Juostoje „Bohemian Rhapsody“ pagrindinis vaidmuo patikėtas 37 metų aktoriui Rami Malekui. Kritikai sako, kad filme be reikalo neminima erotinių filmų žvaigždė Barbara Valentin, kurią, anot biografės Lesley Ann Jones, grupės „Queen“ lyderis labai mylėjo.

Nors filme pasirodo Mary Austin (kurią vaidina Lucy Boynton), kadaise artimai bendravusi su Freddie ir įkvėpusi jį parašyti dainą „Love of my Live“, L. A. Jones teigia, kad B. Valentin vaidmuo jo gyvenime buvo nepalyginamai svarbesnis.

„The Daily Telegraph“ rašytoja sakė: „Mane kiek suerzino šis filmas, nes jame užmirštas vienas labai svarbus žmogus. Mary Austin vaizduojama kaip ta gedinti „našlė“, apie kurią visi kalba, tačiau Freddie gyvenime buvo ir kita jam ypatingai brangi moteris. Tiesiog filmo kūrėjai ištrynė Mercury gyvybiškai svarbų žmogų“.

B. Valentin, nuo insulto mirusi 2002 metais (jai buvo 61 metai), rūpinosi Freddie jam išgirdus AIDS diagnozę ir praleido su juo paskutines jo gyvenimo dienas, teigia biografė.

Freddie noriai leidosi į meilės nuotykius su charizmatiškąja erotikos žvaigžde iš Vienos, dar vadinama „vokiškąja Jayne Mansfield“, o aistrai nuslūgus pasiūlė jai kambarį savo namuose, kuriuose iki mirties gyveno su mylimuoju Jimu Huttonu.

F. Mercury mirė 1991 metų lapkričio 24 dieną eidamas 46-uosius metus dėl su AIDS susijusių komplikacijų.

Barbara Valentin

Filmas „Bohemian Rhapsody“ siejamas jau su ne vienu skandalu. Pirmiausia iš juostos kūrimo darbų pasitraukė komikas Sacha Baronas Cohenas, nors ir buvo pasirinktas „Queen“ lyderio vaidmeniui. Originalusis juostos režisierius Bryanas Singeris, įpusėjus juostos kūrimo darbus, taip pat trenkė durimis ir išėjo. Dalis kritikų sako, kad juostoje neteisingai ar nepakankamai tiksliai vaizduojami F. Mercury santykiai su vyrais ir jo liga.

F. Mercury 1946 metais gimė tuometinėje Didžiosios Britanijos kolonijoje Zanzibare, tačiau, sulaukęs septynerių, buvo išsiųstas mokytis į internatinę mokyklą. Vaikui tai buvo labai skaudi trauma, visam gyvenimui jo sieloje palikusi nesaugumo ir nepasotinamą dėmesio ir meilės alkio jausmą.

Kai F. Mercury buvo aštuoniolika, šeima persikėlė į Angliją, įsikūrė Felthame – visai šalia Hitrou pakilimo ir nusileidimo tako. Nors šeima ir gyveno paisydami parsi tradicijų, F. Mercury norėjo laisvės.

Studijuodamas Ilingo meno koledže ir svajodamas tapti iliustratoriumi, F. Mercury ten susipažino su „Queen“ būgnininku vėliau tapusiu Rogeriu Tayleriu. Bičiuliai ėmėsi prekiauti ekscentriškais apdarais sendaikčių turguje. Jų pardavinėti drabužiai buvo tokie manieringi, jog netrukus porelė imti pravardžiuoti dviem karalienėmis, nors R. Tayleris heteroseksualus, o F. Mercury‘is tuo metu manė toks esąs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)