Pasak rašytojo, A. Jolie, siekdama savo politinių tikslų, norėjo persikelti į Didžiąją Britaniją. Dar ji troško pasiimti vaikus ir gyventi atviroje santuokoje bei turėti intymių santykių su kitais vyrais. Kai B. Pittas atmetė šią idėją, Angelina siaubingai įniršo, rašo dailymail.co.uk.

Atėjus santykių pabaigai, ėmė lietis pagieža ir keiksmai. Likus šešioms dienoms iki šiuo metu audringai aptariamų įvykių Brado ir Angelinos privačiame lėktuve – kai tariamai apsvaigęs nuo alkoholio aktorius griebėsi smurto prieš penkiolikmetį įsūnį Maddoxą – Angelina pareiškė norinti pasikalbėti su vyru erdvioje svetainėje jų didžiuliame name Los Feliz kalvose, iš kurio atsiveria panoraminis vaizdas į daug žemiau esantį Holivudą.

Kadangi jų santuokoje vyravo suirutė, 41 metų aktorė pranešė vyrui radusi išeitį. Ji persikeltų su visais šešiais vaikais gyventi į Didžiąją Britaniją, kur galėtų skirti daugiau dėmesio savo labdaringai ir politinei veiklai Jungtinėse Tautose kaip specialioji Pabėgėlių agentūros pasiuntinė, o Bradas galėtų likti Los Andžele ir toliau rūpintis savo karjera kino pramonėje.

Išoriniam pasauliui jie ir toliau atrodytų laimingai santuokoje gyvenanti pora, tačiau kiekvienas turėtų teisę laisvai užmegzti ryšius su kuo panorėjęs. Be to, pagal Angelinos planą Bradas galėtų bet kada pasimatyti su vaikais.

Kai vyras pareiškė, kad žmonos planas jam visiškai nepriimtinas, ūmiu būdu garsėjanti aktorė tiesiog pasiuto. Akimirksniu buvo prisiminti visi jų audringų santykių trūkumai. Pasak draugų, iš abiejų pusių skriejo kaltinimai neištikimybe ir darboholizmu.

Labiausiai moteris tūžo dėl judviejų vaikų likimo, nors, aplinkinių teigimu, Bradas yra atsidavęs savo atžaloms. Kaip jau buvo nutikę daugybę kartų prieš tai, Bradas stengėsi susidoroti su Angelinos audringu charakteriu ir kilusiu konfliktu. Jis užsidarė savo kambaryje, o Angelina daužė į jo duris ir ragino išeiti.

Šio neeilinio konflikto priežastimi tapo Angelinos troškimas persikelti į Didžiąją Britaniją ir pasišvęsti politinei karjerai, kovai prieš smurtą moterų atžvilgiu karo zonose, moterų švietimui besivystančiose šalyse, milijonų pabėgėlių padėties gerinimui. Ji norėjo persikelti nuolatiniam gyvenimui į jų už 15 tūkstančių svarų (daugiau kaip 17 tūkstančių eurų) per mėnesį nuomojamą namą Sario grafystėje, leisti vaikus į mokyklą Didžiojoje Britanijoje.

Ji turėjo ambicijų tęsti velionės princesės Dianos darbus, kurios gyvenimą ir vaidmenį padedant minų aukoms ir sergantiems AIDS aktorė buvo išstudijavusi iki smulkmenų.

Angeliną tiesiog apsėdo noras mėgdžioti savo draugę ir mokytoją baronienę Arminką Helic ir gauti vietą Lordų Rūmuose, kuri taptų puikia platforma platesnei jos veiklai. Dėl to aktorė netgi buvo pasirengusi atsisakyti savosios JAV pilietybės. Vienas iš draugų netgi užsiminė, kad Angelina turėjo slaptą ketinimą ištekėti už karališkosios šeimos atstovo.

„Jos radaruose – princas Andrew“, – teigė šaltinis.

Kai šeima susiruošė į Prancūziją, Bradas tikėjosi, kad audra jau praėjo. Tačiau Angelina laukė savo momento. Ji buvo slapta pasikonsultavusi su savo advokatais, pasak kurių tėra vienas būdas jos planui įgyvendinti – ji privalo užsitikrinti bet kokiais įmanomais būdais visišką teisinę savo vaikų globą.

Pati Angelina nusprendė, kad geriausias būdas tai pasiekti – sutrypti savo vyro vardą purve taip, kad žala būtų neatitaisoma. Ir tai padaryti galima apkaltinus jį skriaudžiant vaikus. Štai taip atsirado antraštės, kad „prisigėręs ir įsiutęs“ Bradas smurtavo prieš Maddoxą.

