B. Porteris išgirdo diagnozę prieš 14 metų, tik slėpė nuo visuomenės, bijodamas smerkimo ir diskriminacijos, kurie būtų trukdę karjerai. Apie tai, kad B. Porteris serga ŽIV, iki šiol žinojo tik jo sutuoktinis Adamas Smithas ir keli artimi žmonės. Tiesa, nuo mamos jis tai slėpė.

„Ilgus metus apie tai žinojo visi, kam reikia, išskyrus mano mamą. Stengiausi gyventi įprastą gyvenimą, kurti karjerą, tik nebuvau tikras, kad tai pavyks, jei visi sužinos apie mano diagnozę. Daugumai tai būtų tapę dar vienu pretekstu diskriminacijai“, – teigė B. Porteris.

Lytiškai neutralų personažą – krikštamotę fėją naujoje „Pelenės“ versijoje suvaidinęs B. Porteris pripažino, kad ilgus metus jautė gėdą dėl teigiamo ŽIV.

Vis tik jis ryžosi paviešinti šią informaciją po daugelio metų, nes galiausiai pasiekė nemažos profesinės sėkmės. Aktorius sako, kad palaikomoji terapija padeda jam jaustis tikrai gerai. Be to, dabar jam neberūpi, kaip į šią naujieną reaguos žmonės.

„Štai taip atrodo žmogus su teigiamu ŽIV. Išlikau, kad papasakočiau šią istoriją. Atėjo metas suaugti ir judėti toliau, nes gėda naikina. Ji gali viską sunaikinti savo kelyje. Esu tikras, kad žmonės savo pokalbiuose apie mane pirmiausia paminės šią diagnozę. Bet man tiesiog nusispjauti. Esu kur kas didesnis nei mano diagnozė. Jei dėl teigiamo ŽIV nenorite su manim dirbti, paprasčiausiai esate manęs neverti“, – pabrėžė jis.

B. Porteris garsėja ekstravagantišku aprangos stiliumi. Jis niekada neslėpė savo homoseksualumo, dar vaikystėje papasakojo šeimos nariams, kad jam patinka vyrai. Pasak aktoriaus, tada religingi artimieji jam pagrasino, kad jis pateks į pragarą. 2017 m. jis susituokė su partneriu A. Smithu, su kuriuo iki tol buvo pora aštuonerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)