Maždaug iki 2010-ųjų tokie MakSim hitai kaip „Znaješ li ty“, „Otpuskaju“ ir „Trudnyj vosrost“ skambėjo kone visose Rusijos radijo stotyse. Kelios „Auksinio gramofono“ premijos, taip pat kanalų MTV ir „Muz-TV“ apdovanojimai tarsi patvirtino, kad į šalies pramogų verslo pasaulį įsiveržė nauja ryški žvaigždė. Deja, išsilaikyti amžinai pačioje muzikinio olimpo viršūnėje tiesiog neįmanoma, rašoma starhit.ru.

Birželio 10-ąją dainininkei, kurios tikrasis vardas – Marina Abrosimova, sukako 38-eri, tačiau gerbėjai jau kurį laiką labiau aptarinėja ne jos kūrybą, o sveikatos problemas. Sklinda gandai apie anoreksiją, hormonų terapiją ir priklausomybę nuo alkoholio. 2019-ųjų balandį artistė pateko į eismo įvykį, po kurio buvo skirtas reabilitacijos kursas, todėl karjera neišvengiamai sustojo. Kas iš tiesų nutiko MakSim ir kaip jai pavyko sugrįžti į sceną?

Nelengvas kelias į sėkmę

Talentinga moksleivė

Marina Abrosimova gimė Kazanėje, jokių sąsajų su menais neturinčioje šeimoje. Būsimos dainininkės tėvas dirbo automechaniku, o mama – vaikų darželyje. Vaikystėje Marina jautėsi artima broliui Maksimui: ne veltui vėliau jo vardą panaudojo kaip savo sceninį pseudonimą.

Kartu su broliu Maksimu būsimoji žvaigždė lankė karatė ir lengvosios atletikos užsiėmimus. Labiau nei sportas Mariną domino tik muzika. Nuo pat mažumės mergaitė mokėsi skambinti pianinu ir lankė vokalo pamokas. Pirmieji konkursai, kuriuose jai teko dalyvauti, buvo „Teen star“ ir „Ožerelje Nefertiti“. Dar besimokydama mokykloje Marina sukūrė autorines kompozicijas „Čužoi“ ir „Zima“, tačiau išleido jas tik daug vėliau. Dainos „Zavedi“ istorija apskritai verta atskiro pasakojimo.

„Man buvo 12, kai ją padainavau gimtojoje Kazanėje. Grupė „Tatu“ tada dar nebuvo susibūrusi, nebuvo niekur užregistruota. Vėliau išėjo debiutinis „Tatu“ singlas, o dar vėliau – rinktinė. Albumas vadinosi „Zavedi“. Vis dėlto aš galvoju, kad jį išleido piratai. Merginos su tuo, aišku, neturi nieko bendro“, – aiškino MakSim.

Sostinės užkariavimas

Gyvendama Kazanėje dainininkė ėmė bendradarbiauti su kolektyvais „Pro-Z“, „Guby“ ir „Š-cola», o susitaupiusi šiek tiek pinigų, pasirūpino, kad radijo eteryje nuskambėtų singlai „Trudnyj vozrost“ ir „Nežnost“. Stulbinamo pasisekimo šios kompozicijos neatnešė, tačiau jau kitas kūrinys – „Santimetry dychanija“ – pateko į Rusijos topus ir tapo populiarus tarp klausytojų. Priartėjo lūžio taškas, kada artistė nutarė išvykti iš gimtojo miesto ir šturmuoti Maskvą.

Sostinės užkariavimas prasidėjo apmaudžia nesėkme: Marina turėjo apsistoti pas pažįstamus, bet jų planai kardinaliai pasikeitė. Aštuonias dienas mergina praleido Kazanės stotyje kartu su benamiais, kol susipažino su šokėja, pasiūliusia kartu nuomotis butą.

Tolesniu M. Abrasimovos žingsniu tapo darbas prie albumo. Sukaupusi pakankamai medžiagos, ji kreipėsi į kompaniją „Gala Records“.

