Atvirame laiške V. Putinui tėvų komitetas iš centrinio šalies Uralo regiono teigia: „Atlikėjas atvyksta išreikšti paramos vietos sodomitams ir pažeisti Rusijos įstatymo, skirto apsaugoti vaikus“.

Minėtasis homoseksualumo propagandą nepilnamečiams draudžiantis įstatymas interpretuojamas kaip V. Putino bandymas po neseniai vykusių prieš jo valdžią nukreiptų protestų susigrąžinti šios gana konservatyvios šalies rinkėjų malonę.

Homoseksualų teises ginantys asmenys tvirtina, jog minėtasis įstatymas skatina diskriminaciją ir provokuoja smurtą.

Netgi pasigirdo raginimų dėl minėtojo įstatymo boikotuoti 2014 metais Rusijoje vyksiančias žiemos olimpines žaidynes.

Seras E. Johnas planuoja gruodžio 6-ąją koncertuoti Maskvoje, o gruodžio 7-ąją – Kazanėje.

Rugsėjo pradžioje atlikėjas iš Jungtinės Karalystės pareiškė norįs koncertuoti Rusijoje ir išreikšti paramą šalies homoseksualų bendruomenei.
„Pats būdamas gėjus negaliu palikti šių žmonių likimo valiai, nevažiuoti ten ir jų nepalaikyti. Nežinau, kas manęs laukia, tačiau turiu važiuoti“, - per interviu „The Guardian“ sakė seras E. Johnas.

Per interviu atlikėjas prisiminė, kaip per 1979 metais vykusias gastroles ant vieno Maskvos pastato stogo mylėjosi su vertėju. E. Johnas, vienas iš garsiausių homoseksualų visame pasaulyje, gyvena su savo mylimuoju Davidu Furnishu ir augina dvi atžalas, kurias jiems pagimdė surogatinė motina.
Koncertuodamos Sankt Peterburge praeitais metais Rusijoje priimtą įstatymą aršiai kritikavo ir Madonna bei Lady Gaga. Tokia reakcija privertė Maskvą į šalį atvykstantiems atlikėjams iš užsienio taikyti griežtesnius apribojimus.

Dainininkė Selena Gomez, kuri niekada viešai apie homoseksualų teises Rusijoje nekalbėjo, buvo priversta atšaukti du rugsėjį šalyje turėjusius vykti koncertus, nes paprasčiausiai dėl naujos tvarkos negavo vizos.
Atlikėja Cher nepriėmė kvietimo koncertuoti per Rusijoje vykstančias žiemos olimpines žaidynes, nes šalyje priimtas homoseksualų diskriminacijos įstatymas yra „nesuvokiamas protu“.

Žurnalistams su laišką Rusijos prezidentui parašiusiais tėveliais susisiekti nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)