„Buvo pavogtos nuotraukos iš Emmos drabužių matavimosi su stilistu prieš porą metų, – naujienų agentūrai AFP sakė 26 metų britų aktorės atstovas. – Tai nėra nuogos (Emmos) nuotraukos. Teisininkams duoti nurodymai ir daugiau mes nekomentuojame.“

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad dešimtys privačių nuotraukų buvo paskelbta vadinamajame tamsiajame tinkle – užšifruotoje interneto sistemoje, kurią sunku pasiekti specialių žinių neturintiems vartotojams.

Incidentas įvyko po prieštaringų vertinimų sulaukusių aktorės nuotraukų žurnalo „Vanity Fair“ kovo numeryje, kuriose matyti iš dalies nepridengtos krūtys. Kritikai kalbėjo, kad šios nuotraukos neatitinka Jungtinių Tautų moterų geros valios ambasadorės feministinio įvaizdžio.

Filmų apie Harį Poterį žvaigždei 2014 metais, po pasakytos kalbos apie lyčių lygybę, prieštaringai vertinamame tinklapyje „4Chan“ buvo grasinama nutekinti jos nuogos nuotraukas.

„Žinojau, kad tai melaginga žinia, žinojau, kad tokių nuotraukų nėra, – kitais metais viename „Facebook“ renginyje sakė ji. – Tą pačią minutę, kai atsistojau ir pakalbėjau apie moterų teises, iškart sulaukiau grasinimų: mažiau nei po 12 valandų pradėjau gauti grasinimus.“

Praėjusį mėnesį vienas 29 metų čikagietis buvo nuteistas devynis mėnesius kalėti už įsilaužimą į įžymybių, tarp jų – Jennifer Lawrence, paskyras kompanijos „Apple“ virtualioje informacijos saugykloje „iCloud“ ir privačios informacijos, įskaitant „nuogą“ filmuotą medžiagą bei nuotraukas, pavogimą.

2014 metais internete buvo paskelbta dešimtys tokių žvaigždžių, kaip Rihanna, Kate Upton and Kirsten Dunst, nuotraukos. „Apple“ pripažino, kad buvo įvykdyta „tikslinė ataka“, bet neigė, kad buvo įsilaužta į jos virtualią informacijos saugyklą.

„Dar blogiau nei matyti socialinėje žiniasklaidoje pažeidžiamą moters privatumą yra ... komentarų, kurie demonstruoja tokį empatijos trūkumą, skaitymas“, – tuo metu „Twitter“ rašė E. Watson, kuri tarp nukentėjusių įžymybių nebuvo minima.

„Disney“ juosta „Gražuolė ir pabaisa“, kuriame E. Watson atlieka pagrindinį vaidmenį, pradedama demonstruoti penktadienį ir jau pateko į istoriją kaip šeimai skirtas filmas, į kurį bilietai parduodami greičiausiai. Ankstesnis toks rekordas priklausė „Žuvytei Dorei“.