Mentalfloss.com siūlo išsamiau susipažinti su serialu, kuriame Davido Hasselhoffo buvo daugiau, nei galima kada nors įsivaizduoti.

Sulėtintus kadrus įkvėpė olimpinės žaidynės

Nuo pat pradžių vaizdinis „Gelbėtojų" prekės ženklas buvo sulėtintas į pavojaus vietą skubančio gelbėtojo vaizdas. Vienas iš serialo kūrėjų Michaelis Berkas prisiminė, kad šią idėją pasiėmė iš vieno prodiuserio, kuris įamžino 1988-ųjų vasaros olimpines žaidynes ir užfiksavo sulėtintus sprinterių kadrus.

Serialo atrankoje dalyvavo Leonardo DiCaprio

Atrankoje į D. Hasselhoffo personažo sūnaus Hobie vaidmenį dalyvavo Leonardo DiCaprio. Prodiuseriams patiko jo pasirodymas, tačiau jie suprato, kad 15-metis šiam vaidmeniui kiek per daug subrendęs. Todėl jie pasirinko ketveriais metais jaunesnį aktorių Jeremy'į Jacksoną.

D. Hasselhoffo sandoris išgelbėjo serialą

Nepaisant visų serialo privalumų, JAV žiūrovai nebuvo itin sužavėti „Gelbėtojais", kai šie 1989-aisiais pasirodė ekranuose. Tačiau užsienio žiūrovai tiesiog negalėjo atsiplėšti nuo ekranų, kai buvo rodomas serialas. Jo populiarumas Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje padėjo įtikinti kūrėjus M. Berką, Gregą Bonaną ir Douglasą Schwartzą po pirmųjų metų likti draugėje ir tęsti darbą. Kad šis susitarimas pavyktų, D. Hasselhoffas savanoriškai susimažino už kiekvieną seriją mokamą atlygį, kad gautų didesnę pelno dalį, jei serialas susilauktų sėkmės

Niekam nebuvo leidžiama priaugti svorio

Figūrą išryškinantys raudoni maudymosi kostiumėliai, kuriuos vilkėjo aktoriai, buvo susiję su tam tikrais įsakymais: Alexandra Paul pasakojo, kad jos sutartyje buvo nurodyta, jog besifilmuojant seriale jokiu būdu negalima priaugti svorio. Iš pradžių ji manė, kad toks nurodymas liečia tik moteris, tačiau vėliau sužinojo, jog tai skirta abiem lytims.

Serialas padarė įtaką Australijos koaloms

Per pirmąjį „Gelbėtojų" rodymo dešimtmetį išaugusios filmavimo išlaidos tapo problema, todėl nutarta persikelti į Australiją. Buvo užtverta dalis Sidnėjaus Avalono paplūdimio ploto, iš ten išvaikytos koalos, o gyventojams netgi buvo liepta netriukšmauti, kol serialo žvaigždės miegodavo. Vietos gyventojai ėmė rengti protestus prieš tokį filmavimo grupės elgesį.

Per mėnesį buvo sunaudojama 40 kremo nuo saulės buteliukų

Pasak serialo vizažistės JoAnnos Connell, „Gelbėtojų" filmavimui per mėnesį prireikdavo 40 buteliukų kremo nuo saulės – filmavimo grupė turėjo būti apsaugota nuo nudegimų ir odos vėžio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)