Anne Hathaway išsisaugojo „užpakalio padidinimui“ skirtus medžiaginius įklotus, kuriuos naudojo filmuodamasi filme „Ir velnias dėvi Pradą“, mat jos pačios užpakaliukas buvo „per blankus“. Kartą aktorė net šmaikštavo, kad savo herojės Endi užpakalį verta būtų net įsirėminti.

„Princesės dienoraščiu“ išgarsėjusi A.Hathaway pirmąsyk princesę vaidino 1998-aisiais, vidurinėje mokykloje statytame spektaklyje „Kartą ant čiužinio...“

Aktorė mokėsi dainavimo, ji – sopranas, o 1999-aisiais Anne buvo visų rytinių JAV valstijų vidurinių mokyklų garbės choro narė.

A.Hathaway turėjo vaidinti filme „Užkibo“ (angl. „Knocked Up“) heroję, kurią vėliau įkūnijo jos kolegė Katherine Heigl. Anne vaidmens atsisakė dėl to, kad „jame buvo ketinama parodyti moters vaginą“. „Kad ir ne mano, tačiau nemanau, jog tai būtina tam, kad būtų papasakota istorija“, – kategoriška buvo aktorė.

2000-aisiais interviu leidiniui „Daily Variety“ filmo „Princesės dienoraštis“ režisierius Garry Marshallas gyrė A.Hathaway sakydamas, kad ji – „turinti daugybę talentų mergina, kuri yra tarsi Julios Roberts, Audrey Hepburn ir Judy Garland derinys“.

Per aktorių atranką 2001-ųjų filmui „Princesės dienoraštis“ A.Hathaway matant vertintojams nugriuvo nuo kėdės ir jai kaip mat buvo pasiūlytas nerangokos princesės vaidmuo.

Bičiuliai A.Hathaway vadina tik Annie.

Anne motina – teatro aktorė Kathleen Ann McCauley. Būtent mama įkvėpę A.Hathaway sekti jos pėdomis.

Aktorės toks pats vardas kaip ir legendinio britų poeto, dramaturgo Williamo Shakespeare'o žmonos – Anne Hathaway. Aktorė pavadinta jos garbei.

A.Hathaway yra vegetarė.

A.Hathaway buvo pasiūlytas Christine Daae vaidmuo garsiajame 2004-ųjų filme „Operos fantomas“, tačiau aktorė negalėjo priimti pasiūlymo dėl įsipareigojimo kompanijai „Disney“ ir darbo prie juostos „Princesės dienoraštis 2: Karališkosios sužadėtuvės“ – kirtosi kino juostų filmavimo laikas. Vaidmuo „Operos fantome“ teko aktorei Emmy Rossum.

Visas Holivudas žino, kad A.Hathaway yra viešai pasižadėjusi – ji apsinuogins ar pasirodys pusnuogė filme tik tuomet, jei, jos nuomone, tai suteiks juostai gilesnę prasmę.

Pirmąsyk be marškinėlių didžiajame ekrane A.Hathaway pasirodė 2005-ųjų filme „Havoc“, vėliau tų pačių metų superhite „Kuprotas kalnas“.

A.Hathaway turi šunį, šokolado spalvos labradorą retriverį vardu Esmeralda.

Aktorė užėmė 85-ąją vietą 2006-ųjų žurnalo FHM seksualiausių pasaulio moterų sąraše.

2006-ųjų liepą A.Hathaway praleido savaitę Nikaragvoje, kur padėjo skiepyti vaikus nuo hepatito A.

Filme „Kuprotas kalnas“ Anne pasirodė dėl to, kad nurungė dėl vaidmens konkuravusią aktorę Sienną Miller.

Mėgstamiausios Anne aktorės – Cate Blanchett, Sigourney Weaver ir Michelle Pfeiffer

Mėgstamiausi aktoriai – Joaquinas Phoenixas ir Ralphas Fiennesas.

A.Hathaway turi vyresnį brolį Michaelą, kuris yra rašytojas, viešai pripažinęs savo homoseksualumą, ir jaunesnį – Tomą. Jis mėgina tapti aktoriu.

Moterys, kurių pavyzdžiu norėtų sekti A.Hathaway – Emma Thompson, Kate Winslet ir Meryl Streep

A.Hathaway augo kaip katalikė, tačiau vėliau nusprendė, kad negali pripažinti tikėjimo, kuris nesutinka su jos brolio seksualine orientacija.

Mėgstamiausias romanas – Ayn Rand „The Fountainhead“, išleistas 1943-aisiais.

A.Hathaway netoleruoja laktozės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją