Gegužės pradžioje 48 metų „Tesla“ vykdomasis vadovas ir 32 metų dainininkė visą pasaulį paliko be žado pareiškę, kad savo naujagimį sūnų pavadins X Æ A-12.

Vėliau įraše savo paskyroje instagrame Grimes sulaukė vieno gerbėjo klausimo, ar neketina keisti sūnaus vardo, nes Kalifornijos įstatymai tokio registruoti neleis. Grimes jam atrašė „X Æ A-Xii“, nors ir nepaaiškino priežasties, kodėl mažylio vardas buvo kiek pakeistas.

Kai kitas sekėjas pakomentavo „Geras! Pašalinot skaičius, kad atitiktų Kalifornijos įstatymus“, ji jam atrašė „Romėniški skaičiai. Tiesą sakant, dabar geriau atrodo“.

Nors techniškai vardas X Æ A-12 neprieštarauja įstatymams, šeimos teisės ekspertas Davidas Glassas neseniai PEOPLE pareiškė, kad Kalifornijoje pagal įstatymus vardą gali sudaryti tik angliškos abėcėlės raidės.

„Tai reiškia, kad varde negali būti skaičių, romėniškų skaitmenų, kirčio ženklų, jaustukų ar kitokių simbolių“, – sakė jis.

Po to, kai E. Muskas vardą paskelbė socialinėje platformoje „Twitter“, daugeliui kilo mintis, jog garsus vyras pajuokavo. Tačiau vėliau tai, jog tikrasis vaikelio vardas tikrai bus X Æ A-12, patvirtino ir naujagimio mama. Ji atskleidė ir tokio originalaus vardo reikšmę.

Grimes (tikrasis atlikėjos vardas Claire Boucher) papasakojo, jog „X“ reiškia „nežinomąjį, kuris gali kisti, „Æ“ tariasi kaip Ai, kas reiškia meilę, dirbtinį intelektą. „A-12“ vardo dalis parinkta pagerbiant CŽA žvalgybinį lėktuvą „Lockheed A-12“.

„A-12 = SR-17 – mūsų mėgstamiausio lėktuvo pirmtakas. Jame nėra ginklų, nėra gynybos, tik greitis. Puikus mūšyje, bet nesmurtinis“, – papasakojo Grimes.

Taip pat ji pridūrė, kad raidė „A“ varde reiškia „Archangel“, tai mėgstamiausia jos pačios daina, o skaičius 12 pagal kinų zodiaką reiškia šiuos 2020-uosius, žiurkės metus.


Šis vaikelis - pirmasis 32-jų atlikėjai, 48-erių E. Muskas jau turi penkis sūnus iš ankstesnės santuokos. Jo pirmasis vaikas, vardu Nevada, mirė būdamas vos 10 mėnesių, 2002-aisiais.

Netrukus po to, kai paskelbė apie kūdikio gimimą, E. Muskas socialiniuose tinkluose pasidalijo ir jo nuotraukomis. Vienoje buvo matyti pats tėtis, laikantis naujagimį, kitoje, pasinaudojant filtru telefone, mažylio veidas papuoštas tatuiruotėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)