Bendradarbiauti su atlikėja iš provincijos studija sutiko tik peržiūrėjusi koncertinį įrašą: Sankt Peterburge vykusiame šokių festivalyje dainą „Trundnyj vozrost“ kartu su Marina dainavo 15 tūkst. žmonių, todėl nekilo abejonių, kad dainininkės atliekama muzika patinka publikai. Neilgai trukus atlikėja išleido tokio pateis pavadinimo diską. Pasirodė ir du vaizdo klipai.

Plokštelė tapo platinine ir šitoks pasiekimas garantavo naujo singlo „Otpuskaju“ sėkmę. Šis kūrinys ištisą mėnesį prasilaikė pirmoje NVS šalių populiariausių dainų sąrašų vietoje. Neilgai trukus MakSim surengė koncertinį turą po Rusijos, Vokietijos ir Estijos miestus. Vizitine dainininkės kortele tapo kūrinys „Znaješ li ty“, dažnai skambėdavęs radijo stočių eteryje.

2007-ųjų rudenį Marinai buvo įteikti du prestižiniai kanalo MTV apdovanojimai – kaip geriausiai atlikėjai ir geriausio popmuzikos projekto autorei. MakSim populiarumas sparčiai augo, tad garso įrašų kompanija ėmė dėti pastangas, kad būtų išleistas antras dainininkės albumas. Jame atsidūrė ne tik naujasis singlas „Moi rai“, bet ir senosios dainos – „Čužoi“ bei „Zima“. Kai kurie atlikėjos hitai buvo panaudoti filmų garso takeliuose. Pavyzdžiui, daina „Nebo, zasypaj“ skamba „Taraso Bulbos“ reklamoje, „Sekretov net“ – serialo „Liubov – ne to, što kažetsia“ (Meilė – ne tai, kas atrodo) anonse, o „Doroga“ – filme „Kniga masterov“ (Meistrų knyga).

Dainininkė ir toliau džiugino gerbėjus naujų albumų – „Odinočka“, „Drugaja realnost“, „Chorošo“, „Poligamnost“ – pasirodymais. Vis dėlto kritikai jau ėmė kalbėti apie tai, kad, nepaisant sumanių eksperimentų su muzikiniais žanrais, MakSim šlovės viršūnė – praeity. Tik kompozicija „Znaješ li ty“ buvo įvardyta kaip viena geriausių dešimtmečio dainų, o pati MakSim – tituluota popscenos princese. Kokia gi jos sėkmės paslaptis?

Klausytojai kaipmat pajuto, kad atlikėja juos labai gerai supranta, jus savo dainų tekstais kalbėjo apie tūkstančiams pažįstamus išgyvenimus. Pati Marina neslėpė, kad jos dainų siužetai – autobiografiniai, įkvėpti asmeninių nusivylimų meile.

Komplikuoti širdies reikalai

Nikiforovas ir Lugovcovas

Daugelis žvaigždės gerbėjų ilgam įsiminė dainos „Otpuskaju“ vaizdo klipą, tačiau nedaug kas iš jų žinojo, kad vykstant jo filmavimui užsimezgė MakSim romanas su aktoriumi Denisu Nikiforovu. Tai jam dainininkė skyrė kompoziciją „Naučus letat“. Deja, išsaugoti santykių artistai nesugebėjo – pernelyg skyrėsi jų charakteriai, rašoma starhit.ru.

Pirmą kartą rimti jausmai dainininkės širdy užgimė susipažinus su Aleksejumi Lugovcovu. Jie susitiko 2006-aisiais, kai MakSim kolektyvui prireikė profesionaliai dirbančio garso režisieriaus. Aleksejus akivaizdžiai išsiskyrė iš visų pretendentų, todėl nesunkiai gavo darbą.
„Lioša pasirodė kaip tik toksai žmogus, kurio man reikia. Su juo jaučiausi rami ir patenkinta“, – vėliau prisiminė atlikėja.

2008-aisiais įsimylėjėliai Balyje susituokė, o netrukus Marina pasijuto besilaukianti. Jinai trokšte troško padovanoti vyrui kūdikį ir nė neįtarė, kokie sunkumai laukia ateity. Iki paskutinio nėštumo mėnesio dainininkė aktyviai koncertavo, o kai pateko į ligoninę 2009-ųjų kovo 8-sios išvakarėse, pareiškė, kad negimdys, kol nesuvalgys sūrainio. Juokai, žinia, pasibaigė, kai žvaigždė buvo paguldyta į palatą.

