32 metų Adele ragina visus savo 38,5 mln. instagramo sekėjų skaityti G. Doyle ir negaili gerų žodžių jos knygai „Untamed“: „Jausmas toks, tarsi pirmą kartą gyvenime būčiau įskridusi į savo kūną. Ši knyga neabejotinai supurtys jūsų smegenis, siela pradės šaukti“.

Tarp šios knygos gerbėjų – televizijos žvaigždė Oprah Winfrey ir Holivudo aktorė Reese Witherspoon. Knygą, kurią būtų galima įvardyti kaip manifesto ir memuarų samplaiką, televizijai ketina adaptuoti „Žvaigždžių karų“ režisieriaus JJ Ambramso prodiusavimo kompanija.

„Untamed“ pasakoja kaip 44 metų G. Doyle įsimyli JAV futbolo olimpinę čempionę Abby Wambach. Taip pat sužinome, kad rašytojos sutuoktinis ir trijų vaikų tėvas Craigas Meltonas jai buvo neištikimas net su keliomis moterimis. Keturiasdešimties A. Wambach, kuriai priklauso visų laikų Amerikos moterų futbolo įvarčių rekordas, buvo sulaikyta dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio ir prisipažino esanti priklausoma nuo receptinių vaistų.


Nors prieš tai G. Doyle buvo gerai žinoma dėl religinės tematikos tinklaraščio, moteris suprato, kad nori būti kartu su A. Wambach (ji taip pat buvo ištekėjusi). Pora 2017 metais susituokė.

Dabar G. Doyle savo skaitytojams sako: „Pasauliui reikia masės nekontroliuojamų moterų“.

Panašu, kad Adele rašytojos istorija kaip reikiant įkvėpė, savo sekėjams dainininkė parašė: „Visi, kas jaučiate, jog galite save paleisti ir atsiduoti kažkam, dėl ko norisi gyventi, tą ir padarykite. Skaitykite. Gyvenkite“.

Štai ką savo knygoje „Untamed“ apie gyvenimą deklaruoja G. Doyle.
Paklauskite savęs, ko iš tikrųjų norite jūs, o ne ko iš jūsų nori pasaulis, teigia rašytoja, kuri prieš „Untamed“ jau buvo parašiusi dvi bestseleriais tapusiais knygas. Deja, santuoką ištiko rimta krizė, sunkiai prislėgė stresas, kylantis bandant suderinti karjerą ir motinystę, labdaringa veikla. Ji rašo: „Buvimas bloga vos manęs nepražudė, bet vos nenumarino ir buvimas gera. Dabar mano mantra – nereikia būti gera, reikia būti laisva.

Jauskite viską. G. Doyle prisimena, kaip neigiamus jausmus bandydavo užslopinti alkoholiu ir narkotikais. Dabar ji teigia, kad priimti blogas emocijas taip pat svarbu kaip ir geras ir siūlo prie veidrodžio prisilipinti priminimą „Jausk viską“.

Nusiraminkite ir įsiklausykite į save. Religingoje katalikų šeimoje užaugusi rašytoja sako šiuo metu nebesanti tikra, ar ji krikščionė, tačiau vadovaujasi Jėzaus mokymu. Ji nenori kaip nors aiškiai įvardyti savo santykio su Dievu ir tiki vidine išmintimi – „įgimtu žinojimu“. Anot jos, labai svarbu, kad žmonės išmoktų sustoti, nusiraminti ir įsiklausyti į tą vidinį žinojimą.


Nebijokite įsivaizduoti. Būdama 26 metų, G. Doyde pradėjo lauktis pirmagimio. Naktinį gyvenimą itin mėgusi jauna moteris niekaip negalėjo savęs įsivaizduoti mamos vaidmenyje. Dabar jai šis vaidmuo labai patinka. Sutikusi Abby Wambach, nerimavo, kad ji galbūt nėra tinkamas žmogus įsimylėti, bet pabandžius įsivaizduoti jų ateitį kartu, viskas stojo į savo vėžes.

Statykite ir griaukite. Rašytojos teigimu, svarbu visiems šeimoms nariams leisti savaip išgyventi buvimą žmogumi, o ne primesti kažkokias tradicines struktūras. Būdama vienuolikos, G. Doyle pati gydėsi nuo bulimijos ir sako, kad mes tiesiog privalome atsisakyti pasenusių stereotipų, esą, merginos privalo būti gražios ir švelnios. Moteris teigia nebandanti savo dukrų ir sūnaus sprausti į jokius rėmus.
Būkite drąsūs. G. Doyle rašo: „Mes savo vaikams kalame į galvas, kad būti drąsiam – tai bijoti ir vis tiek daryti. Nejaugi norime, kad jie į suaugusiųjų pasaulį nusineštų būtent tokią drąsos apibrėžtį? Drąsa tai nereiškia bijoti ir vis tiek daryti tai, ko bijai. Drąsa tai atmesti tai, ką nori primesti kiti, ir būti savimi.

Mylėkite save. Save introverte vadinanti rašytoja prisipažįsta nesanti gera draugė, nes vis pamiršta gimtadienius ir kartais neatrašo į trumpąsias žinutes. Dabar ji visą dėmesį skiria sau ir tam, ko nori būtent ji. „Meilė sau reiškia, kad mano santykis su manimi pačia grįstas pasitikėjimu ir lojalumu. Dėl savęs galiu ramiai atmesti kitų lūkesčius, bet savęs dėl nieko išduoti neketinu“.

Fiksuokite. Su depresija kovojanti ir antidepresantus vartojanti rašytoja rekomenduoja visiems užsirašinėti dalykus apie savo emocijas – tiek geras, tiek blogas. Tokiu būdu, atėję pas specialistą, galėsite pateikti labai aiškų savo jausenos paveikslą. Be to, tomis akimirkomis, kai jaučiatės itin prislėgti, galite pasiskaityti užrašų apie gražias ir šviesias akimirkas.

Pasižiūrėkite sau į akis. Kai turėjo apsispręsti, ar toliau gyventi nelaimingoje santuokoje dėl vaikų, G. Doyle ilgai žiūrėjo į savo atvaizdą veidrodyje. Ir tada nusprendė, kad dėl vaikų atsisakiusi savęs pačios ir pasilikusi audringuose santykiuose jiems padarys dar didesnę žalą. „Reikia pasižiūrėti sau į akis – į savo tikrąjį aš. Turite pasirūpinti, kad ten nebūtų vietos melui“, – teigia rašytoja.

Leiskite vaikams klysti. G. Doyle pasisako prieš perdėtą tėvų rūpinimąsi vaikais ir sako, kad nevertėtų pernelyg globėjiškai elgtis su savo atžalomis. Jos teigimu, pati vienu metu bandė apsaugoti atžalas nuo visų pasaulio problemų, bet tada suprato, jog jie turi išmokti su iššūkiais tvarkytis patys: „Labiausiai vykę žmonės yra tie, kurie klupo, atsistojo, nusivalė dulkes ir bandė dar kartą“, – teigia ji.

Įspūdingi Adele pokyčiai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)