisiais santuoka su Elisabeth nutrūko, ir aktorius pradėjo susitikinėti su aktore Carole Bouquet. Po aštuonerių metų draugystės jų santykiai nutrūko, o vyrui dar vieną sūnų pagimdė Helene Bizot. Tačiau nuo 2005 metų iki dabar kino žvaigždė gyvena su rašytoja Clementine Igou.

2008 metais susirgęs plaučių uždegimu nuo komplikacijų mirė vos 37-erių sulaukęs sūnus Guillaume.

Aktorius yra profesionalus vyndarys, su verslo partneriu Alainu Paret valdo vyninę Condrieu. Jų vynas nuolat pelno geriausius vyno ekspertų įvertinimus. G. Depardieu būsimam partneriui paskambino ir pareiškė norintis įsigyti jo verslo dalį po to, kai paragavo A. Paret gaminto vyno viename restorane.

Kiekvienų metų lapkritį, visam pasauliui minint jauno prancūziško vyno šventę, į savo XII amžiaus pilį jis sukviečia pažįstamus. Apie dviems šimtams svečių svetingas šeimininkas aprodo ūkį, atskleidžia kai kurias vyno gaminimo paslaptis. Beje, Žežė vynuogynai Anžu srityje - vieni geriausių Prancūzijoje.

1990 metais G. Depardieu buvo sugautas vairuojantis išgėręs. Po šio incidento teismas jam skyrė du mėnesius kalėjimo ir pusei metų atėmė vairavimo teises.

Labiau už moteris mėgsta tik motociklus. 1998 metais jis sudaužė motociklą, kuriuo važiavo išgėręs penkis kartus daugiau alkoholio, negu leidžiama, ir susižalojo koją bei veidą. Tuomet jis dvi dienas praleido komoje.

Po infarkto, kuris ištiko 2000 metais, aktoriui buvo atlikta širdies kraujagyslių šuntavimo operacija. Iš viso ši operacija, jei tikėtume Prancūzijos spauda, jam buvo atlikta 7 kartus.

Jo mėgstamiausias patiekalas – šerniena raudonojo vyno padaže.

G. Depardieu taip patiko jo vaidmuo filme „Siranas de Beržerako“, kad net ir pasibaigus filmavimams jis dar ilgą laiką nešiojo tokią pat barzdelę.

2001 metais pirmą kartą davė interviu Anglijos spaudai.

Tėtį vadina „La Dédé“, o mamą – „La Lilette“.

Būdamas 13-os metė mokyklą.

Paryžiuje aktorius turi du restoranus: "La Fontaine Gaillon" ir "L'Ecaille de la Fontaine".

2005 metais G. Depardieu žadėjo mesti vaidybą, nes, jo manymu, jau buvo „pakankamai prisivaidinęs“ ir norėjo laiką skirti kitiems užsiėmimams.

Prancūzas yra geras aktorių Johno Travoltos ir Roberto De Niro draugas.

Laisvai kalba ispaniškai.

Yra mėgstamiausias Fidelio Castro aktorius. Beje, jiedu – geri draugai.

2005-aisiais buvo įvardintas daugiausiai uždirbančiu Prancūzijos aktoriumi.
Aktorius nuo pat mažens turi pravardę „Žežė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją