„Queen“ legenda savo ligą laikė paslaptyje – apie ją žinojo tik žvaigždės artimiausios aplinkos žmonės. Apie jo būklę žinojo grupės draugai, taip pat „gyvenimo meilė“ – buvusi mergina Mary Austin.

Apie F. Mercury diagnozę žinojo ir kolega dainininkas Eltonas Johnas. Jis buvo vienas iš nedaugelio žmonių, turėjusių galimybę aplankyti žymųjį muzikantą paskutinėmis jo gyvenimo savaitėmis, rašo mirror.co.uk.

E. Johnas nupasakojo agoniją, ištikusią stebint, kaip jo draugo būklė prastėja tiesiog akyse, o žiauri liga niokoja jo kūną.

Nepaisant to, kad slėpė ligą, Freddie vis vien troško paskutinėmis gyvenimo dienomis pasimatyti su draugu. Tačiau Eltonas su „Queen“ lyderiu galėjo pabūti neilgai, mat jo būsena dainininką smarkiai sugraudino.

Savo atsiminimuose E. Johnas rašė: „Jis buvo toks silpnas, kad nebepajėgė atsikelti iš lovos, jis po truputį neteko regėjimo, kūnas buvo padengtas Kapoši sarkomos pažeidimais. Tačiau jis neabejotinai buvo tas pats Freddie, elgėsi taip pat, kaip ir anksčiau“.

„Nesupratau, ar jis nesuvokė, kaip arti mirties atsidūrė, ar puikiausiai tą žinojo, tačiau buvo pasiryžęs neleisti tam, kad su juo vyko, užkirsti kelią būti savimi“, – rašė dainininkas.

Tačiau Eltonas siekė, kad, ligai vis labiau niokojant žvaigždės sveikatą, jis jaustųsi mylimas.

Freddie yra tarp superžvaigždžių, kurioms Eltonas dėkoja išgelbėjus jo gyvybę, kai šio problemos dėl narkotikų buvo pasiekusios apogėjų. Kai E. Johnui nesisekė susidoroti su užgriuvusia pasauline šlove ir jo priklausomybė nuo kokaino tapo visiškai nebesuvaldoma, F. Mercury maldavo dainininko kreiptis į reabilitacijos kliniką.

Freddie taip pat buvo pasišovęs apsaugoti jam brangius žmones ir gerbėjus nuo žinios apie negailestingą savo diagnozę ir apie taip pranešė tik prieš pat mirtį.

Tikrasis muzikanto ligos mastas buvo žinomas tik patiems artimiausiems. 2017-aisiais grupės draugas Brianas May‘us atskleidė, kad liga iš esmės pasiglemžė Freddie pėdą. Interviu „The Sunday Times“ B. May‘us pasakojo: „Jo pėda atrodė labai blogai. Iš tiesų iš jos beveik nieko nebuvo likę“.

„Kartą per vakarienę jis nutarė mums savo pėdą parodyti. Freddie sakė: „Brianai, atleisk, kad sutrikdysiu tave tokiu vaizdu“. O aš atsakiau: „Aš nesutrikau, Freddie, bet man liūdna suvokti, kad tau teko iškęsti šį siaubingą skausmą“, – kalbėjo B. May‘us.

Paskutiniuosius dvejus gyvenimo metus Freddie praleido beveik visiškai atsiskyręs. Paskutiniame „Queen“ vaizdo įraše, kuriame pasirodė savo mirties metais, roko galiūnas atrodė pastebimai sulysęs ir gležnas.

Jis galiausiai pranešė grupės draugams apie diagnozę. Tačiau vienam asmeniui papasakoti vengė. Tai buvo geriausias Freddie draugas ir kolega dainininkas Peteris Strakeris. F. Mercury paskutiniaisiais gyvenimo metais netgi nutraukė bendravimą su juo, kad šis nesužinotų apie ligą.

Tačiau netgi paskutinėmis dienomis Freddie nesiliovė galvoti apie kitus. Paskutines gyvenimo dienas jis praleido įrašinėdamas paskutinį „Queen“ albumą „Made In Heaven“, kuris buvo išleistas jau po dainininko mirties.

Freddie taip pat pasirūpino Kalėdų dovanomis, kurios buvo pristatytos jau jam palikus šį pasaulį.
Viena iš dovanų buvo skirta artimam draugui Eltonui. Tai buvo Henry Scotto Tuke‘o, vieno mėgstamiausių E. Johno tapytojų, paveikslas.

Meno kūrinys buvo suvyniotas į pagalvės užvalkalą, prie jo pridėtas jautrus raštelis.

„Mieloji Sharon, pamaniau, kad tau tai turėtų patikti. Myliu, Melina. Linksmų Kalėdų“, – buvo rašoma raštelyje.

Tai buvo žavus priminimas apie judviejų pravardes, kurias jie vienas kitam suteikė. Eltonas sakė: „Tiesą pasakius, Freddie paskutines gyvenimo dienas galėjo praleisto besirūpindamas tik savo gerove. Tačiau jis buvo kitoks. Jis iš tiesų gyveno dėl kitų“.

„Freddie išėjo 1991-ųjų lapkričio 24-ąją. Po laidotuvių prabėgus kelioms savaitėms, aš tebegedėjau. O per Kalėdas sužinojau, kad Freddie man paliko paskutinį savo nesavanaudiškumo ženklą“, – pasakojo E. Johnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)