Brado draugai teigia, kad aktorius jaučiasi „sugniuždytas ir priblokštas“, mat jam buvo pateikti skyrybų dokumentai ir tuo pat metu jis apkaltintas girtumu, smurtavimu prieš sūnų ir romanu su prancūzų aktore Marion Cotillard. Pastaroji šiuos gandus paneigė ir pranešė besilaukianti kūdikio nuo savo teisėto vyro.

Amerikos laikraščiai taip pat pranešė, kad Angelina jau nebepajėgia toleruoti sutuoktinio priklausomybės nuo marihuanos. Pasak draugų, Bradas išties galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio skrydžio metu (FTB, kurio jurisdikcijoje yra ore padaryti nusižengimai, tiria šį atvejį), tačiau niekada nebūtų nuskriaudęs vaiko, juo labiau savo sūnaus.

„Bradas yra pacifistas, – sakė vienas seniausių aktoriaus draugų. – Jis visada vengė konfrontacijos su Angelina ir yra atsidavęs tėvas. Tai jis žaidžia su vaikais, o ne ji“.

Pasak draugo, Bradas nusprendė nesimurkdyti su Angelina purve. „Jis visada tvirtino norįs elgtis moraliai. Kai jie anksčiau ginčydavosi dėl namo pardavimo, jis visada ragindavo kreiptis į tarpininkus, draugiškai pasidalinti turtą ir susitarti dėl vaikų globos pasidalijimo prieš paskelbiant pasauliui apie judviejų sprendimą pasukti skirtingais keliais, – toliau kalbėjo aktoriaus draugas. – Štai kodėl Bradas dabar jaučiasi toks nusiminęs ir išduotas. Jis negali patikėti, kad ji mėgina sutrypti jo reputaciją ir vardą, nes jis visada sakė, nepaisant savo advokato patarimo, kad niekada neburnos ant savo vaikų motinos“.
Nepaisant šoko, kurį patyrė poros draugai iš Holivudo dėl staigių ir negražių jų skyrybų, mažai kas iš jų domėjosi Brangelinos reiškinio evoliucija daugiau nei dešimtmetį. Tai daręs biografas I. Halperinas visiškai nesistebi, kad garsioji pora priėjo liepto galą.

Pasak jo, poros santykiai buvo atsidūrę aklavietėje jau seniai. Artimi poros draugai, su kuriais biografas pastarosiomis dienomis kalbėjo, papasakojo, kad sutuoktiniai dažnai miegojo skirtinguose savo milžiniškų namų kambariuose. Neseniai buvo atskleista, kad Angelina, ruošdamasi naujam savo gyvenimo etapui be Brado, už 58 tūkstančius eurų per mėnesį išsinuomojo penkių miegamųjų namą Malibu.

Staigūs Angelinos įtūžio priepuoliai buvo nuolatinis jų santykių leitmotyvas, o konfliktai paprastai baigdavosi Brado užsirakinimu savo kambaryje, mat jis nesugebėdavo su tuo susidoroti. Biografas dar 2009 metaus pasakė, kad nebūtų nustebęs, jei po septynerių metų Bradas ir Angelina nebebus kartu.

„Šią prognozę grindžiau draugų pasakojimais, kurių sulaukiau rinkdamas medžiagą savo knygai apie šią porą. Jie nusprendė, kad Brangelinos prekės ženklas naudingas ir pelningas jiems abiem. Draugai man pasakojo, kad jie tada, kai pora nuolat puikavosi žurnalų viršeliuose, sutarė kad dauguma šou verslo prekės ženklų gyvuoja septynerius metus, kol visuomenei tai tampa nuobodu. Šis suvokimas ir intensyvus fizinis ryšys padėjo užglaistyti jų santykių įtrūkimus“, – aiškino I. Halperinas.

Tačiau už viso šio puošnaus fasado niekada netrūko problemų. Daugiausia nesutarimų kildavo dėl pinigų. Nors jų bendras turtas siekė šimtus milijonų dolerių, didžiąją dalį jo sudarė nekilnojamas turtas ir Brado filmų projektai.

Neretai pora gyvendavo ne pagal kišenę. Pavyzdžiui, nusprendę pasižmonėti, jie savo šeimai ir lydintiesiems asmenims išnuomodavo visą restoraną ir už tai paklodavo tris kartus daugiau, nei paprastai tas restoranas per vakarą uždirba. Tokia vakarienė su limuzinais ir apsaugos darbuotojų paslaugomis galėdavo kainuoti iki 75 tūkstančius eurų per vakarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)