Eismo ribojimai galiojo daugiau nei tris valandas – buvo uždaryta ne tik garsioji aikštė, bet ir ją supančios gatvės.

Patiems Londono gyventojams tokie eismo apribojimai labai nepatiko, turistus uždarytos gatvės taip pat supykdė.

50 metų aktorius T. Cruise Londono Trafalgaro aikštėje filmavosi naujoje veiksmo juostoje „All You Need is Kill“.

Aktorius išdidžiai išlipo iš karinio sraigtasparnio „Puma“, kuris nusileido vienoje iš turistų itin mėgstamų vietų – visai šalia Nelsono kolonos.

Aikštėje taip pat netrūko šarvuotų automobilių.

Dėl filmavimo buvo uždaryta ne tik aikštė, bet ir tokie istoriniai maršrutai kaip Pal Malo gatvė, Vaitholo gatvė ir kitos. Eismas buvo draudžiamas ir Strando bei Čaringo Kryžkelės tilto gatvėmis. Prie eismą draudžiančių ženklų priežastis, kodėl imtasi tokių priemonių, nurodyta nebuvo.

Pasipiktinę Londono gyventojai ir turistai visą savo pyktį nukreipė tiesiogiai T. Cruise. Vietos gyventoja Louise Allain sakė: „Norėjau šį rytą nuvažiuoti į mišias, bet Trafalgaro aikštė buvo uždaryta. Ačiū už nieką, Tomai“.

Turistė Mary Lamont taip pat buvo pasipiktinusi: „Negaliu patikėti, jog dėl kažkokio filmo buvo uždarytas visas Londono centras“. Be to, Londono gyventojams iš minėtojo filmo jokios apčiuopiamos finansinės naudos tikrai nebus. Miesto valdžios atstovai ramina: „Filmas pagerins miesto įvaizdį ir bus naudingas turizmui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)