Laimei, viskas baigėsi laimingai ir dainininkė, apimta milžiniško entuziazmo, ėmėsi motinos vaidmens. Iš pradžių ji ir Aleksejus atrodė tarsi pavyzdinga pora: atlikėja likdavo prižiūrėti mažylės, o vyras kas rytą išeidavo į darbą, bet vakarais skubėdavo pas šeimą. Nemalonumai prasidėjo, kada MakSim nutarė grįžti prie koncertinės veiklos. Teko samdyti auklę, kadangi vienas prižiūrėti vaiko A. Lugovcovas nesugebėjo. Vyrą erzino dažnos žmonos išvykos, jis ypač pavyduliavo jos draugams ir kolegoms, ėmė be jokios priežasties kelti skandalus, vertė aiškintis dėl kadaise įsigytų papuošalų ir t.t.

Visgi blogiausia buvo tai, kad Aleksejus nustojo skirti dėmesį dukrelei, tapo visiškai abejingas. Per barnius su Marina jis sugebėdavo susilaikyti neužrikęs vaiko akivaizdoje, bet trankė durimis ir ištisoms paroms dingdavo iš namų. Ilgainiui tokių „dingimų“ padažnėjo, o dainininkė nežinojo, kaip paaiškinti dukteriai, kur išvažiuoja mylimas tėvelis.

„Kartą pasakiau Liošai: „Atkreipk dėmesį į savo elgesį. Tapai pernelyg šaltas dukters atžvilgiu.“ Į tai jisai atsakė: „Aš dar turėsiu vaikų, tačiau tokios kaip tu – jau niekada.“ Veikiausiai manė, kad šitaip man įsitieks, kad aš suprasiu, kaip mane myli, kad atleisiu. Tačiau išėjo atvirkščiai. Ta frazė suveikė tarsi antausis. Tarsi riba, kurią peržengus, sugrįžti atgal neįmanoma“, – aiškino atlikėja.

Aleksandras Krasovickis

Skyrybos su vyru sukėlė dainininkei skausmingų išgyvenimų. Tam tikrą laiką, apimta depresijos, jinai nesugebėjo sukurti nieko naujo. Tikru jos išsigelbėjimu tapo santykiai su grupės „Animal Jazz“ lyderiu Aleksandru Krasovickiu. Roko grupės solistas tą partnerystę vadino dviejų kūrybiškų asmenybių sąjunga. Kartu jie įrašė kompoziciją „Živi“, Marina nusifilmavo poroje A. Krasovickio vaizdo klipų. Deja, praėjus dvejiems metams muzikantų meilės istorija baigėsi. Netrukus po to A. Krasovickis išleido albumą, pavadinimu „Faza bystrovo sna“, kurio beveik visos dainos buvo skirtos buvusiai mylimajai.

„Tiesiog susirinkau daiktus ir išvažiavau į Sankt Peterburgą. Man tai buvo tragedija, didžiulis smūgis mano ego, savo reikšmingumo suvokimui. Visgi tai buvo objektyvi realybė, buvo galingas vyras, kurį jinai įsimylėjo. Oligarchas!“, – pasakojo „Animal Jazz“ vokalistas garsiam rusų jutuberiui Jurijui Dudui.

2013-ųjų rudenį pasklido žinia, kad MakSim užmezgė romaną su verslininku Antonu Petrovu. Jiedu susipažino vakarėlyje. Netrukus ant dainininkės piršto sužibo sužadėtuvių žiedas su briliantu, todėl gerbėjai ėmė nekantriai laukti vestuvių. Deja, santykiai su verslininku baigėsi nusivylimu. Septintą nėštumo mėnesį Marina sužinojo, kad mylimasis jai neištikimas – kad užmezgė santykius su Maskvos valstybinio universiteto studente Jelizaveta Bryksina. Būtent ji vėliau ir tapo A. Petrovo žmona, o Marina liko vieniša su dukrele Marija.

J. Bryksina ir verslininkas susilaukė dviejų dukterų. Moteris patikino savo paskyros sekėjus, kad bendrauja su MakSim ir jos dukterimi, o visi nesutarimai neva pasiliko praeity. Tiesa, Marina laikosi kitokios nuomonės.

