Kaip teigia karališkųjų reikalų ekspertė Marlene Koenig, karalienei Elžbietai II teisiškai priklauso jos anūkų globos teisės (bent jau tol, kol jie sulaukia pilnametystės).

Kurių galų Jos Didenybė turėjo reikalauti princo Williamo, princo Harry‘io ir kitų anūkų globos, kai jie buvo nepilnamečiai? Na, ši tradicija skaičiuoja jau 300 metų, ir niekas bent jau artimiausiu metu neketina vargintis ir jos keisti.

M. Koenig „Australia‘s New“ paaiškina štai ką: „Tradicija siekia dar karaliaus Jurgio I (valdžiusio XVIII amžiaus pradžioje) laikus. Niekas to įstatymo per tą laiką nesugalvojo pakeisti. Savo laiku karalius jį priėmė dėl itin prastų santykių su sūnumi – būsimuoju karaliumi Jurgiu II. Taigi, sugalvojęs tokį teisės aktą, jis tapo teisėtu savo anūkų globėju“.

Kadangi įstatymo niekas niekada taip ir nepakeitė, princas Charlesas buvo priverstas prašyti karalienės leidimo dėl visų esminių sprendimų savo atžalų klausimų, įskaitant ir keliones.

Nors M. Koenig negali pasakyti nieko konkretaus apie karalienės proanūkius, „News“ skelbia, kad šios taisyklės galioja ir jiems. Taigi, karalienė turi ir princo George‘o, ir pricesės Charlotte, ir princo Louiso bei turės princo Harry‘io ir Meghan Markle būsimųjų vaikų globos teises.

Žmonės mano, kad ši karališkoji tradicija neturėtų galioti proanūkiams. Viskas gali pasikeisti tik tuo atveju, jei princas Charlesas, tapęs karaliumi, nuspręs nusistovėjusios tvarkos atsikratyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)