Numatomi ir gimtadienio tortas, ir filmų peržiūros, ir tokių daiktų, kaip jo pirmasis vairuotojo pažymėjimas bei pirmasis acetatinis įrašas, aukcionas.

Nors mirė dar 1977 metais, E.Presley tebėra tarp geriausiai „perkamų“ visų laikų atlikėjų ir vis dar nusipelno „rokenrolo karaliaus“ titulo, sako kiti muzikantai ir gerbėjai.

„Jis visus šiuos metus išliko viršūnėje“, – sakė 83 metų Scotty Moore'as (Skotis Muras) iš Našvilio, gitaristas ir paskutinysis iš sesijos, kurioje gimė 1954 metų hitas „That's All Right“.

Ta pirmoji sesija studijoje „Sun Studios“ Memfyje visiškai pakeitė populiariąją muziką ir kultūrą, sakė Peteris Cooperis (Piteris Kuperis), rašytojas ir redaktorius iš Našvilio kantri muzikos šlovės muziejaus.
„Ji pakeitė visų mūsų gyvenimus, net tų iš mūsų, kurie dar nebuvo gimę. Ji pakeitė tai, kaip rengiamės, ir tai, kaip šukuojame plaukus, ir tai, kaip kalbame, – sakė P.Cooperis. – Ji buvo perkrovimo mygtukas Jungtinėms Amerikos Valstijoms“.

E. Presley gimė 1935 metais, skurde Tupele Misisipėje, o paauglystėje su tėvais persikėlė į Memfį, kur absorbavo bliuzo, ritmenbliuzo, afroamerikiečių gospelo mišinį, iš kurio atsirado rokas. Jo įtaką pripažįsta popmuzikos žvaigždės nuo „The Beatles“ iki Justino Timberlake'o .

„Galėjai girdėti Deaną Martiną jo balse, galėjai girdėti „juodąjį“ gospelą, galėjai girdėti kantri muziką“, – sakė Našvilyje gyvenantis muzikantas Billas Lloydas iš kantri ir roko dueto „Foster and Lloyd“.
Kantri muzikos šlovės muziejaus 89 metų gitaristas Haroldas Bradley, kuris padėjo įrašyti daug A.Presley įrašų, prisimena jį kaip „nuostabų vaikiną“, dariusį didžiulę įtaką.

„Galvoju, kad vis dar grojame kai kurias tų muzikinių frazių, kurias grojo jis ir Scotty Moore'as, ir ta grupė, kuri kaip ir išrado rokenrolą“, – sakė H. Bradley.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)