Visuomet nusišypsoti priverčiantį O. Wilsoną kino mėgėjai jau yra matę tokiuose filmuose kaip „Paskutinis tėvų išbandymas: Mažieji Fokeriai“, „Slėpkit pamerges!“, „Kelyje su „Dardžylingu“, „Marlis ir aš“ ar „Naktis muziejuje“. Artėjant komedijos „Tu esi čia“ premjerai, kuri įvyks jau rugsėjo 12 dieną, kviečiame sužinoti intriguojančių detalių apie filme orų pranešėją įkūnijusio 45-erių O.Wilsono karjerą ir gyvenimą.

Aktoriaus ūgis – 179 cm.

Jo pravardė neįmantri, bičiuliai jį vadina tiesiog „O“ (tariama „Ou“).

O. Wilsono motina Laura yra fotografė, o tėvas Robertas dirbo televizijoje ir reklamos srityje. Du Oweno broliai – vyresnysis Andrew ir jaunesnysis Luke‘as – taip pat yra aktoriai.

Būdamas dešimtoje klasėje O. Wilsonas buvo išmestas iš mokyklos, nes jis buvo pagautas sukčiaujantis per matematiką. Vienų šaltinių teigimu, jis pavogė mokytojos užrašinę, kad pasilengvintų namų darbų sprendimą, kitų – jis nusirašinėjo per egzaminą.

Vėliau O. Wilsonas mokėsi karo akademijoje Naujojoje Meksikoje, o galiausiai įstojo į anglų kalbos mokslus Teksaso universitete, valstijos sostinėje Ostine. Būtent ten jis susipažino su jo globėju ir geru draugu tapusiu Wesu Andersonu, kuris šlovės Holivude sulaukė kaip režisierius ir scenaristas.

O. Wilsonas ir W. Andersonas drauge parašė kriminalinės komedijos, kurią pavadino „Petarda“ (angl. „Bottle Rocket“), scenarijų ir nusiuntė jį šeimos draugui, scenaristui L.M.Kitui Carsonui. Šis kūrinį perdavė prodiuserei Polly Platt, o ji savo ruožtu – prodiuseriui Jamesui L.Brooksui, kuris vaikinams davė 5 mln. JAV dolerių pilnametražio filmo kūrimui. Nors 1996-aisiais ekranus pasiekusi „Petarda“ sulaukė kritikų pripažinimo, ji uždirbo tik milijoną JAV dolerių, tačiau tapo O.Wilsono ir W.Andersono karjeros Holivude pradžia.

Jei „Petarda“ nebūtų sulaukusi sėkmės, O. Wilsonas ketino stoti į JAV karinį jūrų laivyną.

Išskirtiniai O. Wilsono požymiai: šviesūs tankūs plaukai, nosis su kuprele, švelnus balsas.

Aktoriui kine dažnai tenka nuolaidūs ir draugiški herojai.

O. Wilsonas ypač dažnai dirba su aktoriais Benu Stilleriu ir jaunesniuoju broliu Luke‘u Wilsonu.

Aktorius yra susitikinėjęs su dainininke Sheryl Crow ir aktore Demi Moore.

2002-aisiais išleistame Sh. Crow albume „C‘mon C‘mon“ yra daina, pavadinta „Safe and Sound“, ją atlikėja skyrė būtent O. Wilsonui. Teigiama, kad kūrinys pasakoja apie jų santykius.

Nors O. Wilsonas džiaugiasi savo kaip aktoriaus sėkme, širdyje jis teigia esąs labiau rašytojas ir ilgisi scenarijų kūrimo dėl laiko stygiaus.

O. Wilsonas garsėja savo improvizacijomis, Holivude kalbama, kad juokingiausios visų jo filmų eilutės – jam gimusios spontaniškai filmavimo aikštelėje.

Aktorius nenoriai kalba apie išskirtinę jo nosies formą, kuri nėra tokia nuo gimimo. Iš tiesų O. Wilsono nosis buvo lūžusi net dusyk. Teigiama, kad tai įvyko, kai aktorius žaidė amerikietišką futbolą vidurinėje mokykloje. Šiuo sportu užsiėmė visi trys broliai Wilsonai.

