Paskutines savo gyvenimo dienas dainininkas praleido apsuptas mylimų žmonių, kurie prie jo lovos budėjo pasiskirstę po 12 val. Galiausiai F. Mercury mirė nuo AIDS 1991 m. lapkričio 24 d. Jam buvo 45-eri.

P. Freestone’as papasakojo, kad tą skaudžią akimirką buvo šalia, ir atskleidė paskutinį F. Mercury poelgį. Asmeninis padėjėjas su „Queen“ siela pragyveno nuo 1978 iki 1991 m. Jis pabrėžė paskutinio atlikėjo poelgio svarbą ir paaiškino, kaip tai padėjo F. Mercury pagaliau „rasti ramybę ir nebekovoti už savo gyvybę“.

„Paskutinę savaitę jis praleido lovoje, tačiau niekada nebuvo vienas. Mes budėdavome po 12 valandų. Sėdėdavau ant lovos ir laikydavau jo ranką. Paskutinį kartą gyvą jį mačiau penktadienį, lapkričio 22 d., vakare.“

Anot P. Freestone’o, tą vakarą F. Mercury priėmė labai svarbų sprendimą visam pasauliui papasakoti tiesą apie savo sveikatą ir neišvengiamos mirties priežastį.

Peteris Freestone’as

Metų metus slėpęs, kad kovoja su AIDS, dainininkas paskambino savo vadybininkui ir bičiuliui Jimui Beachui. Kartu jiedu parengė viešą pareiškimą.

„Priešingai nei teigiama, informacijos apie savo būklę jis nepaskelbė dieną prieš mirtį. Pareiškimas buvo išplatintas penktadienį, 20 val., tačiau laikraščiai apie jį parašė tik šeštadienį ryte, – kalbėjo P. Freestone’as. – Atskleidęs paslaptį, jis buvo labai atsipalaidavęs. Nebereikėjo nieko slėpti, dėl nieko nerimauti. Freddie galėjo pasiruošti. Jam nepaprastai palengvėjo viską papasakojus.“

Maždaug po 24 val. „Queen“ vokalistas mirė. P. Freestone’as mano, kad „Freddie tiesiog nusprendė, jog jam gana“ ir buvo pasirengęs „palikti šį pasaulį savo noru“.

F. Mercury mirties akimirką šalia buvo jo artimas draugas Dave’as Clarkas, grupės „Dave Clark Five“ pagrindinis dainininkas.

David Emanuel, Jane Seymour, Freddie Mercury

Gandai apie garsenybės būklę sklandė daugybę metų. Vieni teigė, kad dėl ŽIV ir AIDS atlikėjas tyrėsi 1987 m., kai jo sveikata taip sparčiai sušlubavo, kad „Queen“ buvo priversta nutraukti savo koncertinį turą „Magic Tour“.

Nuostabaus balso savininkas žinojo, kad pabaiga nenumaldomai artėja. Jo kūnas silpo, nors F. Mercury dar rado jėgų įrašyti paskutines dainas. Dėl siaubingos ligos jis neteko beveik visos kairės pėdos. Kartą pietų metu dainininkas grupės nariams parodė, kas liko iš galūnės, ir netrukus atsiprašė, jog juos nuliūdino.

Paslaptį apie baisiąją ligą Freddie taip pat slėpė ir nuo kito garsaus dainininko ir artimo draugo Eltono Johno. 72-ejų metų amžiaus legenda savo knygoje „Me: Elton John“ prisimena apsilankymą pas roko žvaigždę.

Freddie Mercury

Nors F. Mercury nepasakė, jog miršta, E. Johnas rašo, kad „jis buvo beprarandąs regėjimą, o kūnas – nusėtas Kapoši sarkomos pažeidimais“.

Hito „Candle In The Wind“ atlikėjas taip pat rašo, jog tikriausiai Freddie „nenorėjo, kad pamatyčiau jį tokios būklės“. Be to, savo knygoje E. Johnas prisipažįsta, kad „Queen“ vokalistas padėjo jam susidoroti su sunkia priklausomybe nuo narkotikų.

Dabar „Queen“ koncertinių turų metu vietoje F. Mercury dainuoja Adamas Lambertas. Amerikietis yra sakęs, kad F. Mercury – „nepakeičiamas“, todėl jam didelė garbė scenoje atlikti garsiąsias dainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)