Uhano priemiestyje esančios gyvenvietės vietiniai gali įsigyti tik pagrindinių daržovių, o kai kurios šeimos nebepamena, kada valgė mėsos, sako iš Honkongo kilusi manekenė Annabella Woo.

Vienas gyventojas netgi buvo 14 dienų uždarytas areštinėje, nes išdrįso ištrūkti už gyvenvietės ribų, ieškodamas maisto, skelbia vietos žiniasklaida.

28 metų manekenė internete detaliai pasakoja apie gyvenimą nedidelėje bendruomenėje, gyvenančioje maždaug už valandos kelio nuo Uhano centro. Vietinių gyvenimas drastiškai pasikeitė miestą dėl koronaviruso izoliavus nuo išorinio pasaulio.

Savo naujausiame įraše instagrame modelis detaliai nupasakojo situaciją jau 33 dienas izoliacijoje gyvenančiame mieste. Jaunos moters teigimu, visos vietinių šeimos visas būtiniausias prekes gauna per vietos pareigūnus, kurie klausia, ko stinga žmonėms, ir to jiems parūpina. Manekenė tokius asmenis vadina „surogatiniais pirkėjais“.

„Surogatiniai mūsų gyvenvietės pirkėjai perka tik paprasčiausias daržoves, pavyzdžiui, bulves, ropes ir kopūstus. Gauti mėsos praktiškai neįmanoma“, – rašė modelis.

Vietos gyventojai dėl mėsos apimti tokios desperacijos, jog pradėjo vietos upėse patys gaudyti žuvį. Mergina teigia, kad jai, esą, labai pasisekė, nes kaimynystėje gyvenantys vištų augintojai jai parūpino dėžę kiaušinių ir dešimt viščiukų.

„Bent jau nejaučiu didžiulio mėsos stygiaus. Ją valgau kiekvieną dieną, tad man labai pasisekė. Yra šeimų, kurios nariai jau nebeprisimena, kada valgė mėsos“, – teigia manekenė ir džiaugiasi turinti gerų bičiulių ir draugų. Merginos teigimu, ji gali, kada tik prireikus, gauti daržovių pas kaimynus, o vienas bičiulis iš Japonijos ją aprūpino medicininėmis kaukėmis ir augaliniais vaistais nuo kosulio. Manekenė teigia norinti visiems žmonėms palinkėti išlikti ramiems, nes virusą anksčiau ar vėliau tikrai pavyks įveikti.

„Epidemija tarsi egzaminas, tikiuosi, kad šis egzaminas mums padės įgauti imunitetą labai svarbiam dalykui – mūsų emocijoms. Kaip ten bebūtų, tik tie, kurie geba kontroliuoti savo emocijas, gali deramai pasirūpinti savo gyvenimu“, – teigia mergina.

Uhane kilęs naujasis koronavirusas, oficialiai žinomas kaip COVID-19, vien Kinijoje susargdino daugiau nei 78 tūkst. žmonių. Centrinėje Kinijos dalyje esančioje Hubėjaus provincijoje – net 80 proc. visų patvirtintų viruso atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)