Pranešama, kad pora savo vaiką pavadino X Æ A-12 Musku. Šį neįprastą vardą E. Muskas paviešino „Twitter“, skelbia BBC.

Vėliau įraše savo paskyroje instagrame Grimes sulaukė vieno gerbėjo klausimo, ar neketina keisti sūnaus vardo, nes Kalifornijos įstatymai tokio registruoti neleis. Grimes jam atrašė „X Æ A-Xii“, nors ir nepaaiškino priežasties, kodėl mažylio vardas buvo kiek pakeistas.

Kai kitas sekėjas pakomentavo „Geras! Pašalinot skaičius, kad atitiktų Kalifornijos įstatymus“, ji jam atrašė „Romėniški skaičiai. Tiesą sakant, dabar geriau atrodo“.

Nors techniškai vardas X Æ A-12 neprieštarauja įstatymams, šeimos teisės ekspertas Davidas Glassas neseniai PEOPLE pareiškė, kad Kalifornijoje pagal įstatymus vardą gali sudaryti tik angliškos abėcėlės raidės.

„Tai reiškia, kad varde negali būti skaičių, romėniškų skaitmenų, kirčio ženklų, jaustukų ar kitokių simbolių“, – sakė jis.

Po to, kai E. Muskas vardą paskelbė socialinėje platformoje „Twitter“, daugeliui kilo mintis, jog garsus vyras pajuokavo. Tačiau vėliau tai, jog tikrasis vaikelio vardas tikrai bus X Æ A-12, patvirtino ir naujagimio mama.

Galbūt Grimes ir E. Muskas tapo išskirtiniausio vardo vaiką turinčių įžymybių pora, tačiau kitos garsenybės taip pat neatsilieka. Toliau pateikiame aštuonis įdomius pavyzdžius.

1. Chriso Martino ir Gwyneth Paltrow dukra Apple (Obuoliukė)

„Apple“ – tai ne tik visame pasaulyje gerai žinomas prekių ženklas, bet ir dainininko C. Martino ir aktorės G. Paltrow dukters vardas. „Sąmoningai išsiskyrusios“ poros atžalai yra 15-a metų.

Keistasis vardas privertė susipainioti Robbie Williamsą, kaip dainininkas 2012 m. prisipažino pokalbių laidos vedėjui Grahamui Nortonui.

Vieno R. Williamso surengto vakarėlio metu prie švediško stalo jis paklausė G. Paltrow: „Ar Melon (Melionukė) nori obuolio?“

2. Jay Z ir Beyonce dukra Blue Ivy (Mėlynoji Gebenė)

2012 m. Beyonce ir Jay Z atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, pavadinę savo pirmagimę Blue Ivy Carter.

Garsieji sutuoktiniai netgi pamėgino dukrelės vardą įregistruoti kaip prekių ženklą, tačiau juos aplenkė Bostone įsikūrusi vestuvių planavimo ir organizavimo įmonė „Blue Ivy Events“.

Kaip teigiama vienoje teorijoje, vardas Ivy buvo pasirinktas todėl, kad atlikėjai mėgsta skaičių keturi, arba IV, rašant romėniškaisiais skaitmenimis (skaitmenis I ir V galima laikyti atitinkamomis anglų kalbos raidėmis, tokiu atveju IV reikėtų tarti taip pat, kaip vardą Ivy: „aivi“).

Kalbant apie Blue, vienu metu jis buvo ne toks jau ir retas vardas. Štai keletas žinomų pavyzdžių: 1955 m. gimusi rašytoja Blue Balliett ir 1965 m. gimęs NBA krepšininkas Blue Edwardsas. Tiesa, abiem šiais atvejais Blue yra pravardė.

Ko gero, Beyonce ir Jay Z prikėlė šį vardą antram gyvenimui, tačiau tikrai nebuvo pirmieji jį sugalvoję garsūs žmonės. Grupės U2 gitaristas The Edge turi 31-erių metų amžiaus dukrą Blue Angel (Mėlynasis Angelas).

3. Davido ir Victorios Beckhamų sūnus Brooklynas (Bruklinas)

„Ar žinote, kas kenkia vaikų reputacijai? Posh ir Beckso sugalvoti vardai.“

Šis komiko Stewarto Francio pokštas 2012 m. Edinburge įvykusiame muzikos festivalyje „Fringe“ buvo išrinktas geriausiu.

Negalima su juo nesutikti, juk garsioji pora savo vaikams duoda išties keistus vardus. D. ir V. Beckhamai turi sūnus Brooklyną, Romeo ir Cruzą bei dukrą Harper Seven.

