Buvusi „Gelbėtojų“ („Baywatch“) žvaigždė, vėliau tapusi aktyvia kovotoja už gyvūnų teises, Pamela Anderson socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė laiško, kurį gavo iš pirmosios JAV ponios, kopiją.

Laiškas, kuriame Melania Trump dėkoja P. Anderson už padovanotą dirbtinio kailio paltą, žinoma, pasirašytas prezidento žmonos ranka. Nors nieko neįprasto čia nėra, žvelgiant į parašą apima keistas deja vu jausmas: atrodo, tarsi toks parašas jau kažkur matytas.

Šio įspūdžio paaiškinimas, kaip rašoma indy100.com, labai paprastas – juk Melanios parašas visiškai toks pat kaip jos sutuoktinio.

Įdomu, kad šis faktas leidžia padaryti šiokių tokių išvadų.

Ar gali būti, kad Melania neatsispiria pagundai ką nors kopijuoti? Juk kalbėdama per Republication suvažiavimą ji taip pat „pasiskolino“ keletą frazių iš Michelle Obamos kalbos.

Vis dėlto rašysenos specialistė mano, kad tokio parašų panašumo paaiškinimas gali būti ir kiek sudėtingesnis.

Kalbėdama su „Yahoo“, rašysenos analitikė Shelia Kurtz minėjo, kad partneriai retai kada perima vienas kito rašyseną – tai tiesiog labai neįprasta.

M. Trumpo parašas:

„Jos parašas atrodo lygiai toks pat kaip ir jo. Tai išties neįtikėtina. Jis, aišku, stilizuotas. Gal net kas nors pamokė, kaip tai padaryti, o galbūt tai atspaudas, bet vis tiek – stilizuotas“, – sakė rašysenos ekspertė.

Grafologijos konsultacinės grupės vadovė Sh. Kurtz studijavo D. trumpo rašyseną dar prieš prasidedant realybės šou „The Apprentice“ transliacijoms.

„Jei kas nors rašo taip, kad neįmanoma perskaityti, kas parašyta, vadinasi, autorius nenori, kad raštas būtų perskaitytas. Pirmoji raidė kyla labai staigiai ir suformuoja aštrų kampą. Žemyn nukreiptos pavardės raidžių linijos labai statmenos“, – svarsto Sh. Kurtz komentuodama Melanios parašą.

Sh. Kurtz paaiškino, kad statmenos tiesios linijos išduoda greitai mąstančią asmenybę ir nurodo, kad žmogus sugeba greitai suprasti ir apibendrinti informaciją.

Komentuodama D. Trumpo rašyseną Sh. Kurtz pasakė, kad taip rašo analitiškai mąstantys ir tiesmukai savo nuomonę reiškiantys žmonės. D. Trumpas dažnai elgiasi stačiokiškai ir tai matyti iš jo parašo.

„Parašas labai glaustas ir ne trumpas. Linijos – statmenos, vadinasi, ir mąstymas tiesmukas. Visos raidės į viršų nusmailėjusios, o vienoje vietoje susivelia. Tai labai daug pasako apie jo būdą reikšti mintis. Raidžių aukštis rodo tuštybę“, – aiškina Sh. Kurtz.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)