„Man netgi norėtųsi, kad vaikai iš tiesų bendrautų, – pakomentavo ji susidariusią padėtį. – Duktė visada laukia jaunesnių sesučių, netgi pati joms išrenka dovanas. Deja, ne visi patenkinti mano dalyvavimu ir puikiai susiklosčiusiu gyvenimu.“

Keletą metų MakSim neatskleidė, kokios permainos įvyko asmeniniame jos gyvenime, tačiau galop prasitarė, kad ir vėlei turi širdies draugą. Surasti naująjį dainininkės išrinktąjį internete pasirodė neįmanoma. Tas verslininkas vengė viešumos ir neturėjo asmeninių puslapių socialiniuose tinkluose.

„Tą žmogų pažinojau ir anksčiau, todėl į jo pasiūlymą tuoktis sureagavau kaip į pokštą. Aš negaliu jo įvardyti, nes toks yra jo noras“, – pareiškė popscenos žvaigždė.

Sveikatos problemos

Anoreksija

Pirmą kartą gerbėjai sunerimo, kai dainininkė labai sulyso po antro gimdymo. Kai kurie jos paskyros sekėjai nutarė, kad MakSim serga anoreksija. Atlikėja tvirtino, kad, sverdama 45 kilogramus, jaučiasi kuo puikiausiai ir yra visiškai sveika. Visgi 2018-ųjų vasarą ištikimų jos kūrybos mėgėjų sumišimas atrodė kiek labiau pagrįstas, rašoma starhit.ru.

Tada Marina atšaukė kelis koncertus – Vologdoje, Anapoje ir Krasnodare, o kiek vėliau pranešė apie ketinimą išeiti neterminuotų atostogų dėl atsiradusių sveikatos bėdų. Problemos, kaip tuoj pat paaiškėjo, buvo prasidėjusios ganėtinai seniai.

„Prieš kelis mėnesius, kai iki pasirodymo beveik nebuvo likę laiko, jinai sunegalavo: ėmė stipriai svaigti galva, surėmė skausmas, spengė ausyse, – pasakojo žmonės iš artimiausios žvaigždės aplinkos. – Panašiai yra buvę anksčiu, bet paprastai taip nutikdavo namuose. Jinai kiek pagulėdavo ir viskas praeidavo. Vėliau nė nesiskųsdavo. Deja, tąkart pagalbos teko kreiptis į medikus. MakSim sugrįžo į Maskvą, kad išsitirtų klinikoje. Tada ir buvo diagnozuoti rimti kraujagyslių pažeidimai, atsiradę veikiausiai dėl nuolatinio persitempimo ir miego stygiaus. Marinai juk visada norisi viską spėti – ir su dukterimis pabendrauti, ir muzika užsiimti, ir naktį vaizdo klipo montažą pareguliuoti. Tik keltis paprastai tenka anksti: mažylė Maša – tikras vyturėlis, o pusryčiauti be mamos kategoriškai atsisako.“

Po kelių mėnesių įvyko iškilmingas dainininkės sugrįžimas į sceną, tačiau apie visišką pagijimą kalbėti dar buvo anksti. Negana to, tada MakSim viešai prisipažino, kad kenčia dėl anoreksijos ir per mėnesį, laikydamasi griežtų dietų ir intensyviai treniruodamasi, numetė 10 kilogramų.

„Problemų ėmė kelti imunitetas ir nuotaikų kaita, beviltiškai trūko jėgų. Gerbėjai persigando, kad rimtai susirgau. Laimei, padedant specialistams, aš sugebėjau laiku sustoti. Prisipažinsiu atvirai: psichologiškai tai padaryti buvo sunkiau nei fiziškai. Nuo to laiko – jokių dietų – tik sveikas gyvenimo būdas!“, – tikino atlikėja.

2019-ųjų pavasarį vėl ėmė sklisti kalbos, kad žvaigždė susidūrė su problemomis. Po koncerto Sterlitamake gerbėjai nutarė, kad jų dievaitė piktnaudžiauja alkoholiu. Žiūrovai teigė, kad atlikėja atrodė tarsi sutinusi ir sunkiai judėjo scenoje. Artistės atstovai šią informaciją paneigė, tačiau pačią MakSim pradėjo žeisti paskalos, kaip reikiant drumstusios jos reputaciją.