O. Wilsonas drauge su broliu Luke’u turėjo įkūnyti brolius Malloy 2001-ųjų filme „Oušeno vienuoliktukas“, tačiau atsisakė projekto dėl filmo „Tenenbaumų šeima“.

Aktorius yra Anglijos „Chelsea“ futbolo klubo gerbėjas.

Su aktore Kate Hudson O. Wilsonas susitikinėjo net dusyk, tačiau abu nesėkmingai. Jie susipažino 2006-ųjų filmo „Aš, tu ir Diupri“ filmavimo aikštelėje.

O. Wilsonas yra gydęsis nuo depresijos.

2007-ųjų rugpjūčio pabaigoje aktorius atsidūrė vienoje Kalifornijos ligoninių po tariamo pasikėsinimo į savo gyvybę. Paleistas iš ligoninės O. Wilsonas atsisakė vaidmens B.Stillerio filme „Griaustinis tropikuose“ ir gana ilgą laiką vengė viešumo.

2011-ųjų sausį O. Wilsono atstovai paskelbė, kad aktorius su jo tuometine mylimąja Jade Duell taps tėvais. Vos po keleto dienų pranešta, kad J. Duell Havajuose pagimdė berniuką, kuriam buvo duotas Roberto Fordo Wilsono vardas. O. Wilsonas su J. Duell išsiskyrė mažiau kaip po pusmečio nuo sūnaus gimimo.

2013-ųjų spalį paaiškėjo, kad Wilsonas antrąsyk taps tėčiu. Šįsyk aktoriaus vaiko laukėsi jo asmeninė trenerė Caroline Lindqvist. Įdomiausia tai, kad tuo metu C. Lindqvist dar nebuvo baigusi skyrybų proceso su savo sutuoktiniu. Moteris viešai pareiškė, kad ji ir O. Wilsonas nėra įsipareigoję vienas kitam ir nėra pora, tiesiog artimi draugai, nutarę kartu susilaukti vaiko. Finnas Lindquistas Wilsonas gimė 2014-ųjų sausio 30-ąją.

O. Wilsonas apie svajones: „Negaliu įvardyti filmo, kuriame norėčiau suvaidinti. Tačiau žinau, kokių filmų scenarijaus autoriumi svajoju būti.“

Apie šeimą: „Visada maniau, kad vesiu iki 30-ies ir turėsiu šeimą, tačiau mano gyvenimas susiklostė kitaip. Manau, Holivudas turėjo tam įtakos. Nežinau, galbūt esu paviršutiniškas. Kartą man toptelėjo, kad santuoka – amžiams, tad noriu būti šimtu procentų įsitikinęs. Galiausiai ši mintis lėmė, kad mano santykiai virto savotišku moksliniu tyrimu, kai eksperimentuoju ir bandau lyginti moteris, ieškodamas, tos, su kuria gyvenčiau amžinybę.“

Apie buvimą viduriniuoju broliu: „Aš manau, kad egzistuoja „vidurinio brolio sindromas“. Vyriausias vaikas visuomet turi labai aiškią tapatybę, apibrėžtus tikslus, lūkesčius, o jaunėlis gauna visą dėmesį. Vidurinysis yra nei šen, nei ten. Nėra klaikiai blogai, bet nesijauti esąs nugalėtojų komandoje.“

Apie vidinius išgyvenimus: „Su amžiumi supranti, kad psichologinė sveikata tokia pat trapi, kaip ir fizinė. Net ir stipriausieji gali būti palaužti depresijos. Aš esu pakilimų ir nuosmukių žmogus. Mano merginos visada dėl to skundėsi – aš nepastovus ir nepakankamai romantiškas.“

Juokingai pateiktus svarbius gyvenimo rūpesčius ir tikrą vyrų draugystę komedijoje „Tu esi čia“ su O. Wilsonu ir Z. Galifianakiu Lietuvos publika kinuose išvys jau nuo rugsėjo 12 dienos.
Daugiau naujienų – „Facebooke“!

Naujosios komedijos „Tu esi čia“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)