Geraširdį hobitą Frodą visuose P.Jacksono filmuose įkūnijo mėlynakis aktorius Elijah Woodas, kuriam vaidmenys juostose, pasakojančiose „Žiedų valdovo“ istoriją, atnešė pasaulinę sėkmę ir šlovę. Artėjant naujos, netikėtos hobitų kelionės po Viduržemės tolius premjerai, kuri Lietuvoje įvyks gruodžio 14 dieną, kviečiame iš arčiau susipažinti su šiuo JAV, Ajovos valstijoje, gimusiu 31-erių aktoriumi E.Woodu.

Aktorius, kurio pilnas vardas Elijah Jordanas Woodas, turi nemažai pravardžių. Populiariausios – Elwoodas, Monkey (angl. bezdžionė) ir Lijah.

E.Woodo ūgis – 168 cm.

Elijah yra vidurinis iš trijų vaikų, jis turi jaunesnę seserį Hannah, kuri yra aktorė, ir vyresnį brolį Zachariah, dirbantį su vaizdo žaidimais.

Būdamas septynerių E.Woodas gimtajame Cedar Rаріds mieste dirbo modeliu, lankė pianino pamokas.

Elijah Wood
Mokykloje Elijah neretai pasirodydavo spektakliuose – vaidino „Muzikos garsuose“ ir atliko pagrindinį vaidmenį „Ozo šalies burtininke“, taip pat dainavo chore.

E.Woodas yra didelis muzikos mylėtojas, 2005-aisiais jis įkūrė savo įrašų kompaniją „Simian Records“.

1999-ųjų filme „Išvesk mane iš proto“ (angl. „Drive Me Crazy“) pirmąsyk pagrindinį vaidmenį atlikusi aktorė Melissa Joan Hart norėjo, kad E.Woodas taptų jos filmo partneriu, nes manė, kad Elijah padės jai laisviau jaustis filmavimo aikštelėje. Tačiau filmo kūrėjams pasirodė, kad E.Woodas prie M.J.Hart filme atrodytų per jaunas ir vaidmeniui pasirinktas buvo Adrianas Grenieris.

E.Woodas yra dalyvavęs „Oskarų“ teikimo ceremonijoje vietoje kolegos Macaulay Culkino.

Elijah tapo pirmuoju „NATO/ShoWest Young Star of the Year Award“ apdovanojimo laimėtoju.

Apie P.Jacksono kuriamą „Žiedų valdovo“ trilogiją E.Woodas sužinojo filmuodamasis 1998-ųjų filme „Fakultetas“. Aktorius pajuto, kad tai gali būti jo gyvenimo proga ir paprašė bičiulio, režisieriaus George‘o Huango, nufilmuoti vaizdo klipą peržiūrai. Jie išsiuntė vaizdo medžiagą į Naująją Zelandiją, o po kelių mėnesių Elijah gavo išsvajotą vaidmenį.

Mėgstamiausia E.Woodo grupė – „Smashing Pumpkins“.

E.Woodui priklauso du žiedai (tamsos lordo Saurono žiedai), naudoti „Žiedų valdovo“ trilogijos filmuose. Trečiąjį turi Golumą vaidinantis aktorius Andy Serkisas.

Aktorius puikiai skambina pianinu.

Elijah Wood
J.R.R.Tolkieno „Hobitas“ – viena iš dviejų mėgstamiausių E.Woodo knygų. Kita – Victoro Hugo „Paryžiaus katedra“.

E.Woodas įsitikinęs, kad Frodo Beginsas – geriausia jo rolė.

Aktorius tapo pirmuoju oficialaus „Žiedų valdovo“ gerbėjų klubo nariu.

Elijah yra mokęsis profesionaliai dainuoti.

2003-ųjų rugpjūtį aktorius buvo trumpam atsidūręs ligoninėje – jam buvo išpjautas apendicitas.

2004-aisiais per paradą Naujajame Orleane E.Woodas buvo persirengęs vyndarystės dievu Dionisu.

Aktorius yra švedų grupės „The Hives“ gerbėjas.

Mėgstamiausias E.Woodo filmas – 1950-ųjų „Harvey“.

Filmuodamasis 2005-ųjų filme „Futbolo chuliganai“, E.Woodas buvo susižeidęs akį, randas matomas iki šiol.

E.Woodas nuolat dalyvauja populiariame kompiuterinių žaidimų suvažiavime, kuris vadinamas E3 (angl. Electronic Entertainment Exposition). Savaitės trukmės renginys vyksta Los Andžele, jo metu pristatomi naujausi kompiuteriniai žaidimai ir kitos žaidiimų industrijos naujovės.

Labiausiai E.Woodui patinkantys aktoriai: Emma Thompson ir Timas Rothas.

Žinomas Amerikos žurnalistas ir kino kritikas Rogeris Ebertas yra kartą pasakęs: „Elijah Woodas yra talentingiausias aktorius savo amžiaus grupėje.“

Ekstremalius pojūčius mėgstantis E.Woodas tapo pirmuoju asmeniu, kuris atstumą per Pietų Afrikos Viktorijos krioklius įveikė naudodamasis tik virve.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją