Gegužės 24 d. savo daugiau nei 100 mln. sekėjų tviteryje paskelbęs žinutę, kad „gimstamumas JAV per pastaruosius 50 metų yra itin žemas“, E. Muskas tyliai susilaukė dviejų vaikų su Shivon Zilis, kuri dirba jam priklausančioje įmonėje, besistengiančioje sukurti į žmogaus smegenis implantuojamą lustą, informuoja CNN.

„Business Insider“ rado teismo dokumentų dėl vaikų pavardžių keitimo, kad būtų įtrauktos E. Musko ir S. Zilis pavardės. „CNN Businessׅ“ nepavyko nepriklausomai patvirtinti dokumentų turinio, bet iš Teksaso valstijos Traviso apygardos teismo gautame įraše nurodyta, jog prašymas pakeisti vaikų pavardes buvo pateiktas 2022 m. balandžio mėnesį ir patenkintas gegužės mėnesio pradžioje, o jame esančios datos sutampa su „Business Insider“ dokumentų datomis. Bet to, ant dokumentų yra teismo antspaudas bei E. Musko parašas, taip pat parašyta, kad jis yra tėvas, o S. Zilis – motina.

E. Muskas kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti, kurie buvo išsiųsti „Tesla“, „SpaceX“ ir „Neuralink“ atstovams spaudai.

S. Zilis ir E. Muską darbo santykiai sieja mažiausiai nuo 2016 m. balandžio mėnesio, kaip tvirtinama jos „LinkedIn“ paskyroje, kai ji tapo patarėja „OpenAI“ – pelno nesiekiančioje tyrimų laboratorijoje, norinčioje „užtikrinti, kad dirbtinis intelektas būtų naudingas visai žmonijai“. E. Muskas yra vienas iš „OpenAI“ įkūrėjų.

Shivon Zilis

2020 m. rugpjūčio mėnesį milijardierius surengė tiesioginę transliaciją, kurios metu parodė „Neuralink“ kuriamos technologijos pažangą – lustas buvo implantuotas kiaulei. Beveik po metų „Neuralink“ pareiškė, kad į beždžionių smegenis implantavus lustą, šios išmoko žaisti stalo tenisą. Tiesa, palyginti neseniai „Neuralink“ teko pakomentuoti susirūpinimą dėl atliekamų bandymų praktikos ir atmesti kaltinimus žiauriu elgesiu su gyvūnais, kai bendrovė šiais metais patvirtino, kad minėtosios beždžionės nugaišo.

Vadovaujantis S. Zilis „LinkedIn“ paskyra, ji pradėjo dirbti „Tesla“ ir „Neuralink“ 2017 m. gegužę ir šiuo metu užima „Neuralink“ operacijų ir specialių projektų direktorės postą. 2020 m. ji tapo „OpenAI“ direktorių valdybos nare. Prieš ateidama į E. Muskui priklausančias bendroves, ji dirbo „Bloomberg“ rizikos kapitalo fonde ir 2015 m. buvo įtraukta į prestižinį „Forbes“ sąrašą „30 under 30“. Taip pat moteris dirbo IBM bei buvo mažiausiai dviejų įmonių, susijusių su dirbtiniu intelektu, valdybų nare. Ji irgi neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Jeigu informacija apie E. Musko ir S. Zilis vaikus yra teisinga, tai jau antroji turtuolio dvynių pora. E. Muskas ir jo pirmoji žmona Justine dvynukų susilaukė 2004-aisiais (deja, pirmasis vaikelis mirė tesulaukęs 10 savaičių), o po dvejų metų – trynukų. Jųdviejų santuoka truko nuo 2000 iki 2008 metų. 2010 m. žurnale „Marie Claire“ pasirodė Justine straipsnis, kuriame ji aprašė, ką reiškė gyventi ir išsiskirti su E. Musku. Paskui E. Muskas susilaukė dviejų vaikų su muzikante Claire Boucer, labiau žinoma kaip Grimes. Jųdviejų antrąjį vaiką 2021 m. gruodžio mėnesį pagimdė surogatinė motina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją