Pastaruoju metu dvynės gana retai rodosi viešumoje, tačiau toliau vadovauja kompanijai „Dualstar“, kuri platina filmus ir parduoda įvairius leidinius Amerikoje, taip pat kuria drabužius savo prekės ženklui, rašo gazettereview.com. Manoma, kad bendras dvynių turtas gali būti apie 1 mlrd. dolerių.

Ashley ir Mary Kate Olsen gimė 1986 m. birželio 13 d. Kalifornijoje, Sherman Oaks. Jos nėra identiškos dvynės, nors ir labai panašios. Kai mergaitėms buvo šešeri metai, tėvai nuvedė jas į serialo „Pilna troba“ aktorių peržiūrą. Abi mergaites atrinko vaidinti, taip prodiuseriai galėjo nenusižengti įstatymui dėl vaikų darbo – dvynės vaidino Michelle pakaitomis.

Net serialo antro–septinto sezono titruose buvo rašoma, kad Michellę vaidina Mary Kate Ashley Olsen, siekiant nuslėpti, kad dvi aktorės vaidina vieną personažą.

1992 m. dvynės pradėjo vaidinti atskirai. Pirmas jų filmas buvo „To Grandmother’s House We Go“ („Kalėdiniai dvynukių nuotykiai“), rodytas per televiziją ABC. Filmas sulaukė didesnės sėkmės, nei tikėtasi, o tai paskatino Olsen įkurti kompaniją „Dualstar“, kuri prodiusavo daugumą filmų su dvynėmis praėjusio amžiaus dešimtą dešimtmetį.

Kitais metais Mary Kate ir Ashley suvaidino šventiniame filme apie Heloviną „Double, Double, Toil and Trouble“, kuris sulaukė teigiamų įvertinimų. Po jo dvynės pelnė geriausio jauno aktoriaus apdovanojimą televizijos mini serialų kategorijoje. 1994 m. jos nusifilmavo „How the West was Fun“ ir pradėjo filmuotis muzikiniame seriale „The Adventures of Mary-Kate & Ashley“ („Mary Kate ir Ashley nuotykiai“). Nuo 1994 iki 1997 m. iš viso buvo sukurta 11 serijų, taip pat parašyta knygų.

Mary Kate ir Ashley gerbėjų klubas

1995 m. baigėsi serialas „Pilna troba“. Jis buvo rodomas aštuonerius metus, per juos Ashley ir Mary Kate pelnė daug apdovanojimų ir nominacijų. Iki to laiko dvynės ne kartą pelnė geriausios aktorės apdovanojimą.

Pasibaigus serialui „Pilna troba“, dvynės Olsen vaidino filme „It Takes Two“ („Dviese mes – jėga“), kuriame nusifilmavo ir Steve‘as Guttenberg bei Kirstie Alley. Šis filmas šeimai žiūrovų buvo sutiktas šiltai.

Dvynės pradėjo vaidinti seriale „You’re Invited to Mary-Kate & Ashley’s“. Serialą rodė iki 2000 m., jis padėjo išlikti dvynėms populiarioms tarp vaikų, pasibaigus „Pilnai trobai“.

Iki 2000 m. dvynės turėjo savo gerbėjų klubą, kuriam priklausantieji gaudavo žurnalą ir katalogą įsigyti Mary Kate su Ashley kolekcionuojamų daiktų. Prieš daugumą televizijos filmų su dvynėmis būdavo reklamuojamas Olsen gerbėjų klubas.

Likusią dešimto dešimtmečio dalį Ashley ir Mary Kate vadovavo „Dualstar“, filmavosi laidose, serialuose. 1998 m. jos vėl ėmė filmuotis ABC seriale „Dviese mes – jėga“. Tiesa, po metų serialą nustojo kurti.

Mary Kate ir Ashley Olsen paauglystė

15 m. paauglės vaidino serialuose „So Little Time“ ir „Mary-Kate and Ashley in Action!“. Už vaidmenį „So Little Time“ Mary Kate buvo nominuota „Emmy“ apdovanojimui, bet po vieno sezono serialą atšaukė. Animuotą serialą „Mary-Kate and Ashley in Action!“ rodė du sezonus.

„New York Minute“ („Viena diena Niujorke“) buvo paskutinis jų meninis filmas, o Ashley tai buvo ir paskutinis vaidmuo.

