57-erių M. Ozas šiandien veda laidą „Daktaro Ozo šou", rašo knygas ir vis dar konsultuoja bei operuoja pacientus. Kalbama, kad garsusis medikas dirba daugiau nei 14 val. per parą, tačiau stengiasi rasti laiko ir žmonai Lizai bet keturiems jų vaikams Danei, Arabelai, Zojai ir Oliveriui. Jis jau turi ir du anūkus bei šiuo metu laukia trečiojo, kuris pasaulį turėtų išvysti dar šių metų pabaigoje.

M. Ozas ne kartą sakė, kad yra pamišęs dėl savo vaikaičių ir mėgsta juos lepinti. „Jie puikiai žino, kad iš manęs gaus viską, ko tik panorės. Labai didžiuojuosi savo dukra Dafne, bet labiausiai dėl to, kad ji man padovanojo tokius nuostabius anūkus ir suteikė galimybę būti seneliu",- yra sakęs garsusis televizijos laidų vedėjas.

Su žmona Liza jis susipažino dar bestudijuodamas universitete. „The Huffington Post" žinomas vyras kartą pasakojo, kad užaugęs Delavero valstijoje nesitikėjo sužavėti gražuolę studentę, tačiau turkų imigrantų šeimoje užaugęs būsimas televizijos veidas pasižymėjo išskirtine iškalba ir charizma. Tokių savybių neturėjo kiti jo kurso draugai, todėl būsima rašytoja Liza susižavėjo būtent Mehmetu.

Kalbėdamas apie savo kilmę M. Ozas niekada neslėpė pasididžiavimo ir visuomet puikiai kalbėjo tiek anglų, tiek ir turkų kalbomis, o turėdamas galimybę niekada nepraleidžia aplankyti savo tėvų gimtojo Stambulo. Ten vis dar gyvena nemažai jo šeimos narių, o jo mama yra kilusi iš garsios ir pasiturinčios turkų farmacininkų šeimos.

Dar bestudijuodamas jis stengėsi gyventi sveikai, todėl kiekvieną rytą bent keletą minučių skirdavo mankštai ir jogai. Šio įpročio, kaip žurnalistams išdavė jo žmona, M. Ozas nepamiršo ir šiandien. Kaip ir bėgiojimo po darbo dienos. Jo asistente dirbanti žmona Liza pasakojo, kad nepaisant to, kokia sunki darbo diena, treniruotę jos vyras laiko būtina jos dalimi.

Atvirame interviu people.com ji yra pripažinusi, kad dėl ilgų darbo valandų jis retai matė ir vaikus. „Vaikų auklėjimu daugiausiai rūpinausi aš, tačiau Mehmetas visada buvo dėkingas, kad mūsų vaikai užaugo tokiais puikiais žmonėmis ir niekada nesiliovė jų mylėjęs. Dukros tapo laidų vedėjomis, rašytojomis ir šiandien prie mūsų visų darbų", - pasakojo moteris.

Tačiau, kad net ir daug dirbdamas mylimiausias Amerikos gydytojas neišvengia rūpesčių. Jo laidos buvo ne kartą kritikuotos dėl tiesos neatitinkančios informacijos, o rekomendacijos buvo išpeiktos viešai. Kanados Alberto universiteto ir Britų Kolumbijos universiteto mokslininkai net atliko tyrimą, kurio metu siekė išaiškinti, kaip dažnai populiariojo mediko nuomonė neatitiko tiesos. Galiausiai paaiškėjo, kad kas antra gydytojo rekomendacija nėra teisinga ar klaidina pacientus. Dėl to daktaras net buvo paduotas į teismą. Tai ypač paveikė jo reputaciją. Prieš trejus metus kilusio skandalo metu jį ypač palaikė šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)