Tėvo ir sūnaus santykiai nuo pat pradžių buvo įtempti, galiausiai daug metų jie iš viso nepalaikė jokio ryšio.

M. B. Mathersas Eminemo motiną Debbie vedė, kai jam buvo 22 metai, o jai vos 15 metų. Eminemas Misūryje gimė praėjus dvejiems metams, tačiau tėvas šeimą paliko, kai sūnui buvo pusė metų. Jis persikėlė gyventi į Kaliforniją.

Debbie su sūnumi dažnai keitė gyvenamąją vietą, neretai apsistodavo pas giminaičius, kol galiausiai įsikūrė darbininkų klasės rajone Detroite.

Būdamas paauglys, Eminemas tėvui rašė laiškus, tačiau motina jam paaiškinusi, kad visi jie grįžo atgal su prierašu „Grąžinti gavėjui“. Reperis prisimena, kad tėvas kartais paskambindavęs, tačiau su sūnumi kalbėtis nė karto nenorėjęs.

Mokykloje Eminemas kentė patyčias, trejus metus mokėsi toje pačioje devintoje klasėse, o galiausiai, būdamas septyniolikos, iš mokyklos buvo išmestas. Nepaisant to, jaunuolis labai domėjosi anglų kalba ir komiksų knygomis. Būdamas 26 metų, įrašė didelės sėkmės sulaukusį albumą „Slim Shady“.

Eminemo tėtis mirė

Komplikuoti santykiai su tėvu įkvėpė ne vieną garsią Eminemo dainą, tarp kurių – „Cleanin' Out My Closet“.

2001 metais M. B. Mathersas laikraštyje paviešino atvirą laišką sūnui, kuriame tvirtina, kad juos išskyrė Debbie.

„Manai, kad apleidau tave ir tavo motiną, kad niekada tavim nesidomėjau. Įtikėjai, kad aš alkoholikas, neatrašęs nė į vieną tavo laišką. Ką gi, noriu, kad perskaitytum šį laišką ir suprastum, kad visą gyvenimą gyvenai mele“, – teigiama laiške. Jis pridūrė, kad su sūnumi bijojo susisiekti dėl jį užgriuvusios sėkmės.

„Noriu, kad žinotum, jog nesivaikau jokios naudos. Sunkiai dirbu. Užsidirbu. Man nereikia tavo pinigų. Noriu tik vieno dalyko – apkabinti ir pasakyti, kad visada tave mylėjau“, – teigiama laiške.

Vyras pridūrė, kad buvo labai laimingas, kai Debbie pastojo, paneigė, kad tuo metu aktyviai vartojo alkoholį ir narkotikus ir patikino, kad būtent Debbie jį paliko, su savimi pasiimdama ir poros vaiką.

„Jeigu tik sutiksi su manimi susitikti, sėsiu į lėktuvą ir tą pačią sekundę išskubėsiu pas tave. Prašau, palaikykime ryšį“, – tokiais žodžiais buvo užbaigtas laiškas.

Vėliau Eminemas „The Mirror“ sakė: „Mano tėvas? Niekada jo nepažinojau. Neteko matyti net jo nuotraukos. Girdėjau, kad jis norėjo su manim susisiekti, tik ne dabar. niekada negavau jokio laiško“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)