Tuo dainininkės bėdos nepasibaigė. 2019-ųjų balandį sprogo automobilio, kuriuo dainininkė važiavo į oro uostą, padanga ir transporto priemonė staiga pasidavė į šoną. M. Abrosimova patyrė rimtą galvos traumą, o visą jos kūną nusėjo hematomos. Praėjus mėnesiui po reabilitacijos, atlikėja jau koncertavo Taškento scenoje, tačiau jau lapkritį socialiniai tinklai ir vėl ėmė mirgėti pranešimais apie jos ligas.

Kalbos apie plastines operacijas ir hormonų terapiją

Kazanėje surengtas koncertas ne visiems žiūrovams paliko gerą įspūdį. Daugelis užsiminė, kad MakSim papilnėjo ir neatrodo trykštanti sveikata. Didžiulio atgarsio sulaukė atlikėjos pasirodymo „Auksinio gramofono“ scenoje įrašas, kuriame dėl sutinusio veido ją buvo vos įmanoma pažinti. Visgi žiūrovų nuomonės išsiskyrė: vieni ryžtingai nutarė, kad atlikėjai buvo nesėkmingai atlikta plastinė operacija, kiti nusprendė, kad kalta hormonų terapija.

Istorija pasikartojo – buvo paskelbta apie neterminuotą MakSim pasitraukimą iš didžiosios scenos, tik šįkart – dėl po avarijos įvykusių komplikacijų. Kaip informavo dainininkės vadybininkas, taikoma terapija jau davė naudos ir rimtų grėsmių sveikatai nebekyla. Marina buvo išrašyta iš ligoninės, bet ir toliau ambulatoriškai gydėsi.

„Skubu pranešti, kad artistė taisosi ir jaučiasi puikiai, – kalbėjo žvaigždės vadybininkas 2020-aisiais. – Ji laikosi aktyvaus gyvenimo būdo, kokybiškai išsimiega, sveikai maitinasi, sportuoja, daug laiko praleidžia su vaikais, ilgai vaikštinėja po mišką.“

Asmeninės problemos, nelemtoji avarija ir ypač intensyvus darbų grafikas privedė dainininkę prie psichologinio išsekimo, o skaudžius išgyvenimus ji ėmė skandinti alkoholyje. Kalbos apie šią priklausomybę pasirodė ne iš piršto laužtos.

„Taip, aš gėriau. Ne iš karto pranešiau apie pasitraukimą, kilau į kovą, bet avarijos padariniai davė apie save žinoti – jau nebepajėgiau pakilti iš lovos. Alkoholį vartojau gausiais kiekiais, o mano organizmas nebuvo pasirengęs tokiems išmėginimams. Tokios būklės dukart buvau patekusi į reanimaciją. Ypač gerai prisimenu vieną ten praleistą naktį. Palatoje gulėjome penkiese, bet tiktai aš viena nebuvau praradusi sąmonės. Mačiau, kaip visus keturis per naktį pakeitė naujais. Noriu pasakyti, kad nė vienas neišgyveno. Mačiau, kaip žmonės miršta. Bet netgi šitai manęs neišgąsdino. Gelbėjausi alkoholiu tiek emociškai, tiek fiziškai“, – atviravo MakSim pernai lapkritį.

Užvis blogiausia buvo tai, kad nuo alkoholio apsvaigusią mamą matė vaikai. Be to, per tą laikotarpį Marina ryžosi keliems neapgalvotiems poelgiams. Pavyzdžiui, priėmė vieno gerbėjo pasiūlymą tuoktis, tačiau iškart dėl to pasigailėjo. Tik artimųjų ir naujojo širdies draugo parama padėjo dainininkei sugrįžti prie sveiko gyvenimo būdo.

Taigi, M. Abrosimova atsikratė nereikalingų kilogramų, nebevartoja alkoholio, o vasario mėnesį, po ilgokos pertraukos, koncertavo Sankt Peterburge. Atlikėja kuria dainas, leidžia vaizdo klipus ir džiaugiasi, kad juodasis gyvenimo periodas pagaliau baigėsi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)