2013 m. laidos „This Morning“ metu Katie Hopkins išskyrė būtent Brooklyną ir pareiškė, kad šis vardas jai labai nepatinka.

4. Shakiros ir Gerardo Pique sūnus Milanas

Brooklynas nėra vienintelis garsių žmonių vaikas, pavadintas pagal geografinę vietą. Tiesą sakant, jų yra tiek daug, kad galėtume kiaurą dieną vardyti šalies ar sostinės garbei pavadintas atžalas, todėl apsiribosime keliais pavyzdžiais.

2013 m. dainininkė Shakira ir futbolo klubo „FC Barcelona“ žaidėjas G. Pique susilaukė pirmojo sūnaus ir jį pavadino Milanu. Dar galima paminėti Michaelio Jacksono dukrą Paris (Paryžius), Bono dukrą Memphis (Memfis), Aleco Baldwino ir Kim Basinger dukterį Ireland (Airija) ir Alicios Keys sūnų Egypt (Egiptas).

Beje, dar nė vienas vaikas nebuvo pavadintas Ramsgate’u (miestelis Jungtinėje Karalystėje, pažodžiui – „avino vartai“), jeigu kurios nors žvaigždės tebeieško išskirtinumo.

5. Kim Kardashian ir Kanye Westo dukra North (Šiaurė)

K. Kardashian ir K. Westui pirmasis vaikelis gimė 2013-aisiais. Poros gerbėjai ne vieną mėnesį spėliojo, kokį vardą sugalvos įžymieji tėvai, nors beveik visi sutarė, kad mažylė greičiausiai gaus Kanye pavardę.

Pora pranoko visus lūkesčius ir savo dukrą pavadino North. Taigi, jos visas vardas – North West (šiaurės vakarai). Šią žinią itin džiugiai priėmė Šiaurės Vakarų Anglijos regione esančios Lankašyro grafystės gyventojai.

Gimus North, K. Kardashian mama Kris Jenner sakė: „Kim paaiškino taip: North reiškia „stipriausia jėga,“ be to, kūdikis yra didžiausias judviejų pasiekimas. Man toks paaiškinimas pasirodė labai mielas.“

Westai kitus savo vaikus pavadino Saint (Šventuoju), Chicago (Čikaga) ir Psalm (Psalme).

6. Liamo Payne’o ir Cheryl Cole sūnus Bear (Lokys)

Bear galbūt nėra itin originalus vardas, tačiau tikrai įsimintinas. Kaip 2017 m. paaiškino L. Payne’as, būtent todėl jiedu su C. Cole jį ir išrinko, tik prieš galutinai apsisprendžiant teko truputį pasiginčyti.

„Norėjau duoti labiau tradicinį vardą, o ji – neįprastą, – sakė L. Payne’as. – Galiausiai Cheryl apsistojo ties Bear, nes, išgirdęs tokį vardą, jo greitai neužmirši. Man tai patinka.“

Būtina pridurti, jog Liamas yra didelis Bear Gryllso gerbėjas, ir po gimimo socialiniame tinkle „Twitter“ jį pavadino „kietuoliu“.

7. Katie Price ir Peterio Andre dukra Princess (Princesė) Tiaamii

Nemažai tėvų savo mergaites meiliai vadina princesėmis, tačiau turbūt nedaugelis išdrįstų duoti tokį vardą. Regis, P. Andre ir K. Price nepabūgo ir 2007 m. savo dukrą pavadino Princess, tačiau antroji jos vardo dalis Tiaamii – dar keistesnė. Peteris ir Katie ją sukūrė sujungę savo mamų vardus (Thea ir Amy). Gana originalu, bet 2014 m. P. Andre atskleidė, kad dukrai jos vardas nepatinka.

8. Jamie ir Jools Oliverių sūnus Riveris Rocketas (Upės Raketa)

J. Oliveris – nacionalinė vertybė, talentingas virėjas, garsi televizijos asmenybė ir absoliutus neįprastų vardų karalius.

Jo jauniausiojo sūnaus vardas – Riveris Rocketas, tačiau ir kitų vaikų vardai ne mažiau įspūdingi: Daisy (Saulutė) Boo, Buddy Bear (Bičiulis Lokys), Poppy Honey (Aguonų Medus) ir Petal Blossom (Žiedlapis). Tai bent originalumas. Beje, visi mergaičių vardai yra paremti gėlėmis (Saulutė, Aguona ir Žiedlapis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)