Filmą prodiusavo „Dualstar“, jis pasirodė 2004 m. Tais metais dvynėms sukako 18 metų, tad jos tapo „Dualstar“ prezidentėmis. Norėdamos užtikrinti kompanijos ilgaamžiškumą, jos išplėtė veiklą – ėmė leisti ir produkciją paaugliams. Jos taip pat pareikalavo suteikti jų gamyklose Bangladešė dirbančioms moterims motinystės atostogas.

Mary Kate atsidūrė žiniasklaidos akiratyje 2004 m. – ji patvirtino ilgai sklandžiusius gandus, kad turi valgymo sutrikimą. Mary Kate pranešė, kad gydosi nuo anoreksijos, bet keli rėmėjai vis tiek nutraukė ryšius su Olsen dvynėmis.

Dvynės apie 10 metų buvo drabužių kompanijos „Wal-Mart“ modeliai ir „Real Fashion for Real Girls“ grožio produktų modeliai. Tapusios „Dualstar“ prezidentėmis, jos nustojo bendradarbiauti su minėtomis kompanijomis ir įkūrė moteriškų drabužių liniją „The Row“. 2007 m. jos įkūrė prekės ženklą „Elizabeth and James“ ir ėmė kurti drabužius.

Mary Kate ir Ashley – mados ikonos

Norėdamos įsitvirtinti mados pasaulyje dvynės kartu išleido knygą „Influence“ („Įtaka“), kurioje – interviu su jas įkvėpusiais dizaineriais. Knyga išleista 2008 m. kartu su jų marškinėlių linijos „StyleMint“ ir drabužių prekės ženklo „Olsenboye“ pasirodymu.

2001 m. Olsen kartu su „TOMS Shoes“ sukūrė batus vaikams skurdžiose šalyse. Po šio projekto jos tapo italų batų gamintojos „Superga“ kūrybinėmis direktorėmis, o žurnalas „Wall St. Journal“ išrinko jas 2012 m. inovatorėmis. Tais pačiais metais jos pelnė „Council of Fashion Designer Awards“ apdovanojimą.

2012 m. Mary Kate pradėjo draugauti su Olivieriu Sarkozy. 2015 m. lapkričio 27 d. ji ištekėjo už buvusio Prancūzijos prezidento Nicholas Sarkozy netikro brolio. Maždaug tuo metu ėmė sklisti gandai, kad Ashley serga Laimo liga.

Mary-Kate  Olsen su vyru

Kaip dvynėms Olsen sekasi šiuo metu?

Mary Kate ir Ashley nedingo toli nuo pramogų verslo (beje, 2012 m. jos paskelbė nebevaidinsiančios), dabar jos dirba prodiuserėmis.

O kodėl dvynės nenori vėl įsikūnyti į Michelle Tanner personažą, kurs buvo bene garsiausias jų vaidmuo?

Kai „Netflix“ paskelbė apie serialo „Pilna troba“ tęsinį, jo gerbėjai labai apsidžiaugė. Kai „Netflix“ patvirtino, kad dauguma anksčiau seriale vaidinusių aktorių sutiko vėl imtis savo vaidmenų, džiūgauta dar entuziastingiau.

Galiausiai žmonės ėmė svarstyti, ar dvynės Olsen irgi grįš į serialą, kiti ėmė ieškoti argumentų, kodėl jos neturėtų grįžti.

Vieni prisiminė gandus apie Ashley Laimo ligą, kiti manė, kad dvynės užsiprašė per didelių pinigų už vaidmenis. O atsakymas kur kas paprastesnis – Olsen dvynės nori toliau dirbti mados srityje, o ne grįžti prie vaidmenų, kuriuos vargiai beprisimena.

Tiesa, 2016 m. kovo 1 d. Ashley matė su „Pilnos trobos“ aktoriumi Bobu Sagantu – tada sustiprėjo gandai, kad viena ar net abi dvynės vis tik gali vaidinti seriale. Pradėjus rodyti naujas serijas, Johnas Stamosas NBC pokalbių laidoje „The Today Show“ sakė vis dar mėginantis įkalbint dvynes vaidinti seriale.

Na bet prisiminus, kad kelerius pastaruosius metus Olsen pelno Amerikos dizainerių tarybos apdovanojimus, atrodo vargiai tikėtina, kad jos persigalvotų.

Nuotraukų albume - seserys anksčiau ir dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)